Skip to content

De Microsoft Store gebruiken

30 de januari de 2023
GettyImages 154763066 1deeb36f1da14f8e80cf6a180e3277f4

Lees meer over de Microsoft Store, ook wel de Windows App Store genoemd, waarmee je kunt kiezen uit duizenden beschikbare apps voor gebruik op je Windows 10- of 8-apparaat, waaronder Surface-laptops en -tablets.

Hoe de Windows App Store te gebruiken

Er zijn een aantal manieren om toegang te krijgen tot de Microsoft Store. Eenmaal daar, begin je met browsen, zoeken en installeren van de apps van je keuze. Zo gebruikt u de Windows App Store op uw pc:

 1. Selecteer Begin en kies Microsoft Store. De Microsoft Store is ook beschikbaar op internet als u er de voorkeur aan geeft deze op die manier te openen. De Store maakt gebruik van de gebruikersinterface die Microsoft in Windows 8 heeft geïntroduceerd, dus u zult merken dat deze is ingedeeld met een visueel tegelontwerp dat duidelijk maakt welke apps, games, films en andere inhoud beschikbaar zijn.

 2. Blader door de winkel. U kunt door de winkel navigeren door over uw aanraakscherm te vegen, met uw muiswiel te scrollen of door op de schuifbalk onder aan het venster te klikken en te slepen. Kijk rond en je zult zien dat de apps van de winkel logisch zijn ingedeeld in categorieën. Enkele van de soorten die u zult zien zijn:

  • Spellen – Inclusief hittitels zoals Minecraft en Angry Birds.
  • Sociaal – Bevat apps zoals Twitter en Skype.
  • Vermaak – Apps die de tijd verdrijven, zoals Netflix en Hulu.
  • Foto – Fotobewerkings- en beheerapps zoals Instagram en Adobe Photoshop Elements.
  • Videoclip – Apps voor luisteren en kijken zoals Slacker Radio en Movie Maker Pro.

  Screenshot van de Microsoft Store

 3. Selecteer de categorietitel om alle andere titels in een categorie te bekijken. Standaard sorteert de winkel de apps op populariteit. Selecteer om dit te wijzigen Toon alles in de rechterhoek van een categorielijst die u naar een pagina brengt met alle apps in die categorie, en u kunt selecteren sorteren criteria uit de vervolgkeuzelijsten bovenaan de categoriepagina.

  Screenshot van de categorie Entertainment in de Microsoft Store

 4. De winkel biedt aangepaste weergaven die toegankelijk zijn terwijl u door de hoofdcategorieweergave scrolt, zoals Top gratis apps, Trending en collecties.

  Screenshot van Trending en Collecties in Microsoft Store

Zoek naar een app

Browsen is leuk en het is een geweldige manier om nieuwe apps te vinden om uit te proberen, maar als je iets specifieks in gedachten hebt, is er een snellere manier om te krijgen wat je wilt. Typ de naam van de app of een trefwoord dat het gewenste type app beschrijft in de Zoekvak op de hoofdpagina van de winkel en druk op Binnenkomen. Terwijl u typt, stelt het zoekvak automatisch apps voor die overeenkomen met de woorden die u typt. Als u ziet wat u zoekt in de suggesties, kunt u dit selecteren.

Screenshot van zoeken naar productiviteit in Microsoft Store

Installeer een app

Zodra u een gewenste app heeft gevonden, downloadt u deze naar uw computer om hem te gaan gebruiken.

 1. Selecteer een app om er meer informatie over te bekijken. Bekijk de Beschrijvingzie je wel Schermafbeeldingen en Aanhangwagens, en kijk wat andere mensen die de app hebben gedownload ook leuk vonden. Onderaan de pagina vindt u informatie over Wat is er nieuw in deze versienet zoals systeem vereisten, Functiesen Extra informatie.

  Screenshot van de Get-knop in de Office-app in de Microsoft Store

 2. Als je het leuk vindt wat je ziet, selecteer dan Krijgen om de app te downloaden. Wanneer de installatie is voltooid, voegen Windows 8 en Windows 10 de app toe aan uw Begin scherm.

Houd uw apps up-to-date

Zodra u Windows-apps gaat gebruiken, moet u updates actueel houden om ervoor te zorgen dat u de beste prestaties en de nieuwste functies krijgt. De Windows App Store controleert automatisch op updates voor uw geïnstalleerde apps en waarschuwt u als er updates zijn. Als je een nummer op de tegel van de winkel ziet, betekent dit dat je updates moet downloaden.

 1. Start de Windows App Store en selecteer de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm.

 2. Selecteer in het menu dat verschijnt Downloaden en updaten. Het scherm Downloads en updates geeft een overzicht van al uw geïnstalleerde apps en de datum waarop ze voor het laatst zijn gewijzigd. In dit geval kan gewijzigd betekenen bijgewerkt of geïnstalleerd.

 3. Selecteer om te controleren op updates Krijg updates in de rechterbovenhoek van het scherm. De Windows App Store beoordeelt al uw apps en downloadt alle beschikbare updates. Na het downloaden worden die updates automatisch toegepast.

  Screenshot van downloads en updates in de Microsoft Store

Hoewel veel van deze apps bedoeld zijn voor gebruik op een mobiel apparaat met aanraakscherm, zult u merken dat de meeste prima werken in een desktopomgeving. Er is een indrukwekkend aanbod aan games en hulpprogramma’s, waarvan er vele u niets kosten. Er zijn misschien niet zoveel apps voor Windows 8 en Windows 10 als voor Android of Apple, maar er zijn er honderdduizenden beschikbaar.