Skip to content

Wat is AirDrop? Hoe werkt het?

10 de juli de 2021
what is airdrop how does it work 1994512 e50feb28e0bb4cfb989fbeecc453603b

AirDrop is een functie waarmee Macs en iOS-apparaten met een minimum aan gedoe draadloos bestanden met elkaar kunnen delen. In dit artikel leer je:

  • Waarom mensen Airdrop gebruiken
  • Waarvoor kan het worden gebruikt?
  • Hoe het werkt vanuit technisch oogpunt

Hoe Airdrop wordt gebruikt

Als u foto’s met iemand wilt delen, stuurt u deze vaak een sms of e-mail. Terwijl zullen werkt, kan het veel sneller zijn om AirDrop te gebruiken om de foto(‘s) naar hen te sturen. De enige vereiste is dat beide apparaten van Apple moeten zijn. AirDrop is niet alleen voor foto’s. Je kunt het gebruiken om bijna alles over te zetten dat je kunt delen. U kunt bijvoorbeeld AirDrop een website van uw iPad naar de telefoon van uw vriend laten vallen, wat geweldig is als ze er een bladwijzer voor willen maken om later te lezen. U kunt met AirDrop ook sms’en vanuit Notes naar de iPad of iPhone van iemand anders. De functie kan zelfs informatie verwerken zoals afspeellijsten, contactgegevens en locaties die u in Apple Maps hebt vastgezet.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 7 of hoger en Macs van na 2012 met OS X Yosemite en nieuwer.

Hoe werkt AirDrop?

AirDrop gebruikt Bluetooth om een ​​peer-to-peer wifi-netwerk tussen de apparaten te creëren. Dat betekent dat je niet verbonden hoeft te zijn met je router of zelfs met internet om een ​​AirDrop-verbinding te hebben. U moet echter wel wifi en Bluetooth hebben ingeschakeld. Elk apparaat creëert een firewall rond de verbinding en bestanden worden versleuteld verzonden, wat het eigenlijk veiliger maakt dan overdracht via e-mail. AirDrop detecteert automatisch ondersteunde apparaten in de buurt en de apparaten hoeven alleen dichtbij genoeg te zijn om een ​​goede wifi-verbinding tot stand te brengen, waardoor het mogelijk is om bestanden over meerdere kamers te delen. Een voordeel van AirDrop is het gebruik van Wi-Fi om de verbinding tot stand te brengen. Sommige apps bieden een vergelijkbare mogelijkheid voor het delen van bestanden via Bluetooth. En sommige Android-apparaten gebruiken een combinatie van Near Field Communications (NFC) en Bluetooth om bestanden te delen. Maar zowel Bluetooth als NFC zijn relatief traag in vergelijking met Wi-Fi, waardoor het delen van grotere bestanden met AirDrop veel sneller en handiger is. Als je problemen hebt met AirDrop die niet goed werkt, probeer dan deze tips voor het oplossen van problemen om het weer werkend te krijgen.