Skip to content

Ultimate Ears WONDERBOOM recensie

22 de november de 2022
hero SQ 03LW4142645 1 c164199b548346868c4b71bb807034f1

Ultieme Oren WONDERBOOM

Wat we leuk vinden

 • 360 graden geluid
 • Geluid van hoge kwaliteit
 • Batterijduur van 10 uur
 • Waterdicht ontwerp

Wat we niet leuk vinden

 • Onzichtbare afspeel-/pauzeknop
 • Geen luidspreker

De Ultimate Ears WONDERBOOM is een draagbare waterdichte luidspreker met fantastische geluidskwaliteit, maar de verkoopprijs is een beetje duur voor wat je krijgt.

3.9

Ultieme Oren WONDERBOOM

Ultieme Oren WONDERBOOM

in dit artikel

We hebben de Ultimate Ears WONDERBOOM gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productbeoordeling.

De Ultimate Ears WONDERBOOM is een Bluetooth-luidspreker die waterdicht is, audio van hoge kwaliteit levert in alle richtingen en gemakkelijk van de ene plaats naar de andere kan worden vervoerd. Dit apparaat heeft de potentie om het middelpunt van de aandacht te zijn op elk feest waar je het mee naar toe neemt. Het is ook ideaal om mee te kamperen, naar het strand of zelfs naar een barbecue in de achtertuin.

Ultieme Oren WONDERBOOM

Ontwerp: een muzikale bol

Bij deze Bluetooth-luidspreker draait alles om audio. Dankzij de cilindrische vormfactor kan het geluid rondom worden geprojecteerd in plaats van alleen uit de voorkant van het apparaat. De besturing daarentegen kan wel wat werk gebruiken. Het is vrij duidelijk dat de plus- en minknoppen aan de voorkant van de luidspreker het volume regelen, en de aan / uit- en Bluetooth-knoppen zijn eenvoudig genoeg om erachter te komen. Maar er is ook een onzichtbare knop bovenop waarmee je kunt pauzeren/afspelen als je er één keer op drukt en een nummer vooruit kunt springen als je er twee keer op drukt (er is geen manier om achteruit te springen). Het is prima als je er eenmaal aan gewend bent, maar als een vriend of gast een nummer moet pauzeren, kan het zijn dat ze moeite hebben om de onzichtbare knop te vinden.

Het is ook ideaal om mee te kamperen, naar het strand of zelfs naar een barbecue in de achtertuin. De beweringen van Ultimate Ears over een batterijduur van 10 uur zijn juist. We hebben de batterij volledig opgeladen, gekoppeld aan een computer en laten spelen totdat hij leeg was. We begonnen ’s ochtends en het stopte ongeveer 10 uur later met spelen. Als u het slechts af en toe gebruikt, kunt u er waarschijnlijk een maand mee doen voordat u het moet opladen. Dit apparaat is getest op vallen tot anderhalve meter, dus het overleeft een val. Maar toch wil je deze speaker niet laten vallen: hij is ongeveer zo groot als een softbal en zwaarder dan hij lijkt. Als je het op iets kwetsbaars laat vallen (of je voet trouwens), kan het wat schade aanrichten. Om de claims over waterdichtheid te beoordelen, hebben we dit model drie minuten volledig ondergedompeld in een badkuip gehouden. Trouw aan zijn woord, was de WONDERBOOM onbeschadigd toen hij weer boven water kwam. Het apparaat heeft een IPX7-classificatie en is tot 30 minuten waterdicht tot een meter diep water. Maar gezien het natuurlijke drijfvermogen van dit apparaat, is het moeilijk om een ​​waarschijnlijke situatie te bedenken waarin het een half uur lang volledig onder water zou zijn.

