Skip to content

7 dingen die u moet overwegen voordat u een DJ-bedrijf start

11 de juli de 2021
GettyImages 699084199 5adde314c06471003818ab3c

Met alle concurrentie die er is, is het starten van een DJ-bedrijf niet voor bangeriken. Een duidelijke visie, goed gedefinieerde doelen en de antwoorden op deze zeven belangrijke vragen kunnen u echter een heel eind helpen om succes te behalen.

Wat voor soort DJ wil je zijn?

Dat zijn twee vragen in één, maar ze zijn zo nauw met elkaar verbonden dat ze niet van elkaar kunnen worden gescheiden. Er zijn natuurlijk verschillende soorten DJ’s: sommigen die optreden in clubs en lounges en anderen die entertainen op bruiloften, privéfeesten, diploma-uitreikingen, enz. Je moet duidelijk zijn over je idee en het type DJ dat je wilt zijn. Zoek een niche en werk eraan om deze te claimen.

Is er een markt voor uw idee?

Identificeer uw concurrenten in het gebied en ontdek of er een markt is voor uw idee. Weten of er behoefte of vraag is naar uw diensten is essentieel. Als u bijvoorbeeld in een gebied woont dat populair is voor bruiloften op bestemming en u zich wilt specialiseren in receptie-evenementen, bent u op de goede weg. Evenzo, als u overweegt uw DJ-bedrijf te starten in een gebied dat bekend staat om bijvoorbeeld een unieke stijl van live akoestische muziek, moet u waarschijnlijk twee keer nadenken. Zoals het gezegde luidt: zoek een behoefte en vul deze. Hoe goed uw idee ook is, er moet iemand zijn die voor uw diensten wil betalen om uw bedrijf te laten slagen.

Wie is uw concurrentie?

Het beoordelen van uw concurrentie gaat hand in hand met het verkennen van uw markt. Hoeveel andere DJ’s zijn er in uw omgeving? Wat zijn hun specialiteiten en wat voor reputatie hebben ze? Wat kun jij beter doen dan zij? En nog belangrijker, wat is er anders aan uw DJ-bedrijf? Misschien heb je een kenmerkende vocale stijl, of heb je een talent om je publiek erbij te betrekken. Identificeer het en profiteer ervan, zodat u zich onderscheidt van de rest.

Hoeveel geld heb je nodig om je DJ-bedrijf te starten?

Het grootste deel van uw investering zal zijn in audioapparatuur, media en reclame. Maak een inventaris van de producten die u al heeft en maak een lijst van de apparatuur die u moet aanschaffen. Doe wat onderzoek op internet, bezoek een paar winkels om prijzen te vergelijken en ontdek hoeveel het u gaat kosten om de benodigde apparatuur voor uw bedrijf aan te schaffen. Denk na over verschillende methoden die u kunt gebruiken om reclame te maken voor en uw bedrijf onder de aandacht te brengen van potentiële klanten: lokale kranten, online advertenties, gele pagina’s, flyers, schoolkranten en samenwerkingsovereenkomsten met lokale bedrijven zijn slechts enkele van de ideeën die u kunt overwegen. Maak een lijst van de kosten van elk type advertentie en beslis welke het meest effectief is voor uw bedrijf en budget.

Hoe gaat u uw DJ-bedrijf financieren?

Simpel gezegd, je hebt geld nodig. Waar zal het vandaan komen? U moet financieringsbronnen identificeren. Deze kunnen een spaarrekening, een banklening, leningen van vrienden of familieleden, een Small Business Administration (SBA) lening, investeerders, partners, enz. omvatten. Mogelijk kunt u ook steun vinden van organisaties die pleiten voor kunst. Financiering kan een combinatie van bovenstaande zijn.

Welke zakelijke vergunningen, licenties en verzekeringen heb je nodig?

Neem contact op met lokale en staatsoverheidsinstanties om te bepalen welke licenties en vergunningen u nodig heeft om uw bedrijf legaal te exploiteren. Mogelijk moet u ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten om uw bedrijf te beschermen.

Wat is de structuur van uw DJ-bedrijf?

Voordat u de benodigde vergunningen en licenties kunt verkrijgen, moet u een naam voor uw bedrijf selecteren en het bijbehorende papierwerk indienen. U moet ook beslissen over de structuur van uw bedrijf. Wordt u een eenmanszaak? Een partnership? Naamloze vennootschap (LLC)? Dit zijn slechts enkele van de keuzes, en er zijn kosten verbonden aan de oprichting van elk.