Skip to content

De SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP-fout: wat het is en hoe het te verhelpen?

10 de augustus de 2021
ManworkingonMacBookAir b53468ec87ce431382d0f4314b3cfe2f

SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP is de naam van een fout die optreedt wanneer Firefox er niet in slaagt de juiste beveiligingsinformatie op te halen van een website waarmee u verbinding probeert te maken.

Hoe de Firefox SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP verschijnt

Deze SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP-fout kan verschijnen wanneer u verbinding maakt met een oudere website die geen bijgewerkte beveiligingsreferenties heeft, dus het acroniem SSL, dat staat voor Secure Sockets Layer. Secure Sockets Layer verwijst naar codering tussen uw computer en een internetserver, maar als uw Firefox-browser fouten ondervindt bij het verbinden met meerdere sites, kan er een lokaal probleem zijn. U weet dat u SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP bent tegengekomen wanneer u een foutmelding ziet met de volgende tekst:

Er is een fout opgetreden tijdens een verbinding met (IP-adresnaam). Kan niet veilig communiceren met peer: geen gemeenschappelijk coderingsalgoritme(n). Foutcode: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP.

Je krijgt ook een tip te zien waarin wordt uitgelegd dat de “authenticiteit van de ontvangen gegevens niet kan worden geverifieerd”, en om contact op te nemen met de eigenaar(s) van de website om hen hiervan op de hoogte te stellen. Toegegeven, het is misschien helemaal geen probleem met de website – de foutcode verschijnt ook als uw versie van Firefox verkeerd is geconfigureerd of verouderd.

Oorzaak van de SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP Firefox-fout

Afgezien van een website die mogelijk SSL-problemen aan de serverzijde ondervindt, is het mogelijk dat uw Firefox-instellingen een miscommunicatie veroorzaken tussen de websiteserver en uw computer. Dit is een veel waarschijnlijker geval als veel verschillende websites de foutcode SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP geven. U moet Firefox sowieso altijd up-to-date houden, maar een verouderde versie van Firefox is een mogelijke oorzaak van het verschijnen van Firefox-fout SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP. Als TLS of SSL3 is uitgeschakeld of anderszins verkeerd is geconfigureerd in uw Firefox TLS-instellingen, verschijnt de foutcode ook vaak. Eindelijk, elke website die gebruikmaakt van RC4 (Rivest-cijfer 4) in zijn codering zal hoe dan ook problemen ondervinden met Firefox TLS. Dit komt omdat RC4 in 2015 verboden was voor TLS.

Hoe SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP te repareren

Als deze fout is opgetreden, kunt u het volgende doen om het probleem op te lossen en weer verder te gaan met browsen:

  1. Firefox bijwerken. U moet Firefox sowieso altijd up-to-date houden, maar een verouderde versie van Firefox is een mogelijke oorzaak van het verschijnen van Firefox-fout SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP.

  2. Forceer Firefox TLS-instellingen naar 1.3. Open een nieuw tabblad en typ over:config in de URL-balk. Als Firefox u naar een waarschuwingspagina leidt, selecteert u Accepteer het risico en ga door. Wanneer je landt op de Geavanceerde voorkeuren pagina, typ tls in de zoekbalk onder de normale Firefox-URL-balk. In de resultaten ben je op zoek naar beveiliging.tls.versie.max, die onder normale omstandigheden op 4 moet worden ingesteld. Als het op iets anders is ingesteld, selecteert u de potlood pictogram uiterst rechts van beveiliging.tls.versie.max en verander het getal in 4.

  3. Maak het Firefox-coderingsprotocol los. Een andere manier om Firefox-foutcode SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP te stoppen, is door de beveiliging uit te schakelen die Firefox blokkeert van toegang tot websites die het als onveilig beschouwt. Selecteer hiervoor de Opties menu > Privacy en beveiliging, scrol omlaag naar Veiligheiden selecteer vervolgens Blokkeer gevaarlijke en misleidende inhoud om het uit te schakelen.