Skip to content

Zeg hallo tegen de toetsenbordmodificatietoetsen van je Mac

17 de juli de 2021
keyboardimac 56a5d5075f9b58b7d0dea0bc

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat deze Mac-modificatiesymbolen in verschillende toepassingsmenu’s verschijnen. Sommige zijn gemakkelijk te begrijpen omdat hetzelfde symbool op een toets op het toetsenbord van je Mac staat. Veel van de menusymbolen zijn echter niet aanwezig op het toetsenbord, en als u een Windows-toetsenbord gebruikt, is het waarschijnlijk dat geen van deze symbolen wordt weergegeven. De Mac-modificatietoetsen zijn belangrijk. Ze worden gebruikt om toegang te krijgen tot speciale functies, zoals het besturen van het opstartproces van de Mac, het kopiëren van geselecteerde items, inclusief tekst, het openen van vensters en zelfs het afdrukken van het momenteel geopende document. En dat zijn nog maar enkele van de veelvoorkomende functies.

Naast sneltoetsen voor algemene systeemfuncties, zijn er ook sneltoetsen die worden gebruikt door afzonderlijke programma’s, zoals de Mac Finder, Safari en Mail, evenals de meeste apps van derden, waaronder games, productiviteits-apps en hulpprogramma’s. Sneltoetsen zijn een belangrijk onderdeel om productiever te worden; de eerste stap om vertrouwd te raken met sneltoetsen is het begrijpen van de sneltoetssymbolen en de bijbehorende toetsen.

Symbool Mac-toetsenbord Windows-toetsenbord
Command-toets Windows/Start-toets
Optietoets Alt toets
Controle sleutel Ctrl-toets
Shift toets Shift toets
Caps Lock-toets Caps Lock-toets
Sleutel verwijderen Backspace-toets
Esc-toets Esc-toets
fn Functietoets Functietoets
Symbolen voor Mac-menusnelkoppelingen
Nu de menusymbolen zijn uitgesorteerd, is het tijd om uw nieuwe toetsenbordkennis aan het werk te zetten. Hier zijn lijsten met enkele van de meest voorkomende Mac-sneltoetsen:

Sneltoetsen voor het opstarten van Mac OS X

Je bent waarschijnlijk gewend om gewoon op de aan/uit-knop te drukken om je Mac op te starten, maar er zijn een aantal speciale opstartstatussen die je Mac kan gebruiken. Velen zijn ontworpen om u te helpen bij het oplossen van problemen; bij sommige kun je speciale opstartmethoden gebruiken waarmee je de opstartschijf, een netwerkschijf of zelfs opstarten vanaf de externe servers van Apple kunt selecteren. Er is een behoorlijke lijst met opstartopties beschikbaar.

Sneltoetsen voor Finder Windows

De Finder, inclusief het bureaublad, is het hart van je Mac. De Finder is de manier waarop u omgaat met het bestandssysteem van Mac, toegang krijgt tot toepassingen en met documentbestanden werkt. Als u bekend bent met de snelkoppelingen van de Finder, kunt u productiever werken met OS X en het bijbehorende bestandssysteem.

Bedien Safari Windows met sneltoetsen

Safari is de meest gebruikte internetbrowser voor Mac-gebruikers. Met zijn snelheid en ondersteuning voor tabbladen en meerdere vensters, heeft Safari een aantal mogelijkheden waarvan je moeilijk gebruik zou kunnen maken als je alleen maar het menusysteem zou gebruiken. Met deze sneltoetsen kunt u de Safari-webbrowser overnemen.

Bedien Apple Mail met sneltoetsen

Apple Mail is waarschijnlijk uw primaire e-mailclient, en waarom niet; het is een sterke concurrent, met veel geavanceerde functies. Als u veel tijd besteedt aan het gebruik van Mail, zult u waarschijnlijk merken dat de vele sneltoetsen uiterst nuttig zijn voor zowel alledaagse taken, zoals het verzamelen van nieuwe e-mails van de verschillende e-mailservers die u gebruikt, of het lezen en archiveren van uw vele berichten , en de interessantere, zoals het uitvoeren van e-mailregels of het openen van het activiteitenvenster om te zien wat er met Mail gebeurt wanneer het berichten verzendt of ontvangt.

Sneltoetsen toevoegen voor elk menu-item op uw Mac

Soms is aan uw favoriete menuopdracht geen sneltoets toegewezen. Je zou de ontwikkelaar van de app kunnen vragen om er een toe te wijzen in de volgende versie van de app, maar waarom wachten op de ontwikkelaar als je het zelf kunt doen. Met een beetje zorgvuldige planning kunt u het voorkeurenpaneel Toetsenbord gebruiken om uw eigen sneltoetsen te maken. Meer van Lifewire

 • Mac-toetsenbord met iMac

  Sneltoetsen voor Finder Windows in macOS

 • Mac OS-aanmeldingsitems

  Opstartitems toevoegen aan uw Mac

 • Toetsenbord en muis

  De complete Apple Mail-sneltoetsenlijst

 • Toetsenbord en hand in kleur

  Windows-toetsenbordequivalenten voor de speciale toetsen van de Mac

 • Optie voor het rangschikken van items in de Finder van de Mac

  De Finder op uw Mac gebruiken

 • Een Mac-toetsenbord met de achtergrondverlichting aan

  Een toetsenbord opnieuw toewijzen op een Mac

 • 27 inch iMac met 5K Retina-display.

  Hoe te vernieuwen op Mac

 • Ladder op bibliotheek boekenkast

  Drie manieren om toegang te krijgen tot de bibliotheekmap op uw Mac

 • Mac Mail-app weergegeven op macOS Sierra

  Berichten in een groter lettertype weergeven in Apple Mail

 • OS X Yosemite-presentatie

  Voer een schone installatie van OS X Yosemite uit op uw Mac

 • Een blogger die video opneemt op een Mac-computer

  Video opnemen op uw Mac

 • Een illustratie van handen op een laptop toetsenbord.

  Wat is een toetsenbord?

 • Typen op Mac-laptop

  Hoe u uw Apple Mail naar een nieuwe Mac kunt verplaatsen

 • Persoon gebruikt een grote borstel om pasta op een rol papier aan te brengen.

  Hoe te knippen, kopiëren en plakken op een Mac

 • Apple Touch Bar

  Het Mac OS X Mail Dock-pictogram wijzigen

 • Illustratie van een laptop met vraagteken

  Opstartproblemen met uw Mac oplossen

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, doelgroepinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)