Skip to content

5 tips voor het kopen van een auto op eBay

13 de augustus de 2021
GettyImages 871223724 5c264e1d46e0fb00019ffc5f

eBay is een steeds populairdere plaats om een ​​auto te kopen, nieuw of gebruikt. Zoals bij elke auto-winkelervaring, moet je echter je huiswerk doen voordat je je geld neerlegt. Dit is wat u moet weten over het kopen van een auto op eBay.

Doe je huiswerk voordat je een auto op eBay koopt

Autodealers op eBay variëren van particuliere verkopers tot professionele tweedehands auto-partijen. Het maakt niet uit bij wie u koopt, er zijn enkele basisprincipes die u moet kennen voordat u begint met winkelen.

 • Veiligheids- en emissievereisten: Ga naar de website van de afdeling motorvoertuigen van uw staat om veiligheids- en emissievereisten op te zoeken. Zelfs als u alleen in uw eigen land gaat winkelen, is het toch de moeite waard om deze informatie bij de hand te hebben. Vind de informatie door een zoekterm in te voeren, zoals de naam van uw staat en “auto keuringen.” Zoek informatie rechtstreeks van staatswebsites in plaats van websites zoals DMV.org.
 • Titel en registratieformulieren: ontdek welke formulieren uw staat moet indienen om de titel en registratie over te dragen. Als u met een dealer werkt, kunnen zij dit voor u regelen, maar het is goed om bekend te zijn met het proces.
 • Belastingen: U moet uw belastingdruk kennen. Over het algemeen wordt de omzetbelasting berekend op basis van de huidige staat van de auto. Als die tarieven anders zijn, bent u waarschijnlijk verantwoordelijk voor het verschil, wat een vervelende verrassing kan zijn als de belastingtijd hoger is.
 • Inspectie en levering: Houd in je achterhoofd dat voor een auto waar je niet zo makkelijk bij kunt komen, je zowel een aparte keuring door een deskundige als een ophaal- of bezorgservice moet regelen, wat honderden dollars kan kosten. Onderzoek bedrijven die dit aanbieden in uw regio, of bespreek dit met een lokale dealer. Laat dit alles noteren en opschrijven op een plaats die gemakkelijk te bereiken is, en je bent klaar om te zoeken.

Vind auto’s op eBay

Het vinden van een voertuig op eBay is relatief eenvoudig, aangezien eBay er een speciale site voor heeft, eBay Motors, met bovenaan een zoekvenster. Als u bijvoorbeeld alleen voertuigen binnen uw staat wilt vinden, of een gemakkelijke rit om naar te kijken, kunt u uw postcode en een bepaalde straal van kilometers eromheen invoeren. U kunt de lijsten ook verfijnen op merk, model en bereik van modeljaren. Laten we voor onze doeleinden eens kijken naar een vermelding voor een Honda Fit uit 2008. eBay doet nogal wat onderzoek voor je. Als u naar de onderkant van de lijst scrolt, vindt u drie tabbladen:

 • Beschrijving: De beschrijving bevat informatie die is verzameld door AutoCheck, de verificatieservice van eBay, die u een schat aan informatie over de auto geeft, inclusief het voertuigidentificatienummer of VIN. U kunt het VIN gebruiken om de geschiedenis onafhankelijk te controleren door het via een service zoals Carfax te laten lopen.
 • Voertuiggeschiedenisrapport: Dit tabblad bevat een voertuiggeschiedenisrapport voor dat VIN.
 • Verzending en betaling: Dit tabblad biedt offertes van verschillende autorederijen.

Laten we zeggen, voor nu, alles over het voertuig checkt uit. Je hebt twee opties:

 • Koop het nu: Koop de auto en vermijd het hele veilingproces.
 • Doe een bod: Probeer op de auto te bieden.

Sommige aanbiedingen verkopen met een overweging “of beste bod”, genaamd “OBO”. Neem contact op met de verkoper en vraag welk aanbod ze zouden overwegen. Bekijk ook de regels van de veiling. Sommige zijn “geen reserve”, wat betekent dat de auto wordt verkocht ongeacht het laatste bod, terwijl andere een bepaald minimum vereisen om de verkoop te wissen.

Controleer de prijs

Bij het kopen van een auto is het belangrijk om de prijs te vergelijken met wat anderen betalen. Om dit te doen, zoekt u eerst in Kelley Blue Book om er zeker van te zijn dat het in de eerste plaats tegen een redelijke prijs is. De KBB-website zal u enkele vragen stellen over de staat van de auto, of het nu een dealer of verkoper is, en de locatie, en zal u een prijsklasse geven, zoals hierboven weergegeven. Houd dit bereik bij de hand; als uw bod plus de bijbehorende kosten in het hogere segment terechtkomen, is het tijd om de veiling te verlaten. Je moet ook opzoeken wat anderen op eBay hebben betaald voor vergelijkbare auto’s. Om dit te doen, vanaf de eBay-startpagina:

 1. Selecteer Geavanceerd in de rechterbovenhoek, naast de zoekknop.

 2. Selecteer op de volgende pagina Op eBay Motorsen vul vervolgens de gegevens in.

 3. Onder Voer trefwoord of artikelnummer in, selecteer Voltooide vermeldingen.

  Een geavanceerde zoekpagina van eBay Motors, met "voltooide aanbiedingen" gemarkeerd

 4. Selecteer Zoeken om te zien wat anderen hebben betaald voor soortgelijke aanbiedingen. De prijzen die hebben verkocht, worden in het groen weergegeven, terwijl de prijzen waar de veiling is geëindigd zonder verkoop, in het zwart worden weergegeven.

