Skip to content

Hoe een Samsung-soundbar te resetten

28 de februari de 2023
samsung soundbar subwoofer 72a39b9f0ae940a18fee4962607a62e4

Wat te weten

 • Reset je soundbar zacht door het apparaat uit en weer in te schakelen.
 • Harde reset door de aan/uit-knop ongeveer tien seconden ingedrukt te houden.
 • Elke vorm van reset duurt slechts enkele seconden en kan veel problemen oplossen.

In dit artikel leggen we uit hoe je een Samsung soundbar reset. Er is maar één knop bij betrokken en u hebt geen gereedschap of technische kennis nodig. Deze tips voor het oplossen van problemen zijn van toepassing op de meeste Samsung-soundbars, hoewel uw specifieke apparaten mogelijk anders werken. Raadpleeg indien nodig uw handleiding of zoek deze online op.

Hoe een Samsung Soundbar zacht te resetten

Om een ​​zachte reset op je Samsung-soundbar uit te voeren, hoef je alleen maar even bij de soundbar zelf te zijn. Er is geen gereedschap nodig.

 1. Schakel je soundbar uit en haal de stekker uit het stopcontact. Zorg ervoor dat het apparaat volledig is uitgeschakeld.

 2. Wacht minstens dertig seconden voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt en weer inschakelt. Zodra het weer is opgestart, test u het uit en kijkt u of het werkt. Probeer wat audio uit te voeren naar je soundbar zoals je normaal zou doen.

 3. Het lijkt misschien niet alsof dit enig verschil kan maken, maar het op deze manier inschakelen van een soundbar kan vreemd gedrag of onverwachte problemen die u kunt tegenkomen, oplossen.

Hoe een Samsung Soundbar hard te resetten

Hard resetten van uw soundbar houdt in dat het apparaat volledig wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit vereist echter slechts een enkele druk op de knop, wat slechts enkele seconden duurt. Je hebt geen gereedschap nodig.

 1. Schakel je soundbar in als deze nog niet is ingeschakeld. Het resetten van uw soundbar houdt in dat u de aan / uit-knop ingedrukt houdt wanneer deze wordt ingeschakeld, dus het proces begint met een actieve soundbar.

 2. Houd de aan/uit-knop op je soundbar tien tot vijftien seconden ingedrukt. Als uw apparaat een display heeft, geeft het een bericht weer zodra het opnieuw is ingesteld. Als het er geen heeft, zou een rood lampje moeten knipperen en na het resetten uitgaan. De tijd die het apparaat nodig heeft om zichzelf te resetten, kan variëren. Pas op voor het bericht of het knipperende rode lampje. Het zal je helpen dingen correct te timen.

 3. Vergeet niet dat uw apparaat nu de fabrieksinstellingen gebruikt. Het kan zijn dat u uw instellingen moet aanpassen. Probeer na het resetten audio uit te voeren naar je soundbar om te zien of het werkt.

FAQ

 • Waarom werkt mijn Samsung soundbar niet?

  Als uw Samsung-soundbar niet werkt, kan dit komen door foutieve verbindingen, instellingsproblemen of hardwarestoringen. Om uw Samsung-soundbar te repareren, koppelt u de soundbar los en sluit u deze opnieuw aan, zorgt u ervoor dat de bron is ingeschakeld en zorgt u ervoor dat uw tv is ingesteld om de soundbar als uw standaardluidspreker te gebruiken.

 • Hoe reset ik mijn Samsung soundbar-afstandsbediening?

  Als de afstandsbediening van je Samsung-soundbar niet werkt, verwijder je de batterijen, druk je 20 seconden op een willekeurige knop en vervang je de batterijen. Als je nog steeds problemen ondervindt, probeer dan andere batterijen.

 • Hoe sluit ik mijn Samsung soundbar aan op een tv?

  De beste manier om een ​​Samsung-soundbar op een tv aan te sluiten, is via de HDMI-ARC-poort. Heb je geen HDMI-ARC poort, gebruik dan een gewone HDMI of optische aansluiting.