Skip to content

Waarom blijft mijn telefoon bevriezen?

17 de juli de 2021
Hero PhoneFreezing 5c4cf0e546e0fb000167c6dc

Zoals elke computer reageert een smartphone soms niet meer. Een app of een storing in het besturingssysteem kan ervoor zorgen dat uw telefoon niet werkt. Een trage of verbroken internetverbinding kan hetzelfde doen.

Wat zorgt ervoor dat een telefoon vastloopt?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​iPhone, Android of een andere smartphone kan vastlopen. De boosdoener kan een trage processor, onvoldoende geheugen of een gebrek aan opslagruimte zijn. Er is mogelijk een storing of een probleem met de software of een bepaalde app. Vaak zal de oorzaak zich openbaren met de bijbehorende oplossing. Andere keren kan een eenvoudige stap voor probleemoplossing het probleem oplossen zonder de oorzaak te onthullen.

Hoe u uw vastgelopen telefoon kunt repareren

Volg deze stappen om uw smartphone weer goed te laten werken.

  1. Start de iPhone of Android opnieuw op. Zoals bij de meeste elektronische apparaten, is de eerste stap voor het oplossen van problemen het apparaat in- en uitschakelen. Je telefoon is niet anders. Een herstart of herstart kan een aantal problemen oplossen.

  2. Update iOS of Android. Een fout in de systeemsoftware kan sporadische en onvoorspelbare problemen veroorzaken. Bijwerken naar de huidige versie van iOS of Android lost eventuele systemische problemen op die door de ontwikkelaars zijn geïdentificeerd.

  3. Update iOS- of Android-apps. Een bug in een app kan het beschikbare geheugen of de prestaties van een apparaat beïnvloeden. De beste softwareontwikkelaars onderhouden hun software en publiceren periodieke updates. Configureer uw iPhone om automatisch te controleren op app-updates of om apps op uw Android-smartphone bij te werken.

  4. Forceer de iOS- of Android-app om te sluiten. Deze procedure werkt wanneer een app vastzit in een onbruikbare staat: je tikt erop en hij opent niet of reageert niet. Net als op een computer, stopt de app als je een app dwingt te sluiten, zodat je hem opnieuw kunt starten. Op iOS zou je apps niet vaak moeten afsluiten. iOS let op welke apps moeten worden uitgevoerd en stopt apps die niet zoveel van de bronnen van het apparaat nodig hebben.

  5. Gebruik Android Storage Manager of maak opslagruimte op uw iPhone vrij door apps, foto’s of video’s te verwijderen. Bewaar video’s en foto’s ergens anders dan op het apparaat. Video’s nemen de meeste opslagruimte in beslag. Een gebrek aan opslagruimte kan ertoe leiden dat een telefoon pauzeert of lijkt te stoppen met werken, terwijl volledige (of bijna volledige) opslag het apparaat kan vertragen.

  6. Verwijder probleem iOS- of Android-apps. Als de telefoon vaak vastloopt nadat u een app hebt geopend, verwijdert u de app. Sommige apps zijn gebrekkig of vatbaar voor crashes.

  7. Reset het iPhone- of Android-apparaat. Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en je telefoon nog steeds vastloopt, reset je het apparaat. Na een reset doorloop je het standaard installatieproces, zoals je deed toen je de telefoon voor het eerst kreeg. Op zowel iOS als Android kun je herstellen vanaf een eerder gemaakte back-up. Maak een back-up van de telefoon voordat u een reset uitvoert. Een back-up maken op een Android is vrij eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan. Op iOS omvat het proces een back-up naar iTunes of het gebruik van iCloud.

  8. Bezoek een erkend reparatiebedrijf. Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en je telefoon nog steeds vastloopt, zoek dan een specialist om erachter te komen of er een hardwareprobleem is met het apparaat. Als je een iPhone hebt, breng je het apparaat naar een Apple Store of neem je contact op met Apple Support. Als je een Android-apparaat hebt, neem dan contact op met de telefoonfabrikant of neem contact op met je provider voor ondersteuning.