Skip to content

Karaoke-nummers naar een USB-station kopiëren

4 de juni de 2022
GettyImages 140173629 3939490616284d599336208bdaa4d9d0

Wat te weten

 • Karaoke-cd’s en -nummers bevatten een audiobestand en een grafisch bestand, en beide moeten in de map staan ​​en de juiste naam hebben om te kunnen werken.
 • Het bouwen van een bestandsstructuur volgens de instructies van de machine zal helpen bij het doorzoekbaar en speelbaar maken van nummers.
 • U kunt karaoke-cd’s afspelen op een computer met karaokesoftware, die niet hoeft te worden geript of gebrand.

Karaoke is erg leuk, maar het is beter als je de nummers hebt waar je van houdt. In dit artikel wordt beschreven hoe u karaoke-nummers op USB kunt bewaren en nieuwe karaoke-cd’s kunt branden.

Dit is alleen voor persoonlijk gebruik (niet om te verkopen of weg te geven). De RIAA legt uit wat piraterij is en hoe je het kunt vermijden.

Hoe zet ik mijn karaoke-cd’s over naar een USB-station?

Om een ​​karaoke-cd correct te laten werken, zijn er drie dingen nodig: een grafisch bestand; over het algemeen een videobestand zoals .avi of een formaat genaamd .cdg; een audiobestand, zoals MP3; en een manier om te begrijpen dat deze twee dingen bij elkaar horen, een ‘bestandsstructuur’ genoemd. Het opbouwen van de bestandsstructuur is het belangrijkste onderdeel van het afspelen via USB. De video en audio moeten dezelfde naam hebben op uw gegevensbron.

 1. Raadpleeg de handleiding van uw karaoke-apparaat om er zeker van te zijn dat deze een USB-poort heeft die wordt gebruikt om gegevens te lezen. Sommige karaoke-machines, zoals Singing Machine, accepteren alleen nummers op een USB-station dat is gedownload van hun winkel.

 2. Kijk in de handleiding van je karaokemachine naar instructies over het maken van de bestandsstructuur. Schrijf precies op hoe het wil dat elk bestand wordt genoemd. Als de karaoke-machine bijvoorbeeld werkt door een nummer in te voeren, wilt u zowel het muziekbestand als het grafische bestand naar dat nummer vernoemen. Gebruik een spreadsheetprogramma om relevante informatie op te schrijven, zoals zanger, titel en nummer van het nummer. Er wordt een “map” gemaakt die u kunt gebruiken om nummers bij te houden en ze gemakkelijker te vinden zijn tijdens het zingen.

  Open uw bestandsbeheerder door op te drukken Windows + E in Windows of Commando-N om de Finder op de Mac te openen. Selecteer en open uw USB-station in de kolom aan de linkerkant. Maak een back-up en verwijder alle bestanden die u op de schijf kunt vinden als u deze eerder hebt gebruikt. Het zal de karaoke-machine helpen je nummers sneller te vinden.

 3. Plaats uw karaoke-cd in uw cd-station. Open Windows Verkenner en kies Deze pc. Je ziet al je beschikbare schijven, inclusief je USB-stick.

 4. Klik met de rechtermuisknop Cd/dvd-station en selecteer Openen in een nieuw venster. Dubbelklik op uw USB-station om het in een apart venster te openen.

 5. Klik in het cd-stationvenster en selecteer alle bestanden die u wilt exporteren. Sleep ze naar het venster van de USB-stick.

  Bestanden die worden gesleept en neergezet op een USB-stick in Windows

 6. Sluit de USB-drive aan op je karaoke-machine en probeer een paar nummers uit om er zeker van te zijn dat ze correct worden geladen.

Hoe brand ik een karaoke-cd?

Voor het branden van een karaoke-cd zijn wat meer hulpmiddelen nodig dan voor het maken van een standaard-cd. Karaoke-cd’s gebruiken een formaat dat CD+G of CDG wordt genoemd, een afkorting voor ‘Compact Disc + Graphics’. Dit formaat bevat de muziek om mee te zingen en de scrollende teksten. Je moet zowel de muziek als het grafische bestand overzetten om het nummer correct af te spelen. Populaire programma’s voor het branden van CD+G-schijven zijn Karaoke Builder Studio en Power Karaoke.

 1. Controleer of uw cd-brander compatibel is met het CDG-formaat. U kunt dit over het algemeen vinden in de documentatie bij de schijf, die online beschikbaar zou moeten zijn. Sommige software kan aanbieden om in plaats daarvan een VCD of DVD voor u te branden. Zorg ervoor dat uw karaoke-apparaat compatibel is met deze formaten.

 2. Maak een bestandsmap voor elk nummer dat u wilt branden met de grafische gegevens en muziek van elk nummer in dezelfde map.

  Karaoke-nummers in een map op de Windows C-schijf

 3. Geef ze een naam volgens het bestandsformaat van de karaoke-machine, zoals: 00001.cdg en 00001.mp3.

  Voorbeeld van een karaoke-bestandsstructuur

 4. Voeg elk bestand toe aan uw brandsoftware en controleer zo nodig elke bestandsnaam. Selecteer vervolgens Brandwond en test uw cd als deze klaar is.

  Branden in Karaoke-brandersoftware

Kan mijn karaokemachine nummers van een USB-stick afspelen?

Wat een karaoke-apparaat betreft, is er geen praktisch verschil tussen een cd en een USB-station. Zolang je de bestanden hebt die het nodig heeft, zal het je nummer afspelen. Het is echter hoe u die bestanden organiseert die het verschil maken.

Een bestandsstructuur is de lay-out van de bestanden op een schijf of cd, vergelijkbaar met wat u ziet in Windows Verkenner. Karaokemachines gebruiken deze structuur en de bestandsnaam om het gewenste nummer te vinden en af ​​te spelen. Als u goed op de bestandsstructuur let, zijn uw nummers gemakkelijker te vinden.

Hoe kan ik karaoke-nummers downloaden naar mijn laptop?

Karaoke downloaden is net als muziek downloaden. Koop datgene waarin u geïnteresseerd bent, download het en plaats de bestanden waar uw karaokesoftware ze kan openen. Gewoonlijk zal je karaokesoftware een map op je computer maken met een duidelijk label, zodat je bestanden naar die map kunt slepen en neerzetten. Om karaoke-cd’s naar uw harde schijf over te zetten, opent u de schijf op uw computer en sleept u de bestanden ervan naar een willekeurige map. U hebt geen speciale lezer nodig om gegevens van karaoke-cd’s te openen en over te dragen.

Hoe kan ik karaoke-cd’s op mijn computer afspelen?

Elke cd-drive kan een karaoke-cd afspelen, hoewel u wellicht karaokesoftware zoals Siglos moet gebruiken om de songtekst te krijgen. Je kunt ook uploads van karaoke-cd’s vinden op YouTube.

FAQ

 • Hoe maak ik een karaoke-cd met songteksten?

  Om songteksten in karaokestijl weer te geven, downloadt u een LRC-bestand voor het nummer met behulp van een app of plug-in. LRC is een formaat dat de songtekst en timinginformatie bevat om de woorden correct met de muziek te synchroniseren.

 • Hoe maak ik een kopie van een karaokeschijf?

  U kunt een karaokeschijf op dezelfde manier kopiëren als een muziek-cd op uw computer. Zorg ervoor dat alle bestanden in de juiste mappen zijn opgenomen en dat het net als het origineel zou moeten werken.