Skip to content

Alles over mechanische toetsenborden

28 de juli de 2021
29604019066 6e0a8dd4a7 k 5bf612abc9e77c0051a3180b

Mechanische toetsenborden hebben fysieke schakelaars onder de toetsen die de ervaring van typen op een typemachine nabootsen. Druk op een toets en u drukt op de schakelaar. Hoewel verschillende soorten schakelaars worden gebruikt in mechanische toetsenborden, resulteren deze toetsenborden over het algemeen in nauwkeuriger typen. Mechanische toetsenborden lijken misschien onhandige overblijfselen van een vervlogen tijdperk van computers. Toch hebben voor veel mensen nieuwere membraantoetsenborden niet hetzelfde bevredigende geluid of gevoel.

Membraan versus mechanische toetsenborden

Tegenwoordig zijn de meeste laptop- en desktoptoetsenborden membraantoetsenborden. Dit betekent dat het toetsenbord is samengesteld uit een set van drie plastic membranen, met koepelvormige rubberen schakelaars onder elke toets. Druk op een toets en de rubberen schakelaar duwt door een gat in het middelste membraan om de bovenste en onderste membranen met elkaar te verbinden, waardoor een elektrisch circuit ontstaat dat ervoor zorgt dat het toetsenbord de invoer naar de computer stuurt. Dit ontwerp is goedkoop en morsbestendig, maar het geeft niet zoveel voelbare of hoorbare feedback wanneer u op een toets drukt, wat de manier waarop u typt kan veranderen. Ter vergelijking: het membraantoetsenbord kan plat of papperig aanvoelen. Als je veel tijd achter een pc-toetsenbord doorbrengt, kan het de moeite waard zijn om over te stappen op een mechanisch toetsenbord. Sommige fabrikanten maken mechanische schakeltoetsenborden die aanvoelen als het klassieke IBM Model M. Deze ontwerpen helpen u meestal om sneller en nauwkeuriger te typen. Bovendien gaan mechanische toetsenborden langer mee dan de standaard pc-pack-in-toetsenborden. Het kan ook een meer bevredigende schrijfervaring opleveren. Degenen die een mechanisch toetsenbord misschien een goede investering vinden, zijn onder meer kantoormedewerkers wiens werk afhankelijk is van snelle en betrouwbare gegevensinvoer, gamers en professionele schrijvers.

Mechanische toetsenborden: voor- en nadelen

Voordelen:

  • Meer tactiele en auditieve feedback.
  • Over het algemeen nauwkeuriger dan membraantoetsenborden.
  • Duurzame constructie.

nadelen

  • Luidruchtig.
  • Duurder dan membraantoetsenborden.
  • Zwaar.

Er zijn verschillende voordelen aan mechanische toetsenborden, waaronder een langere levensduur van de toetsen, verbeterde nauwkeurigheid en stevigere ontwerpen. Behalve dat ze duurder zijn dan de meeste Bluetooth- en bedrade membraantoetsenborden, is het grootste nadeel dat mechanische toetsenborden luid zijn. Hoewel het volume afhangt van het soort schakelaar dat het toetsenbord gebruikt en uw typetechniek, zijn mechanische toetsenborden luider dan andere typen toetsenborden. Dit is misschien geen probleem voor kantoormedewerkers of in omgevingen met collega’s die een headset dragen. Mechanische toetsenborden zijn zwaar – meestal ongeveer drie pond – en gaan meestal langer mee. Mechanische schakelaars zijn gecertificeerd om bijna over de hele linie langer mee te gaan dan schakelaars met rubberen koepel, ongeacht de fabrikant, tenzij u er een drankje op morst. Mechanische toetsenborden kunnen u dwingen om anders te typen. Membraantoetsenborden vereisen dat u de toets zo ver mogelijk indrukt om het elektrische circuit te voltooien. Bij mechanische toetsenborden hoef je maar te drukken totdat je de klik hoort, waardoor de toets een kortere afstand aflegt.