Skip to content

De batterij van een Barnes and Noble Nook vervangen

7 de augustus de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Een mooi ding over de klassieke Nook eReaders van Barnes & Noble is dat ze worden geleverd met een door de gebruiker vervangbare batterij, en veel van deze apparaten hebben dat niet. Hoewel het niet meteen duidelijk is hoe je de batterij van de Nook kunt vervangen, is het proces eenvoudig.

Verwijder de achterklep van de Nook

De sleuven aan de zijkanten van de Nook eReader bieden een hefboomwerking om de behuizing te openen. Gebruik uw vingernagels of een platte schroevendraaier om de plastic kap van de achterkant van het apparaat te verwijderen. De lipjes zijn delicaat, dus oefen niet te veel kracht uit.

Haal de batterij van de Nook eReader eruit

Achter in een hoekje

Rechts van het MicroSD-slot zit de batterij, een rechthoekige plaat, vast met een schroef. Gebruik een kleine kruiskopschroevendraaier om de batterij los te maken.

Plaats een nieuwe batterij in de Nook eReader

Om de nieuwe batterij te installeren, plaatst u deze in de sleuf met het Barnes & Noble-logo naar buiten gericht. Lijn het onderste gedeelte van de batterij uit met de juiste connectoren en duw de batterij naar binnen. Als de batterij in de sleuf zit, zet u deze vast met de schroef.

De achterklep/achterbehuizing van het hoekje opnieuw installeren

Begin vanaf de onderkant van het apparaat en lijn de bovenste connectoren uit met hun respectievelijke sleuven. Zodra ze zijn uitgelijnd, drukt u op totdat ze klikken. Controleer de zijkanten om er zeker van te zijn dat de achterklep goed is teruggeplaatst zonder onnatuurlijke openingen.