Skip to content

TiVo zonder kabel: knip het snoer door, niet de functies

22 de juni de 2021
free tivo promotion in california 524078404 58b5d9375f9b586046dfb6de

Of je nu een snoersnijder bent of woont waar geen kabel beschikbaar is, je hebt DVR-opties. U hebt geen kabel- of satelliet-tv nodig om TiVo’s digitale video-opnamemogelijkheden te gebruiken. U kunt TiVo gebruiken met een over-the-air antenne. Dit artikel is niet alleen van toepassing op de meeste TiVo-apparaten, maar ook op andere DVR-apparaten met een ingebouwde ATSC-tuner.

Opties voor het gebruik van TiVo zonder kabel

Veel mensen gebruiken een antenne om over-the-air (OTA) programma’s van lokale filialen te ontvangen. Anderen gaan de HTPC-route en gebruiken een ATSC-tuner om OTA digitale signalen te ontvangen. Sommige mensen die ver buiten het bereik van de kabel wonen, gebruiken dubbele of zelfs meerdere ATSC-tuners, zodat ze hun lokale filialen in high-definition kunnen bekijken. Als u denkt dat een HTPC niet geschikt voor u is, of als u er geen wilt bouwen, heeft u een andere DVR-optie met OTA-signalen. Veel TiVo-apparaten bevatten ATSC-tuners, waarmee u lokale OTA-filialen kunt bekijken en opnemen, net zoals kabelabonnees dat doen.

Hoe TiVo in te stellen met een antenne

TiVo aan het werk krijgen met OTA-signalen is heel eenvoudig als je een Premiere of HD TiVo hebt. De apparaten zijn compatibel met digitale transmissies, dus er is geen extra apparatuur nodig. Gebruik het gewoon zoals u zou doen met uw kabel- of satellietservice. Als je een oudere TiVo hebt, zoals het Series 2-model, is een digitale converterbox nodig om de digitale signalen om te zetten naar analoge signalen. Volg de meegeleverde instructies om te beginnen met het opnemen van digitale tv. TiVo-ondersteuning heeft een handige compatibiliteitslijst voor antennes en digitale converters. Het TiVo Premiere Elite-apparaat heeft geen ATSC-tuner en kan niet worden gebruikt om OTA-signalen te ontvangen of op te nemen. Je hebt een TiVo Premiere of oudere apparatuur nodig om deze kanalen te kunnen bekijken.

Kenmerken van TiVo met een antenne

U krijgt geen speciale functies door TiVo te gebruiken met OTA-signalen, maar veel kabel- en satellietklanten willen niet betalen voor honderden kanalen. In plaats daarvan streamen ze tv van bronnen zoals netwerkwebsites, Netflix en Hulu. Hoewel de meeste mensen op deze manier het grootste deel van hun inhoud kunnen krijgen, hebben streamingdiensten de neiging om een ​​beperkt aantal afleveringen van een show te behouden en heeft nieuwe inhoud een beperkt streamingvenster. Wat gebeurt er als je een aantal weken achterloopt en het netwerk de streamingoptie verwijdert? Het opnemen van netwerkprogrammering om te bekijken wanneer je wilt, is nog steeds een handige functie, zelfs met alle streamingdiensten die tegenwoordig beschikbaar zijn. Net als bij kabel kun je met TiVo maximaal twee kanalen tegelijk bekijken en opnemen. TiVo stelt dat 88% van de meest opgenomen shows over-the-air beschikbaar zijn. Als je een TiVo Premiere-apparaat hebt, kun je ook streamen vanaf verschillende providers, waaronder Netflix, Amazon VoD en Hulu Plus, dus er is geen reden om je kabel- of satellietabonnement te behouden.