Skip to content

Amazon Cloud Drive gebruiken als een externe harde schijf Hard

20 de juni de 2021
connected devices internet of things iot cloud computing data network 853701240 5af23b1cc5542e003625933d

Online opslagservices zoals Amazon Cloud Drive zijn een goede manier om muziek of andere bestanden in bulk te uploaden, maar de meeste hebben een webbrowser nodig om ze te openen. In deze handleiding laten we u zien hoe u Amazon Cloud Drive in een externe harde schijf kunt veranderen met behulp van de gratis software Gladinet Cloud Desktop. Gladinet ondersteunt ook andere cloudopslagservices zoals Box.net, SkyDrive, Google Docs en meer.

Hoe Gladinet Free Starter Edition in te stellen

Als Gladinet Cloud Desktop niet is geïnstalleerd, download dan de gratis Starter Edition van de officiële website. Het is compatibel met Windows XP, Vista, Windows 7 en Windows 2003/2008. Volg daarna deze stappen om Amazon Cloud Drive toe te voegen:

 1. Wanneer u Gladinet voor de eerste keer start na de installatie, kiest u: Ik wil de gratis starterseditie gebruiken en selecteer De volgende.

  De optie "gratis starterseditie" en de knop Volgende

 2. Schrijf je in bij Gladinet als je wilt. Selecteer anders De volgende.

 3. Selecteer Mijn Cloud Storage-account toevoegen om cloudopslagservices toe te voegen.

  De knop "Mijn Cloud Storage-account toevoegen"

 4. Open de Opslagservice vervolgkeuzemenu en kies Amazon Cloud Drive. Selecteer vervolgens De volgende.

  De Amazon Cloud Drive-optie

 5. Typ uw Amazon-beveiligingsgegevens in de gebruikersnaam en wachtwoord velden. Selecteer De volgende doorgaan.

  Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om uw cloudservice te koppelen aan Gladinet

 6. Tenzij u gaat upgraden naar de betaalde Gladinet Pro-versie, wist u de Cloud Sync-map inschakelen voor de virtuele map selectievakje. Selecteer Af hebben > Af hebben.

  Schakel het selectievakje Inschakelen uit en klik vervolgens op Voltooien

Amazon Cloud Drive gebruiken als een harde schijf Hard

Na het voltooien van de bovenstaande stappen, zou u een venster op uw bureaublad moeten zien met de naam Mijn Gladinet Drive. U kunt dit gebruiken om rechtstreeks toegang te krijgen tot uw Amazon Cloud Drive-ruimte. Om uw opslag te gebruiken, dubbelklikt u op het pictogram, net zoals u elke andere map in Windows zou doen. Als u meer online opslagservices wilt toevoegen die worden ondersteund door Gladinet (bijvoorbeeld Box.net, SkyDrive of Google Docs), dubbelklikt u op de Klik om te monteren [cloud storage] link en herhaal de bovenstaande stappen. Het overbrengen van bestanden naar uw online opslagruimte met Gladinet is vrijwel hetzelfde als slepen en neerzetten in Windows. Het enige verschil is dat er een voortgangsvenster verschijnt bij het uploaden van mappen en bestanden. Als u een uploadsessie moet onderbreken, selecteert u de annuleren knop. Om toegang te krijgen tot het hoofdmenuscherm van Gladinet, klikt u met de rechtermuisknop op de Gladinet pictogram in het systeemvak van Windows en kies Beheerconsole. Op dit scherm ziet u de virtuele mappen die u hebt ingesteld. Klik op de dubbelepijl helemaal rechts van Amazon Cloud Drive om de configuratie-opties weer te geven.