Skip to content

Wat is een videocurator en wat doen ze?

8 de augustus de 2021
Screen Shot 2016 07 28 at 4.00.04 PM 579a64653df78c32764696d2

Een videocurator weet de pareltjes te vinden in bergen online video’s. Videocuratoren bekijken honderden video’s, verzamelen de beste video’s in afspeellijsten op YouTube of een andere website en verspreiden het kanaal onder een netwerk van fans.​ De beste videocuratoren hebben een grote interesse in de onderwerpen die hun videokanalen behandelen. Je vindt samengestelde videokanalen die zijn gericht op alles, van skateboarden tot kittens, snelle auto’s tot breien.

Hoe word je een videocurator

Op een basisniveau is het eenvoudig om videocurator te worden. Het enige wat u hoeft te doen is u aan te melden voor een YouTube-account, een afspeellijst met uw favoriete video’s te maken en deze op uw videokanaal te publiceren. Je bent zomaar een videocurator.

Als je meer controle wilt over je beheerde videokanaal, maak dan een videoblog, een aparte website die je gebruikt om je beheerde video’s weer te geven, onder je eigen ontwerp en branding. Gebruik video-SEO om een ​​schare fans voor je samengestelde video’s op te bouwen, en je zou de volgende smaakmaker voor je video-onderwerp kunnen worden. Kies hoe dan ook een onderwerp of onderwerpen die u interesseren en richt uw samengestelde video’s op het door u gekozen onderwerp. Het is waarschijnlijker dat u kijkers trekt als uw videosite een duidelijk omschreven persoonlijkheid heeft.

Persoonlijk tintje versus automatisering van videobeheer

Het persoonlijk selecteren van de video’s voor uw site is de beste manier om ervoor te zorgen dat de inhoud is afgestemd op uw beoogde doelgroep, maar er zijn softwareprogramma’s die automatisch video’s voor u kunnen samenstellen. Programma’s zoals Viral Video Curator Pro zoeken op internet naar video’s die aan uw opgegeven criteria voldoen. Hoewel automatisch beheer aantrekkelijk klinkt voor iemand die weinig tijd heeft om door honderden video’s te bladeren, worden de best beheerde videosites door mensen gedaan, niet door software.

Populaire beheerde sites

Als het beheren van je eigen video’s niet aan de orde is, maar het bekijken van samengestelde video’s wel, kijk dan eens naar enkele van de populaire sites die samengestelde video’s aanbieden voor je kijkplezier. Velen van hen hebben ook specialiteiten voor bepaalde interesses.

  • vertoningen — focussen op geweldige ontwerpvideo’s in alle categorieën, waaronder animatie, documentaires, fotografie, logo-ontwerp, prototyping en nog veel meer.
  • Findie spoort video’s op die passen bij uw kijkplezier op stemming, thema of genre. De site vraagt ​​je hoe je wilt dat de video’s je laten voelen en neemt het leveren serieus.
  • uitpakken levert up-to-the-minute video’s waar mensen zoemen over. Uncrate is de plek om de meest opwindende video’s online te vinden. Zoek op categorie, bekijk de nieuwste of populairste video’s of laat willekeurige video’s zien. Favoriete onderwerpen zijn auto’s, technologie, onderdak, ondeugden en stijl.
  • Het kind zou dit moeten zien — de plek voor kindvriendelijke inhoud die kinderen kunnen bekijken zonder iets ongepasts te zien. Ga naar The Kid Should See This en bekijk de enorme bibliotheek met samengestelde, kindveilige video’s. Ook al is het gericht op kinderen, volwassenen kunnen genieten van de vermakelijke video’s.
  • BestOfYouTube – enigszins beperkt in functies, maar er is geen gemakkelijkere plek om de nieuwste virale sensaties van YouTube te zien. Terwijl je daar bent, stem op de video’s – duim omhoog of duim omlaag.
  • Hersenpomp – voedt je nieuwsgierigheid. Deze site is gespecialiseerd in video’s over onderwerpen als psychologie, scheikunde, financiën, technologie en gamedesign.
  • Digg Video — boordevol actuele evenementenvideo’s en virale winnaars. Het is moeilijk om de categorieën te identificeren die hier worden behandeld, maar elke video is fascinerend.

Zoals de meeste dingen, kan het beheren van video’s wat oefening vergen, maar het kan zeer de moeite waard zijn om precies de video’s af te ronden die je wilt bekijken of delen. Begin met YouTube-afspeellijsten, deel de video’s waarvan je denkt dat ze uitblinken en kijk dan waar je uitkomt.