Skip to content

De afspeelvolgorde van nummers reorganiseren

2 de juli de 2021
woman on a road trip 625280438 5b479684c9e77c0037a65a61

Soms, ongeacht hoe je je MP3-speler of andere draagbare mediaspeler configureert, weigert hij gewoon om nummers en albums in alfabetische volgorde af te spelen. Sommige draagbare apparaten, waaronder autoradio’s, spelen nummers af in de volgorde waarin ze op het apparaat zijn opgeslagen. Het wijzigen van de nummervolgorde in iTunes is een eenvoudige taak; op andere platforms kan het moeilijker zijn. Als u uw albums en nummers in alfabetische volgorde wilt afspelen, kan het gebruik van een hulpprogramma zoals mp3DirSorter de oplossing zijn.

Een lijst met nummers opnieuw ordenen

  1. Als u Windows gebruikt, download en open mp3DirSorter. Omdat het draagbaar is en niet hoeft te worden geïnstalleerd, kunt u het vanaf elke locatie gebruiken, inclusief een flashstation. Het programma laat u zelfs weten dat het bedoeld is voor gebruik op niet-interne schijven zoals SD-kaarten en USB-apparaten.

  2. Zorg ervoor dat Windows toegang heeft tot de bestanden op uw opslagapparaat door het in uw kaartlezer te steken of het apparaat aan te sluiten op een vrije USB-poort. Eenmaal gevonden, toont Windows het in Bestand/Windows Verkenner met de andere lokale harde schijven.

  3. Sleep de map met de audiobestanden rechtstreeks naar het mp3DirSorter-programmavenster om ze direct alfabetisch te sorteren. Om de inhoud van hele stations te sorteren, sleept u het hele ding (klik en sleept u de stationsletter) naar het programma zoals u een map zou doen.

  4. Er zijn slechts twee opties voor dit programma. U kunt een of beide van deze instellingen aanvinken, afhankelijk van wat u wilt doen: Sorteer mappen alfabetisch en Sorteer bestanden alfabetisch

Om te controleren of uw albums en nummers in de juiste volgorde staan, speelt u de inhoud van het apparaat nogmaals af. Je zou nu moeten ontdekken dat alles in alfabetische volgorde wordt afgespeeld.

Een tweede oplossing

Als mp3DirSorter de nummers niet correct heeft geordend, kunt u altijd de handmatige route volgen door alle bestanden in numerieke volgorde te hernoemen. Om dit te doen, hernoemt u eenvoudig het eerste nummer dat u in de lijst wilt hebben 01 aan het begin, en herhaal dit dan met elk volgend nummer, in volgorde verder met 02, 03, enz. Het eerste nummer kan bijvoorbeeld luiden: 01 – MyFavoriteSong.mp3, de seconde 02 – RunnerUp.mp3, enzovoorts.