Skip to content

Bewaar MP3-nummers in Amazon Cloud, iCloud en YouTube Music

19 de juli de 2021
GettyImages 970157966 7f50cdde88a74f2f932920334a81ed52

Als je iOS-apparaten, een Android-apparaat, een Kindle Fire hebt of muziek downloadt van verschillende muziekbronnen, kun je problemen ondervinden bij het vinden van een muziekservice die met al deze apparaten werkt. De beste oplossing is om je verzameling te dupliceren in iCloud en YouTube Music. Beide bieden wat gratis opslagruimte en als een bron vol raakt, heb je een back-up klaar. Hier leest u hoe u uw muziekcollectie naar beide services kunt overbrengen.

Hoe MP3’s overzetten naar Apple iCloud

iCloud werkt met Mac-desktop- en laptopcomputers, Windows-pc’s, iPhones, iPads en iPod touch-apparaten. U moet zich aanmelden voor een gratis Apple ID als u er geen heeft. Het account bevat 5 GB cloudopslag. Als dat niet genoeg is, kunt u tegen een kleine vergoeding meer kopen. Ga als volgt te werk om de iCloud-muziekbibliotheek op verschillende apparaten in te schakelen:

  • Mobiel: Ga naar Instellingen > Muziek.
  • pc: Open iTunes en selecteer vervolgens Bewerk > Voorkeuren > iCloud-muziekbibliotheek.
  • Mac: Selecteer iTunes > Voorkeuren > iCloud-muziekbibliotheek.

Nadat je nummers zijn geüpload, heb je toegang tot die nummers in je bibliotheek met iCloud op je Mac, pc of iOS-apparaat. Alle wijzigingen die zijn aangebracht in de iCloud-muziekbibliotheek op één apparaat, worden gesynchroniseerd met al uw apparaten. Apple en andere bedrijven zijn jaren geleden gestopt met het verkopen van muziek met DRM-beperkingen. Toch heeft u mogelijk enkele vroege DRM-beperkte aankopen in uw verzameling. Je kunt nummers met DRM niet naar andere cloudspelers verplaatsen, maar er zijn manieren om dat probleem te omzeilen. Als je Mac OSX of een iOS-apparaat gebruikt, gebruik dan iCloud om je niet-DRM-muziek over te zetten.

Hoe MP3’s overzetten naar YouTube Music

Je kunt gratis tot 100.000 nummers van je computer uploaden naar YouTube Music. U moet zich aanmelden voor een gratis Google-account als u er geen heeft. Volg daarna deze instructies om je muziekcollectie over te zetten:

  1. Ga naar de YouTube Music-website en log in op je account.

  2. Selecteer uw profielfotoen selecteer vervolgens Muziek uploaden.

  3. Zoek en kies de muziekbestanden op uw harde schijf en selecteer vervolgens Open. De eerste keer dat je uploadt naar YouTube Music, moet je het gebruiksbeleid van de app accepteren voordat je door kunt gaan met de volgende stap. U kunt ook bestanden naar een willekeurig oppervlak op de website music.youtube.com slepen om een ​​overdracht te starten.

    De Open-knop

  4. Je muziekbestanden worden automatisch geüpload naar YouTube Music. De overdracht kan enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van uw verzameling.

YouTube Music verwijdert automatisch dubbele exemplaren uit je bibliotheek als dezelfde inhoud meerdere keren wordt geüpload. Zodra de overdracht is voltooid, kun je de nummers op meerdere apparaten streamen, zolang de apparaten de YouTube Music-app ondersteunen.

Hoe MP3’s overzetten naar Amazon Music

Amazon bood vroeger cloudopslagabonnementen aan, maar stopte met de service in april 2018. De verandering had voornamelijk betrekking op geïmporteerde muziek van plaatsen zoals iTunes. Alle nummers die rechtstreeks bij Amazon zijn gekocht, worden nog steeds opgeslagen om af te spelen en te downloaden, maar bestaan ​​niet meer in de Cloud Player.