Dit apparaat is getest op vallen tot anderhalve meter, dus het overleeft een val. Het bereik van deze Bluetooth-luidspreker is 10 meter verwijderd van het gekoppelde apparaat. Dat is het minimum dat mogelijk is onder de Bluetooth Core-specificaties – en in lijn met de rest van de vergelijkbare producten die we hebben getest – maar we hadden iets meer verwacht van zo’n fors apparaat. Een ding dat dit apparaat mist, is de mogelijkheid om het als luidspreker te gebruiken. Andere Bluetooth-luidsprekers die we hebben getest, hebben ingebouwde microfoons, zodat u oproepen kunt beantwoorden zonder uw telefoon in de buurt te hebben. Hoewel dat geen dealbreaker is, zou het een leuke functie zijn om voor deze prijs te hebben opgenomen. Als je twee van deze speakers koopt, kun je één apparaat aan beide koppelen. Dit is handig en handig als je een groot feest hebt, maar toen we het testten, dachten we dat deze luidspreker niet geweldig genoeg was om in twee te willen investeren.

Ultieme Oren WONDERBOOM

Installatieproces: ondermaatse instructies zullen u niet vertragen

De meegeleverde documentatie is verrassend kort en niet erg nuttig. Er is niet eens een goede gebruikershandleiding, alleen informatie over veiligheid en garantie. De instructies aan de binnenkant van de doos zouden echter voldoende moeten zijn om het binnen ongeveer een minuut aan de praat te krijgen. Als je nog nooit een apparaat via Bluetooth hebt gekoppeld, kan het een minuut langer duren, maar het proces is over het algemeen eenvoudig.

Ultieme Oren WONDERBOOM

Audiokwaliteit: het middelpunt van de aandacht

De geluidskwaliteit is in één woord uitstekend. Het cilindrische ontwerp van de luidspreker levert audio in 360 graden. Het heeft een behoorlijk dreunende bas, heldere zang en een helder geluid. Als je een album speelt dat je al een miljoen keer hebt gehoord, hoor je elke cimbaal en elke hoge noot die je verwacht te horen.

Het cilindrische ontwerp van de luidspreker levert audio in 360 graden. Zit je binnen, dan vult het geluid makkelijk de kamer, zeker vanaf een centrale plek. Het heeft veel kracht voor zo’n compact apparaat, waardoor het ook een uitstekende keuze is voor buitensferen.

Prijs: redelijk maar geen deal

De Ultimate Ears WONDERBOOM is te koop voor $ 99,99. We denken dat het zeker zoveel waard is, maar het is moeilijk te rechtvaardigen om er twee voor die prijs te kopen als je ze wilt synchroniseren. Als u ze kunt krijgen tegen een soort korting of actieprijs, doe dat dan – u zult zeker het gevoel hebben dat u meer uit uw dollar hebt gehaald.

Competitie: Ultimate Ears WONDERBOOM vs. de JBL Charge 4

We hebben de WONDERBOOM zij aan zij getest met de JBL Charge 4, die te koop is voor $ 149,99, maar vaak voor minder te vinden is. Het grootste verschil is de vorm van het toestel. De WONDERBOOM is een bol die rechtop staat, terwijl de Charge 4 meer staafvormig is en horizontaal zit. De geluidskwaliteit is ongeveer hetzelfde, maar de Charge 4 produceert geen 360 graden geluid. De keuze tussen de twee komt neer op waar je hem neerzet: de Charge 4 is geweldig voor op een plank of ergens waar hij tegen een oppervlak steunt, en de WONDERBOOM past beter op een tafel of open ruimte met veel ruimte eromheen.


Eindoordeel

Het levert uitstekende 360-graden audio, hoewel het een beetje prijzig is voor het compacte formaat. Dit apparaat is ontworpen om mee naar buiten te nemen en je favoriete muziek mee te nemen naar het strand en de bergen. Dit is een speaker voor zwembadfeesten en kamperen, een waterdicht en draagbaar apparaat waarmee je muziek geweldig klinkt, vanuit elke hoek.

Specificaties

 • productnaam

  WONDERBOOM

 • Productmerk

  Ultieme oren

 • UPC

  0 97855 12853 9


 • Prijs

  $ 67,00

 • Productafmetingen

  7,4 x 6,9 x 4,3 inch.

 • Batterijduur

  10 uur


 • Waterbestendig

  IPX7-classificatie

 • Garantie

  2 jaar