Skip to content

Beste Twitter-clienthulpprogramma’s en -software

29 de juli de 2021
Tweet Deck Dashboard 56b34fa45f9b58def9c97d2d 356472198df246289bb2a97d7040aa0d

Er zijn veel soorten tools voor het beheer van sociale media. De handigste Twitter-beheertool wordt een client of dashboard genoemd. Het is ontworpen om Twitter’s weergave van tweets in één kolom te vervangen door krachtigere manieren om tweets te lezen, verzenden en beheren.

Software downloaden versus geen download

Een verschil tussen de verschillende Twitter-client- en dashboardprogramma’s is of ze een softwaredownload en -installatie op uw computer vereisen, of dat ze via een internetbrowser lopen en geen downloads vereisen. Met sommige Twitter-clienttools kunt u ook andere sociale-medianetwerken en -services beheren. Twitter brengt in toenemende mate wijzigingen aan op zijn site om deze nuttiger te maken. Toch is de startpagina van Twitter niet zo krachtig als de belangrijkste onafhankelijke Twitter-clients die in dit artikel worden genoemd.

TweetDeck

Wat we leuk vinden?

 • Meerdere kolommen met tweets.
 • Gratis software.
 • Je kunt tweets plannen.
 • Kan zoekopdrachten op trefwoord opslaan.

Wat we niet leuk vinden

 • Kan je tweets niet bewerken.
 • Zeer beperkt maatwerk.

TweetDeck is een van de twee populairste gratis programma’s voor het beheren van Twitter-tijdlijnen. Het was zo populair dat Twitter het in mei 2011 kocht en het blijft ontwikkelen als Twitter-client. De Twitter-website en -app tonen slechts één kolom met tweets, wat zorgt voor een langzamere leeservaring. Om deze reden geven veel mensen er de voorkeur aan een onafhankelijke Twitter-client zoals TweetDeck te gebruiken als hun belangrijkste manier om tweets te bekijken. Met TweetDeck kun je groepen mensen instellen om te volgen, en het toont je tweetfeeds of -streams in rijen kolommen, zodat je meerdere tweets tegelijk kunt bekijken. Met TweetDeck kun je zoekopdrachten met trefwoorden opslaan en bekijken in een van de vele kolomweergaven. In de andere kolommen zie je tweetstreams van de groepen die je hebt ingesteld, tweets met hashtags die je wilt volgen en feeds van je andere Twitter-accounts. TweetDeck vereist een gratis softwaredownload. Het werkt ook met de meeste grote besturingssystemen voor mobiele telefoons.


Hootsuite

Hootsuite

Wat we leuk vinden?

 • Je kunt berichten inplannen.
 • Verbazingwekkende analyses.
 • Geweldige klantenservice.
 • Geen download vereist.

Wat we niet leuk vinden

 • Saaie lay-out.
 • Moet betalen om sommige apps te gebruiken.

Hootsuite is een van de twee beste gratis clients voor het beheren van Twitter. In tegenstelling tot TweetDeck, vereist Hootsuite geen softwaredownload omdat het een op internet gebaseerde Twitter-client is, wat betekent dat het toegankelijk is in alle webbrowsers. Net als TweetDeck toont Hootsuite de tweets waarop u zich hebt geabonneerd in kolommen of lijsten voor snelle weergave. Met deze snelweergavefunctie kunt u meerdere tweetstreams tegelijk bekijken en er op krachtigere manieren mee communiceren. Zoals bij de meeste Twitter-clients of -dashboards, kunt u naast elke tweet retweeten, antwoorden, een bericht sturen, volgen of ontvolgen via vervolgkeuzemenu’s of pictogrammen. Een van de beste dingen van Hootsuite is dat het meer kan beheren dan je Twitter-tijdlijnen. Vanuit hetzelfde dashboardvenster beheert Hootsuite ook uw feeds en profielen op Facebook, LinkedIn en andere sociale netwerken. Hootsuite is naast een Twitter-client ook een social media-client. De basisservice van Hootsuite is gratis, maar het biedt ook premium maandelijkse abonnementen voor diegenen die meer dan drie sociale media-accounts moeten beheren, of als u meer dan één gebruiker nodig heeft om uw sociale media-accounts te beheren.

Twitterrific

Twitterrific

Wat we leuk vinden?

 • Geoptimaliseerd voor macOS.
 • Beheert tweets op iOS.
 • Kan GIF’s aan berichten toevoegen.

Wat we niet leuk vinden

 • Beperkte functionaliteit op iOS.

Twitterrific is een Twitter-dashboardservice die is geoptimaliseerd voor macOS. Het beheert ook tweets op iPhones en iPads. Op beide besturingssystemen kun je een licht of donker thema kiezen en media uploaden naar Twitter. Op macOS kun je lettertypen aanpassen en meerdere Twitter-tijdlijnen tegelijk bekijken. De mobiele versie is gratis, net als de door advertenties ondersteunde desktopsoftware.