Skip to content

De mensheid zou een van de meest verslavende strategiespellen ooit kunnen zijn

7 de juli de 2021
7.Screenshot Humankind Carthage Punic Port PCGamer Exclusive 3df779807d6f4197ab9acfdaf5568dae

Belangrijkste leerpunten

  • De mensheid zal dieper ingaan op strategie-elementen die populair zijn gemaakt door franchises zoals Sid Meier’s Civilization.
  • De aankomende titel van Amplitude Studios lijkt de geliefde ‘one more turn’-gameplay te bevatten die eerdere strategiespellen zo verslavend heeft gemaakt.
  • Upgrades, vertakkingspaden en spelerskeuzes zullen een sleutelrol spelen bij het vooruit helpen van de mensheid door verschillende tijdperken.

Mensheid is nog niet eens uit, maar ik verzin al redenen om nog maar één beurt te spelen.

De beschaving van Sid Meier is gemakkelijk een van de meest erkende strategiespelfranchises in de gamegeschiedenis. De afgelopen jaren hebben de serie echter een stagnerend gevoel gegeven. Vast op zijn plaats door onveranderlijke mechanica en een gebrek aan uniekheid voor de verschillende groepen en beschavingen van het spel. Met Mensheid, Amplitude Studios bouwt schijnbaar voort op de beproefde formule die maakte Beschaving zo duurzaam, terwijl je ook nieuwe manieren ontdekt om door de geschiedenis te spelen. In tegenstelling tot de Beschaving series – en zelfs andere 4X-strategiespellen –Mensheid laat spelers een unieke beschaving creëren op basis van 60 verschillende culturen. Elke cultuur voegt een andere laag toe aan de gameplay en helpt elke keer dat je een wedstrijd speelt een unieke versie van de geschiedenis van de mensheid te creëren. Het is een verademing voor het genre en iets wat we al een tijdje nodig hebben.

De 4Xs

Verkennen, uitbreiden, exploiteren en uitroeien. Dat zijn de vier fundamenten van het 4X-strategiegenre, dat legendarische titels omvatte zoals Beschaving IV, Eindeloze legende, en meer. In tegenstelling tot de meer fantastische of sci-fi toevoegingen aan het genre, Mensheid zal de geschiedenis van de mensheid verkennen, vergelijkbaar met het origineel Beschaving spellen.

Ze zeggen dat de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar, en in Mensheid je doel is om de geschiedenis volledig te herschrijven. Als je eenmaal je unieke beschaving hebt gecreëerd, kun je de wereld in trekken en andere beschavingen ontmoeten, waaronder kleinere stadstaten of groepen die zich nog niet volledig hebben gevormd. Een grote verandering ten opzichte van eerdere 4X-games is echter het feit dat Mensheid zal je in staat stellen te kiezen uit een verscheidenheid aan culturen, die elk nieuwe archetypen kunnen vormen, zoals gewelddadig of wreed – waarvan de laatste ervoor zorgt dat je bereid bent je bevolking en mensen op te offeren om vooruitgang te boeken. “De mensheid zou een diepte kunnen hebben waar de meeste 4X-games nog niet in de buurt van komen.” Dit is wezenlijk anders dan eerdere 4X-games gebaseerd op geschiedenis, zoals: Mensheid ziet je verschillende culturen met elkaar vermengen, ze volledig met elkaar vermengen om een ​​unieke beschaving te vormen die elke keer dat je door een nieuw tijdperk gaat verandert en meer culturele invloeden aan je wereld toevoegt.

Nog maar een beurt

Ik had altijd de uitdrukking “nog maar één beurt” gehoord van mijn vrienden toen ze nog speelden Beschaving III. Maar ik had nooit gedacht dat het echt een echte betekenis had. Tenminste, niet voordat ik mijn eerste potje speelde Beschaving IV. Ik was vanaf het begin verslaafd en merkte al snel dat ik lange nachten doorbracht met het spelen van mijn eerste game, waarbij ik constant redenen vond waarom ik nog niet kon stoppen.

Het was deze verslavende gameplay die me in strategiespellen bracht. Het creëren van mijn eigen beschaving en het leiden van mijn mensen naar grootsheid met een hoop strategie en diepgang was een welkome afwisseling van het constante rennen en schieten waar ik zo aan gewend was geraakt in first-person shooters. Zien Mensheid de basis nemen waar ik in het verleden zo van hield Beschaving games, en ze vervolgens uit te breiden, is zowel opwindend als verontrustend voor mijn toch al gespannen slaapschema. Met meerdere tijdperken om te verkennen en een assortiment van culturen om samen te mengen, Mensheid zou een diepte kunnen hebben waar de meeste 4X-games nog niet in de buurt van komen. Voeg de andere geweldige delen van het strategiegenre toe waarop het zich uitbreidt – zoals hoe terreinfactoren in veldslagen, stadsgroei en de voortgang van je beschaving – en de lijst met pro’s wordt alleen maar langer. “Elke cultuur zal een andere laag aan de gameplay toevoegen, waardoor elke keer dat je een wedstrijd speelt een unieke versie van de geschiedenis van de mensheid ontstaat.” Als wat we tot nu toe hebben gezien een indicatie is van wat Amplitude Studios naar de tafel brengt, dan Mensheid kan een bepalende lat worden voor alle toekomst Beschaving games en zelfs het 4X-genre. Diepere archetypen, zinvollere keuzes voor je beschaving en de mogelijkheid om iets te creëren dat uniek aanvoelt, hoe vaak je het ook speelt, het zijn allemaal broodnodige verbeteringen die 4X-games al jaren wachten om te verkennen.