Skip to content

Hoe deel te nemen aan een Twitter-chat

29 de juli de 2021
smartphone 586944 1920 5c88088846e0fb0001136722

Twitter-chats zijn openbare gesprekken die gericht zijn op een hashtag, zoals een televisieprogramma, vakantie of nieuwsevenement. Sommige Twitter-chats vinden plaats op bepaalde dagen en specifieke tijden, terwijl andere minder formele lopende gesprekken zijn rond een hashtag. Hier leest u hoe u Twitter-chats kunt vinden, zodat u kunt meedoen en uw gedachten kunt delen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Twitter.com en de mobiele Twitter-app voor iOS en Android.

Twitter-chats vinden met hashtags

Veel bedrijven en gebruikers maken hashtags om gesprekken op gang te brengen om een ​​tv-programma, een film of een game te promoten. De snelste en gemakkelijkste manier om meer te weten te komen over een Twitter-chat, is door te zoeken naar hashtags.

 1. Navigeren naar Twitter.com op uw bureaublad of open de Twitter-app op uw iOS- of Android-apparaat.

 2. Gebruik Twitter in een browser, zoek het zoekvak in de rechterbovenhoek van het scherm en voer een zoekterm in die begint met een hashtag. druk op Binnenkomen of Opbrengst wanneer je klaar bent. In dit voorbeeld hebben we gezocht naar #TheCrown.

  Gebruik Twitter in een browser, zoek het zoekvak en voer een zoekterm in die begint met een hashtag.

  Tik in de Twitter-smartphone-app op de vergrootglas om een ​​zoekopdracht te starten.

 3. U krijgt lopende gesprekken over uw zoekonderwerp te zien. Filter de zoekresultaten door categorieën te selecteren zoals: Bovenkant, Laatste, Mensen, Foto’s, en Videos.

  U krijgt lopende gesprekken over uw zoekonderwerp te zien.

Trending Twitter-chats vinden

Een andere manier om Twitter-chats te vinden, is door te kijken wat er trending is. Als je iets vindt dat je interesseert, is het gemakkelijk om erin te springen.

 1. Gebruik Twitter in een browser en selecteer Ontdekken uit het menu aan de linkerkant.

  Gebruik Twitter in een browser en selecteer Verkennen in het menu aan de linkerkant.

  Tik in de Twitter-smartphone-app op de vergrootglas en tik vervolgens op Trending.

 2. Selecteer Trending in het hoofdmenu om de populaire onderwerpen van de dag te zien, of kies een specifieke categorie, zoals Sport of Amusement. Selecteer een trending onderwerp om in een gesprek te springen.

  Selecteer Trending in het hoofdmenu om de populaire onderwerpen van de dag te zien

Live Twitter-chats vinden

Bij livechats doen mensen mee om over een bepaald onderwerp te praten. Dit soort Twitter-chats zijn op bepaalde tijden, dus je kunt een aanstaande chat aan je agenda toevoegen. Om een ​​live chat te vinden, bezoek het Twubs Twitter Chat Schema, het TweetReports Twitter Chat Schema, of ChatSalad’s lijst met aankomende chats, om maar een paar bronnen te noemen.

Twitter-chattools van derden

Verschillende Twitter-chattools van derden maken het gemakkelijk om tweetchats te vinden. Enkele van de meest populaire zijn TwChat, TweetReports, tchat.io en Twubs. Deze tools zijn webgebaseerd en worden snel geladen, zelfs in mobiele browsers van smartphones. Deze tools helpen ook bij het vinden van een ‘livechat’, een georganiseerde Twitter-chatset voor een bepaalde datum en tijd. Sommige van deze tools maken het gemakkelijker om deel te nemen aan tweetchats. tchat.io voegt bijvoorbeeld uw hashtag toe aan het einde van uw samengestelde tweet, dus u hoeft alleen maar op de Tweet-knop op hun site te drukken. Met TweetDeck kun je je Twitter-chatresultaten nog meer filteren of met een simpele klik op individuele tweets reageren. Twubs biedt live scrollende tweets, waardoor je het gevoel hebt deel uit te maken van een live gesprek.

Twitter-chats vinden met TweetDeck

TweetDeck is een voorbeeld van een tool die het gemakkelijk maakt om de berichten met betrekking tot een hashtag te zien.

 1. Ga naar de TweetDeck-website en log in met uw Twitter-account. De eerste keer dat u inlogt, ziet u een kort overzicht van hoe de tool werkt. Selecteer Begin doorgaan.

 2. U zou verschillende kolommen moeten zien, zoals: Thuis, Meldingen, Berichten, en Trending. Selecteer Kolom toevoegen (plusteken) vanaf de linkerkant om nog een kolom toe te voegen.

  Selecteer het plusteken om een ​​nieuwe TweetDeck-kolom toe te voegen

 3. Selecteer Zoeken.

  Zoeken op TweetDeck

 4. Voer uw zoekcriteria in en druk op Binnenkomen.

  Voer een zoekterm in TweetDeck in om een ​​Twitter-chat te vinden

 5. Er verschijnt een nieuwe kolom met de hashtag waarnaar je hebt gezocht. Om te chatten, beantwoordt u een gespreksreeks of start u een nieuwe tweet met de hashtag.

  Je zou een nieuwe kolom moeten zien met de hashtag waarnaar je hebt gezocht.

  Om een ​​andere Twitter-gebruiker te taggen zodat ze je Tweet zien, voeg je @ voor de accountnaam van de gebruiker (bijvoorbeeld @Jimmy).

Waarom deelnemen aan een Twitter-chat?

Naast dat het leuk is, zijn Twitter-chats een geweldige manier om jezelf te promoten voor een baan, een werkvoorstel, een product of een artikelquery bij een potentiële redacteur. Het is een uitstekende en goedkope manier om met klanten en vrienden te communiceren. Als je bijvoorbeeld een evenement wilt promoten, vertel dan iedereen die je kent om dezelfde hashtag te gebruiken als je erover praat op sociale media. Op die manier kunnen andere Twitter-gebruikers informatie erover zoeken en deelnemen aan het gesprek.