Skip to content

Wat te doen om iPhone-fout 3194 op te lossen?

1 de augustus de 2021
iphone error 3194 5ad3a89d3de4230037db2c7e

Normaal gesproken is het upgraden van uw iPhone naar een nieuwe versie van het besturingssysteem, of het herstellen van een back-up, een vrij soepel proces. Volg een paar stappen en na een paar minuten is uw apparaat weer operationeel. Maar in sommige gevallen kunt u Error 3194 tegenkomen in iTunes of op uw apparaten. Als u dat doet, kunt u uw iPhone of iPad niet upgraden of herstellen. Hoe u Error 3194 oplost, is niet duidelijk, maar in dit artikel vindt u stapsgewijze instructies.

Wat veroorzaakt iTunes-fout 3194

Apple zegt dat Error 3194 optreedt wanneer iTunes geen verbinding kan maken met Apple’s software-updateservers die worden gebruikt om iOS te activeren bij het herstellen of upgraden. Deze servers spelen een cruciale rol, dus als u geen contact met hen kunt opnemen, betekent dit dat uw iPhone het herstel of de upgrade niet kan voltooien. Dit lijkt het vaakst voor te komen als er iets mis is met de iOS-software op het apparaat: of het iOS is gewijzigd door jailbreak of de versie van het iOS is verlopen, niet langer ondersteund of anderszins verouderd. Op zoek naar een andere iPhone-fout met cijfercodes? We hebben artikelen over het oplossen van iPhone-fout -3, 53, 3259 en 4013.

Hoe iTunes-fout 3194 op te lossen?

 1. iTunes bijwerken. Als u Error 3194 in iTunes ziet, is de eerste stap om dit op te lossen eenvoudig: update iTunes naar de nieuwste versie. Hoewel dit niet de meest waarschijnlijke boosdoener is en het probleem waarschijnlijk niet zal oplossen, is het eenvoudig en snel en het proberen waard. Het is mogelijk dat iets in een oude versie van iTunes de verbinding blokkeert die je nodig hebt.

 2. Controleer netwerkverbinding en beveiligingssoftware. Aangezien Error 3194 vaak een netwerkprobleem is, moet u ervoor zorgen dat er niets in uw netwerk of in de configuratie is dat het probleem veroorzaakt. Probeer het volgende om dat te doen:

  • Controleer of uw internetverbinding werkt. Als je helemaal niet online bent, kun je de servers van Apple natuurlijk niet bereiken.
  • Verwijder of schakel beveiligingssoftware zoals een firewall uit (zorg ervoor dat u deze terugzet als u klaar bent!). Firewalls en vergelijkbare tools kunnen verbindingen met bepaalde servers blokkeren.
  • Start uw computer en/of modem opnieuw op.
  • Als je wifi gebruikt, probeer dan rechtstreeks verbinding te maken met je modem via Ethernet om te bevestigen dat wifi niet het probleem is.
 3. Wijzig uw hosts-bestanden. Als het updaten van iTunes niet werkte, probeer dan je hosts-bestand te bewerken. Dit is vrij ingewikkeld, dus als je niet technisch onderlegd bent, zoek dan iemand die je kan helpen. Fout 3194 treedt op wanneer er geen verbinding kan worden gemaakt met Apple-servers. Het hosts-bestand op uw computer is gerelateerd aan hoe uw computer toegang heeft tot internet. Het is mogelijk dat een verkeerde configuratie in het bestand het probleem veroorzaakt en het bewerken van het bestand kan het probleem oplossen. Dit is wat u moet doen:

  1. Sluit iTunes af.
  2. Open uw hosts-bestand.
   Start op een Mac het Terminal-programma, typ sudo nano /private/etc/hosts en klik Opbrengst.
  3. Blader in Windows naar system32driversetc en dubbelklik op het hosts-bestand. Voor meer informatie over het bewerken van het hosts-bestand op Windows, ga je naar Hoe het HOSTS-bestand in Windows te bewerken.
  4. Als u wordt gevraagd om het wachtwoord dat u gebruikt bij het inloggen op uw computer, voert u dit in.
  5. Zoek de hostbestandsvermelding voor gs.apple.com.
   Als je het niet ziet gs.apple.com, is het hosts-bestand niet het probleem en kunt u doorgaan naar optie 4 hieronder.
  6. Toevoegen # en dan een spatie helemaal aan het begin van de gs.apple.com lijn.
  7. Bewaar het bestand (Bediening + Uit op een Mac).
  8. Sluit het bestand of het Terminal-programma.
  9. Start je computer opnieuw op.
  10. Probeer uw iOS-apparaat opnieuw bij te werken of te herstellen.
 4. Probeer een andere computer. Als geen van deze dingen het probleem oplost, probeer dan je iOS-apparaat te herstellen of bij te werken met een andere computer dan je eerder hebt geprobeerd. Dit zou kunnen werken, maar zelfs als dit niet het geval is, helpt het de computer uit te sluiten als de bron van het probleem. Als je dat kunt doen, ben je veel dichter bij het achterhalen van de oorzaak van de fout.

 5. Hulp krijgen van Apple. Als je alles hebt geprobeerd en nog steeds Error 3194 krijgt, is het tijd om de experts in te schakelen. U moet technische ondersteuning krijgen van Apple. Misschien wel de gemakkelijkste manier om dit te doen is door een afspraak te maken in de Genius Bar in de dichtstbijzijnde Apple Store. Als je geen Apple Store in de buurt hebt, gebruik dan de website van het bedrijf om te zien welke opties je hebt voor extra technische ondersteuning.