Skip to content

Verberg vrienden op Facebook om te voorkomen dat je berichten ziet die je niet leuk vindt

11 de juli de 2021
HideFacebookFriends3 580714383df78cbc28cb5417

Iemand verbergen op Facebook is een vaardigheid die het waard is om te leren, omdat het de oninteressante statusupdates in je nieuwsfeed vermindert. Wanneer je een vriend verbergt, betekent dit dat je verbergt wat ze schrijven, zodat het niet in je nieuwsfeed wordt weergegeven. Je blijft Facebook-vrienden en kunt elkaar op elk moment berichten.

Hoe verberg je een Facebook-vriend?

Er zijn drie manieren om vrienden en pagina’s in uw nieuwsfeed te verbergen:

  • Post verbergen: een specifiek bericht verbergen in uw nieuwsfeed. Je zult het niet meer zien.
  • 30 dagen snoozen: zie 30 dagen geen berichten van een vriend.
  • Niet meer volgen: zie alleen de statusupdates van een vriend als je naar hun tijdlijn gaat, niet in je nieuwsfeed.

Een specifiek bericht verbergen

Wat kun je doen om te voorkomen dat je herhaaldelijk een bericht ziet waar je kippenvel van krijgt, of een bericht dat je om welke reden dan ook niet in je feed wilt zien? Verstop het. Selecteer in je nieuwsfeed de drie horizontale stippen in de rechterbovenhoek van het bericht dat je wilt verbergen. Selecteer vervolgens Post verbergen. Het wordt niet meer weergegeven in je feed.

Verberg een vriend door ze 30 dagen te snoozen

Sommige Facebook-vrienden posten te veel en je wordt het beu om hun statusupdates te zien. Je kunt ervoor zorgen dat hun berichten 30 dagen lang niet in je nieuwsfeed worden weergegeven. Het kan zijn dat u hun updates mist wanneer de 30 dagen voorbij zijn. Zo niet, dan kun je ze nog 30 dagen snoozen. Selecteer in je nieuwsoverzicht de drie horizontale stippen boven aan een bericht van een vriend die je wilt snoozen. Selecteer vervolgens Naam snoozen voor 30 dagen, waar Naam is de naam van de vriend die je 30 dagen wilt snoozen of niet meer wilt volgen.

De optie "30 dagen snoozen""

Vrienden niet meer volgen uit je nieuwsoverzicht

Je kunt iemand volledig ontvolgen, wat betekent dat je geen van hun statusupdates in je nieuwsfeed ziet, tenzij je besluit ze te volgen. Selecteer in je nieuwsfeed de drie horizontale stippen bovenaan een bericht van een vriend die je niet meer wilt volgen. Selecteer Naam niet meer volgen, waar Naam is de naam van de vriend die je niet meer wilt volgen.

De opdracht Ontvolgen

Iemand ontvolgen betekent niet dat je de vriendschap met diegene ontneemt. Het betekent dat u hun statusupdates niet in uw nieuwsfeed ziet.

Vrienden niet meer volgen vanaf hun profielpagina

Je kunt een vriend of een pagina ook ontvolgen door naar hun profielpagina te gaan. Selecteer op hun profielpagina de persoon icoon en selecteer Niet meer volgen in het vervolgkeuzemenu.

De opdracht Ontvolgen

Pas op dat u niet tikt ontvrienden per ongeluk, zoals het hieronder staat Niet meer volgen.

Is ontvrienden makkelijker?

Je denkt misschien dat het gemakkelijker is om iemand te ontvrienden dan hem voor je tijdlijn te verbergen, maar dat is niet zo. Verbergen is een proces in twee stappen dat je vanuit je nieuwsfeed kunt doen, terwijl ontvrienden een proces in drie stappen is waarbij je naar de profielpagina of tijdlijn van de persoon moet gaan. Hoewel er veel discussie is over Facebook-verslaving en de waarde van een Facebook-vriendschap, zijn er veel voordelen aan het onderhouden van die elektronische verbindingen. Wanneer u bepaalde vrienden, pagina’s en berichten verbergt, kunt u op uw gemak verbonden blijven met uw vele kennissen en vrienden op Facebook.