Skip to content

Chromecast-audiovertragingen oplossen

21 de oktober de 2022
how to fix chromecast audio delays 5218279 1 c6d4e2deb9e540449faa1ccb233c1aa6

Problemen met audiovertragingen van Chromecast kunnen op verschillende manieren optreden:

 • De video op de televisie beweegt sneller dan de audio.
 • Audio en video stemmen tijdelijk op elkaar af en lopen dan niet synchroon.
 • Mogelijk hoort u audio terwijl de video achterblijft bij het geluid, of er is helemaal geen video.

Chromecast-audiovertragingen komen vaker voor wanneer uw wifi-thuisnetwerk traag is of als te veel mensen tegelijkertijd inhoud streamen. Er kunnen echter ook andere oorzaken voor dit probleem zijn. Als je de hele tijd audiovertragingen van Chromecast hebt, wijst dit op problemen met de netwerksnelheid. Als de audiovertraging echter slechts af en toe optreedt, kan dit duiden op andere netwerkactiviteit die uw Chromecast-stream verstoort.

Oorzaak van problemen met audiovertraging van Chromecast

Problemen met audiovertragingen van Chromecast worden meestal veroorzaakt door netwerkproblemen, verbindingsproblemen van het apparaat met de Chromecast, de afstand van het apparaat tot de Chromecast of latentie van de luidspreker. Het netwerk is de beste plaats om te beginnen wanneer er problemen zijn met geluidsvertraging met Chromecast. Zodra u heeft bevestigd dat het netwerk het probleem niet veroorzaakt, kunt u doorgaan met het controleren van andere technische problemen. Bewaar de fix voor Chromecast-vertragingscorrectie voor het laatst, als niets anders werkt.

Chromecast-audiovertragingen oplossen

De meeste van de onderstaande oplossingen hebben betrekking op de instellingen van de Google Home-app. Je kunt deze correcties toepassen met Android- of iOS-apparaten, zolang je de nieuwste versie van de Google Home-app hebt geïnstalleerd.

 1. Start uw Chromecast-apparaat opnieuw op. Koppel gewoon de stroom naar uw Chromecast los, wacht even en sluit hem vervolgens weer aan. Zoals bij veel technische problemen, kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen.

 2. Schakel het 5 GHz-kanaal op uw router in. De eenvoudigste manier om Chromecast-audiovertragingen op te lossen (en in het algemeen betere prestaties te krijgen) is door gebruik te maken van het 5 GHz-netwerk dat uw wifi-router uitzendt. Om er zeker van te zijn dat uw Chromecast 5 GHz gebruikt, zet u de Chromecast terug naar de fabrieksinstellingen, doorloopt u het installatieproces en maakt u verbinding met het 5 GHz-kanaal. U moet een Chromecast-apparaat van de 2e generatie of later gebruiken om uw 5 GHz wifi-kanaal te gebruiken.

 3. Optimaliseer de plaatsing van uw wifi-thuisrouter. De afstand van je Chromecast-apparaat tot je router heeft een grote invloed op de streamingkwaliteit. Elk apparaat cast via het wifi-netwerk naar de Chromecast, dus hoe dichter uw Chromecast (en uw apparaat) bij de router is, hoe kleiner de kans op vertraging. Zorg er ook voor dat de antennes van uw router correct zijn geplaatst.

 4. Zorg ervoor dat er niet te veel apparaten streamen op uw netwerk. Met moderne streamingdiensten zoals Netflix kunnen gezinnen vanaf meerdere apparaten tegelijk streamen, maar hoe meer streaming-activiteit, hoe minder bandbreedte beschikbaar is voor uw Chromecast-stream. Dit kan leiden tot vertraagde audio- en andere videobufferproblemen. Vraag iedereen in je huis om te stoppen met streamen terwijl je dit probleem oplost.

 5. Als je een Chromecast-apparaat met een ethernetpoort gebruikt, sluit je een ethernetkabel van je Chromecast aan op de router. Dit zorgt voor een streamingervaring van de hoogste kwaliteit. U kunt ook een Ethernet-adapter aanschaffen voor een 1e generatie Chromecast-apparaat.

 6. Lagere streamingkwaliteit op de streamingdienst waarvan je cast. Dit is een bekende oplossing voor bufferproblemen met Netflix, omdat lagere resoluties lagere snelheidsvereisten van uw netwerk hebben.

 7. Probeer uw Chromecast in te stellen op 50 Hz HDMI-modus om te zien of de inhoud die u probeert te streamen, is gecodeerd op 50 Hz. Dit doe je in de Google Home-app. Selecteer uw Chromecast-apparaat, selecteer het tandwielpictogram, selecteer Videoen inschakelen Gebruik de 50Hz HDMI-modus. Dit is een veelvoorkomende oplossing voor problemen met audiovertraging als u sportcontent streamt, aangezien sommige sportcontent is gecodeerd op 50 Hz.

 8. Pas ‘Groepsvertragingscorrectie’ aan voor uw Chromecast. Open hiervoor de Google Home-app, selecteer het apparaat waarmee je problemen hebt met audiovertraging, tik op het tandwielpictogram, selecteer Audioen selecteer Correctie groepsvertraging. Ga tussen de luidsprekers staan ​​die niet synchroon lijken en pas de tijdschuifregelaar aan totdat de audiovertraging tussen de luidsprekers is opgelost.

FAQ

 • Hoe cast ik Chromecast-audio naar een Bluetooth-hoofdtelefoon?

  Als je met een koptelefoon naar Chromecast wilt luisteren, ga je Instellingen > Afstandsbedieningen en accessoires > Koppel afstandsbediening of accessoires:. Zet je hoofdtelefoon in de koppelingsmodus om ze te verbinden en cast vervolgens inhoud om te beginnen met luisteren.

 • Hoe los ik het op als het geluid niet werkt op mijn Chromecast?

  Als je Chromecast-audio niet werkt, probeer dan over te schakelen naar een andere ingang op je tv. Als u nog steeds problemen ondervindt, start u al uw apparaten opnieuw op en werkt u uw Chromecast bij.

 • Hoe stel ik multiroom-audio in op Chromecast?

  Als je Chromecast-audio in meerdere kamers wilt afspelen, maak je een speakergroep in de Google Home-app. Selecteer tijdens het casten de speakergroep die je op alle speakers wilt afspelen.