Skip to content

De gemakkelijke manier om een ​​printer aan een Mac toe te voegen

3 de juli de 2021
Canon Maxify MB2720 57c74a903df78c71b61db3eb b029c60253f9419a9a427f448521c6e6

Lokale printers maken verbinding met een Mac via de draadloze AirPrint-technologie van Apple of via een USB-kabel. De gemakkelijke manier om een ​​printer aan uw Mac toe te voegen, is door een AirPrint-compatibele printer te kopen. AirPrint-compatibele printers maken automatisch verbinding met een netwerk en vereisen bijna geen installatie. Als in de documentatie of verpakking van uw printer staat dat deze AirPrint-compatibel is, kan deze werken met uw Mac. Niet alle USB-printers zijn compatibel met Macs. Controleer de documentatie om te bevestigen dat uw printer compatibel is. Als dat zo is, maakt het ook automatisch verbinding met de Mac, hoewel de installatie een paar extra stappen vereist. De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15) tot en met OS X Mavericks (10.9).

Een AirPrint-compatibele printer toevoegen aan een Mac

Er is geen installatie vereist als een AirPrint-compatibele printer is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als uw Mac.

Als u wilt weten of uw printer via AirPrint met uw Mac is verbonden, zet u de printer aan, opent u een document op de Mac en kiest u het dossier > Afdrukken vanuit de menubalk. Als de printernaam wordt weergegeven naast: Printer, hoeft u geen werk meer te doen.

Hoe de printer aan een Mac toe te voegen

Als de printernaam niet naast Printer verschijnt, moet u de printer toevoegen aan de Mac. Klik op de pijl in de Printer veld en selecteer Printer toevoegen.

Printscreen op een Mac.

Selecteer uw printer in de lijst met printers die de Mac kan zien en klik vervolgens op Toevoegen.

Het scherm Printer toevoegen op een Mac

Het Mac-printerondersteuningssysteem is robuust. Als je een AirPrint-printer hebt, hoef je niet te controleren op systeemupdates. OS X en macOS worden geleverd met veel printerstuurprogramma’s van derden. Apple neemt automatisch updates van printerstuurprogramma’s op in de software-updateservice. Omdat het besturingssysteem de meeste printerstuurprogramma’s bevat die Mac-gebruikers nodig hebben, hoeft u geen stuurprogramma’s te installeren die bij de printer zijn geleverd. De meeste printerfabrikanten vermelden dit in hun installatiehandleiding. Als u echter gewend bent stuurprogramma’s voor randapparatuur te installeren, kunt u per ongeluk verouderde stuurprogramma’s installeren.

Een USB-printer toevoegen aan een Mac

Compatibele USB-printers zijn bijna net zo eenvoudig te installeren op een Mac als AirPrint-printers.

  1. Werk de software op uw Mac bij zodat de Mac over de meest recente printerstuurprogramma’s beschikt.

  2. Laad de printer met papier en inkt of toner en sluit deze aan op de Mac. Schakel vervolgens de printer in.

  3. Sluit de printer aan op de Mac met behulp van de USB-kabel die bij de printer is geleverd.

  4. Download alle nieuwe software die de printer aanvraagt ​​en installeer deze. U ontvangt deze melding niet als er geen nieuwe software nodig is.

  5. Volg de instructies op het scherm om de software-update te voltooien. Mogelijk wordt u gevraagd de Mac opnieuw op te starten.

  6. Test of de printer is aangesloten met dezelfde methode die wordt gebruikt om AirPrint-printers te testen. Open een document en selecteer het dossier > Afdrukken. U zou de printernaam moeten zien in het veld naast: Printer. Zo niet, selecteer Printer toevoegen en selecteer de printer in de lijst met beschikbare printers.

Met deze eenvoudige stappen zijn de meeste printers in een mum van tijd aan de gang, maar soms werkt de automatische printerinstallatie niet. Als u problemen ondervindt, installeert u de printer handmatig. De Mac detecteert elke compatibele printer die u aansluit. Het is echter mogelijk dat u deze moet toevoegen aan de Systeemvoorkeuren Printers en scanners, vooral als de printer oud is.