Skip to content

Stereoluidsprekers voor in de muur installeren

23 de december de 2022
GettyImages 533766041 57bdbedc5f9b58cdfdee6bea

Wat te weten

 • Plan uw project om te bepalen waar u de luidsprekers plaatst en hoe u de kabels laat lopen.
 • Meet en zaag vervolgens gaten voor de luidsprekers.
 • Leid vervolgens de luidsprekerkabels > sluit de kabels aan op de luidsprekers > bevestig de luidsprekers aan de muur.

Dit artikel leidt u door de stappen voor het installeren van luidsprekers in de muur in een bestaande muur met een constructie van gipsplaat of gipsplaten. Muren gemaakt van lat en gips vereisen verschillende methoden en worden niet behandeld in dit artikel.

Installeer stereoluidsprekers voor in de muur

Stereoluidsprekers voor in de muur zijn een geweldige optie voor een goede geluidskwaliteit als je geen luidsprekerkasten hebt. Als ze zijn geverfd om bij het interieur van de kamer te passen, gaan inbouwluidsprekers op in de omgeving, waardoor uw thuisbioscoop een op maat gemaakte look krijgt.

 1. Plan uw project en bekijk elke stap. Bekijk de installatiestappen en onderzoek het ontwerp van uw huis om de beste aanpak voor het project te bepalen. Je hebt waarschijnlijk toegang tot de zolder of kruipruimte nodig om luidsprekerdraden van de audiocomponenten naar elke inbouwluidspreker te leiden. Overweeg uw beste opties op basis van de toegankelijkheid.

 2. Bepaal de beste locatie voor de luidsprekers.

  • Lokaliseer eventuele obstakels achter de muren, zoals pijpen, noppen of draden, door een klein gaatje van 1/4-inch in de muur te boren en een kleerhanger in een hoek van 90 graden te steken. Verplaats de kleerhanger in de muur om eventuele obstakels te voelen. Als je er een vindt, plak dan het kleine gaatje en zoek een andere locatie.
  • Zoek muurstijlen. Inbouwluidsprekers moeten tussen muurstijlen worden geïnstalleerd. U kunt de noppen lokaliseren door op de muur te tikken of een noppenzoeker te gebruiken.

  Luidsprekers in de muur moeten op oorhoogte worden geplaatst wanneer ze zitten, meestal ongeveer 38 tot 42 inch vanaf de vloer.

 3. Meet en zaag gaten voor de luidsprekers.

  • Gebruik de uitgesneden sjabloon. De meeste inbouwluidsprekers bevatten een uitgesneden sjabloon. Plak de sjabloon op de muur waar u de luidspreker wilt hebben en trek een omtreklijn over met een potlood. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de sjabloon goed is uitgelijnd en recht is.
  • Snijd het gat. Boor eerst een gat van 1/2-inch in een binnenhoek van de sjabloon. Snijd met een handmatige gipsplaatzaag langs alle vier de randen van de uitsparing en verwijder het stuk gipsplaat. Maak je geen zorgen over ruwe randen rond de snede; het frame van de luidspreker zal ze bedekken.
 4. Plan de installatie van de luidsprekerdraden. Er zijn meestal drie opties om luidsprekerdraden van uw versterker of ontvanger naar de luidsprekers te leiden.

  • Leid draden boven het hoofd door een kruipruimte op de vloer of het plafond.
  • Voer draden zijdelings door de muren.
  • Leid de draden over de vloer, idealiter achter de plinten, en dan door de muur en omhoog naar de luidsprekers.

  Overweeg uw opties door de kamer te inspecteren op luidsprekerkabel en toegankelijkheid van gipsplaten.

 5. Leid de luidsprekerkabels volgens uw situatie:

  • Vanuit een vloer of kruipruimte: U moet een toegangsgat door de boven- of onderplaat van de muur en in de muur boren.
  • Lateraal: Wanneer u draden zijdelings door de muren laat lopen, snijdt u met een mes kleine gaatjes in de gipsplaat om de noppen bloot te leggen en boort u gaten in de noppen die groot genoeg zijn voor de draad. De gaten in de muren hoeven slechts 1 inch in diameter te zijn, of breed genoeg om beide zijden van de stijl bloot te leggen.
  • Achter plinten: Verwijder de plinten en zaag een kanaal in de gipsplaat voor de draden, plaats dan de plinten terug.
 6. Installeer de luidsprekers. Als je de luidsprekerframes en roosters wilt schilderen zodat ze bij de muren passen, schilder ze dan voordat je ze installeert. Gebruik altijd spuitverf en maskeer eerst de luidsprekercomponenten.

  • Sluit de draden aan op de luidsprekers.
  • Bevestig de luidspreker aan de muur. De meeste inbouwluidsprekers gebruiken hondenpootklemmen om de luidspreker aan de muur te bevestigen. Nadat u de luidspreker in de uitsparing hebt geplaatst, draait u de schroeven aan de voorkant van de luidspreker vast. Sommige speakers hebben een omtrekklem, die het hele frame gebruikt om de speaker aan de muur te klemmen.
 7. Test het systeem. Schakel het systeem in en test de luidsprekers op geluid. Begin met een laag volume om schade aan de versterker te voorkomen als er een probleem is met eventuele aansluitingen.