Skip to content

De Microsoft Surface Precision Mouse is een knaagdierkunst

18 de juni de 2021
workperch s1z9Fnxxnhg unsplash debd213feeb04c6b9f38a126cd4ba472

Belangrijkste leerpunten

  • De Surface Precision Mouse van Microsoft is mijn nieuwe favoriete aanwijsapparaat.
  • De Precision Mouse wordt geleverd met alle functies die de meeste mensen zouden willen voor een redelijke prijs van minder dan $ 100.
  • Een eenvoudiger, lichter alternatief voor de Precision Mouse is de Microsoft Surface Mobile Mouse voor minder dan de helft van de prijs.

Ik heb in de loop der jaren tientallen muizen geprobeerd en de Surface Precision Mouse van Microsoft behoort tot de beste, met een bijna perfecte balans tussen vorm en functie. De Precision Mouse wordt geleverd met alle toeters en bellen die de meeste mensen zouden willen voor een redelijke prijs van minder dan $ 100. Het heeft drie programmeerbare knoppen en een heerlijk soepel scrollwiel. Als iemand die last heeft gehad van RSI (Repetitive Stress Injury), ben ik altijd op zoek om mijn muisspel te veranderen. Een wijze fysiotherapeut vertelde me ooit dat het regelmatig vervangen van je aanwijsapparaat essentieel is om RSI te voorkomen. Ik besloot onlangs dat mijn polsen een pauze verdienden van Apple’s Magic Mouse 2. “Mijn droommuis zou het uiterlijk hebben van de Magic Mouse en de praktische eigenschappen van de Microsoft-knaagdieren.”

Comfortregels

De Precision Mouse maakt een geweldige eerste indruk met zijn gestroomlijnde, tweekleurige look geaccentueerd door zilveren knoppen. Als je hem oppakt voelt hij stevig maar niet te zwaar aan. Ik vind het uiterst comfortabel voor lange schrijfsessies. Een interessante functie is dat het zowel Bluetooth als een bekabelde verbinding biedt. De trackingprecisie is uitstekend, zo niet zo gevoelig als de Magic Mouse. Het is zo ontworpen dat je het met maximaal drie computers tegelijk kunt gebruiken, wat handig is voor mij omdat ik vaak uitschakel tussen mijn MacBook Pro, een iPad Air 2020 en een Microsoft Surface Pro 7. Als je een eenvoudiger, lichter alternatief wilt voor de Precision Mouse, kan ik de Microsoft Surface Mobile Mouse van harte aanbevelen. Het heeft dezelfde nauwkeurige tracking als zijn grotere neef, een uitstekend scrollwiel en een oogstrelend ontwerp.

De Mobile Mouse is, zoals de naam al aangeeft, uitzonderlijk licht van gewicht. Je kunt het in je zak gooien en het vergeten. Het heeft een onderscheidende, sobere look die past bij zowel de Surface Pro als de MacBook-opstelling. De mobiele muis is verkrijgbaar in drie kleuren die Microsoft Platinum, Burgundy en Cobalt Blue noemt. Je kunt helemaal los gaan en deze tinten mixen en matchen met de verschillende hoezen en pennen die als accessoires worden aangeboden bij de Surface-lijn. De mobiele muis is een koopje voor $ 34,99. Het enige nadeel is dat het enkele functies van de Precision Mouse mist, zoals zijknoppen. Maar de mobiele muis past perfect in mijn hand en is misschien nog comfortabeler dan de Precision Mouse.

Kan een Mac dol zijn op een Microsoft-muis?

Mijn liefde voor alles wat Apple niet uitbreidt tot zijn muizen. In de zoektocht van het bedrijf naar minimalisme hebben ze alle dingen verwijderd die een moderne muis geweldig maken, zoals een scrollwiel, een bevredigende rechtsklikfunctie en meer. Ik gebruik liever een Microsoft-muis met mijn MacBook Pro, maar helaas wordt het ingewikkeld als de twee elkaar ontmoeten. De meeste muisfuncties van Microsoft gedragen zich perfect op de MacBook, maar ik heb problemen gehad met de Bluetooth-verbinding met de Surface Precision Mouse. Vreemd genoeg werkt mijn Surface Mobile Mouse perfect en heeft hij geen verbindingsproblemen.

De Microsoft Surface Mouse en Surface Mouse Mini zitten voor een MacBook Pro-computer.

Ik ben dol op het ontwerp van de Apple Magic Mouse 2, maar hij ligt na jarenlang gebruik nog steeds niet goed in mijn hand. Een probleem is dat er geen intuïtieve manier is om te weten welke kant de muis op wijst, dus ik blijf vaak zoeken wanneer ik zou moeten werken. Het ontbreken van een scrollwiel is ook een killer. Ik weet dat je met de Magic Mouse kunt vegen en tikken en allerlei gebaren kunt gebruiken, maar de gladde oppervlakken bieden geen feedback, en ik heb nooit het spiergeheugen ontwikkeld, ondanks honderden uren proberen. Een ergernis van mij is dat de Magic Mouse, net als Apple’s Magic Keyboard, ingebouwde oplaadbare batterijen gebruikt. In theorie zou deze oplaadmogelijkheid een voordeel moeten zijn, maar ik merk dat mijn muis en toetsenbord dood gaan net op het moment dat ik in de praktijk iets tijdgevoeligs moet doen. Ik zou alleen willen dat Apple en Microsoft zouden samenwerken aan accessoires. Mijn droommuis zou het uiterlijk hebben van de Magic Mouse en de praktische eigenschappen van de Microsoft knaagdieren. Noem het de Mapple Mouse.