Onthoud dat prijzen kunnen worden beïnvloed door kilometerstand, dus er zal geen perfecte match zijn. Toch geeft dit u ook een uitstekend bereik om te overwegen als u een bod uitbrengt.

Is het een goede auto?

Als de prijs klopt, onderzoek dan de auto grondig. Begin met de verkoper en hun eBay-geschiedenis.

 1. Aan de rechterkant van de lijst vindt u hun gebruikersnaam en een nummer ernaast.

 2. Selecteer het nummer en u gaat naar hun feedbackprofiel, waarin staat wat andere gebruikers hebben gezegd over kopen bij hen en verkopen aan hen. Dit profiel kan schaars zijn, vooral als dit de eerste keer is dat iemand iets verkoopt.

 3. U kunt en moet rechtstreeks contact met hen opnemen en vragen om telefonisch of per e-mail met hen te spreken. Als de verkoper een autodealer is of bereid is u zijn echte naam te geven, moet u deze ook door Google laten lopen om resultaten te vinden.

Controleer de titel

Een ding dat je moet weten, is of ze de titel hebben. Juridisch gezien is de persoon met zijn naam op de titel eigenaar van de auto. Als er geen titel is, wordt dat een aanzienlijk juridisch probleem, en de verkoop zelf kan verdacht zijn.

 1. Vraag om een ​​kopie van de titel. De informatie moet exact overeenkomen met de informatie die de verkoper u heeft verstrekt.

 2. Als de naam niet overeenkomt, vraag dan de verkoper naar de situatie. In sommige situaties is dit geen probleem, een verkoper kan een familielid zijn die de titel niet aan de verkoper heeft overgedragen, dus vraag om dit te doen voordat u de verkoop voltooit.

 3. Zodra u het verhaal heeft, voert u een titelcontrole uit via het National Motor Vehicle Title Information System of NMVTIS, dat wordt aangeboden door particuliere verkopers.

Een “bergings”-titel markeert een auto die is “opgeteld” door een verzekeringsmaatschappij. Als dit alles is wat de verkoper heeft, ga dan uiterst voorzichtig te werk.

Laat de auto keuren

Vervolgens moet het voertuig onafhankelijk worden gekeurd. Kijk goed naar de tekst van eventuele certificeringsdocumenten om te zien wat er precies is gecertificeerd. Als ze bijvoorbeeld alleen de aandrijflijn hebben geïnspecteerd en garantie hebben gegeven, kunnen er andere problemen zijn.

 1. Als de verkoper beweert dat de auto als tweedehands gecertificeerd is, laat hem dan kopieën van de documenten per e-mail of post bezorgen. De documenten moeten een garantie bevatten die is verstrekt door de inspecteur, het VIN en de naam van de dealer die de inspectie heeft uitgevoerd. Bel om te controleren of dit is gebeurd.

 2. Als er geen certificering is, zorg er dan voor dat de verkoper het voertuig naar een dealer brengt, of u kunt een onafhankelijke inspecteur inhuren.

 3. Laat de inspecteur het VIN controleren en u een foto ervan sturen om te bevestigen dat het hetzelfde is.

 4. Als de auto dicht bij u in de buurt is, vraag dan om een ​​visuele inspectie en een proefrit.

 5. Kijk of je aankoop onder het voertuigbeschermingsprogramma van eBay valt, dat je beschermt als je een citroen krijgt.

Bieden en rijden

Als dat allemaal is gebeurd, kunt u het koopproces starten.

 1. Als je gaat bieden op een auto, let dan goed op de totaalprijs. Vergeet niet dat u bezorging of afhaling, belastingen en eventuele administratiekosten van de staat moet regelen, wat waarschijnlijk honderden of zelfs duizenden dollars aan de kosten toevoegt, afhankelijk van de uiteindelijke prijs.

 2. Nadat u de verkoop online heeft gedaan, neemt u contact op met de verkoper en bespreekt u hun ondertekening over de titel en het registreren van de auto in uw staat. Om het u gemakkelijk te maken, kunt u uw auto mogelijk online registreren. Het hangt af van de vereisten die door uw staat zijn opgesteld.

 3. Als u financiering voor de auto heeft gekregen, moet u ook de verkoper met de instelling verbinden.

 4. Regel tot slot een afhaling of levering en geniet van uw nieuwe auto.