Skip to content

E3-gamingshow moet veranderen, zeggen experts

14 de juni de 2021
GettyImages 1155580267 e8afb7f2fead43f4bcd7a9006834d5c4

Belangrijkste leerpunten

  • De ESA plant naar verluidt dit jaar een volledig digitaal evenement voor E3.
  • Deskundigen zijn van mening dat conventies zoals E3 nog steeds waardevol zijn, maar sommige dingen moeten veranderen.
  • Naast het uitzoeken wie het publiek is, moet E3 meer inclusief zijn voor alle soorten mensen en game-ontwikkelaars.

Ondanks een geannuleerde show in 2020 en plannen om dit jaar digitaal te gaan, zeggen experts dat fysieke conventies zoals E3 nog steeds waardevol zijn, maar dat er enkele veranderingen nodig zijn. De Electronic Entertainment Expo (E3) was ooit het grootste jaarlijkse evenement in gaming. Maar nu de Entertainment Software Association (ESA) plannen maakt voor de toekomst van E3 te midden van de COVID-19-pandemie, vragen sommigen zich af of de show moet doorgaan of uiteindelijk moet stoppen. Experts zeggen dat het moet doorgaan, maar er zijn enkele kanttekeningen. “De aantrekkingskracht van deze evenementen is dat de hele industrie op één plek is”, vertelde Patrick Shanley, hoofdredacteur games bij Venn. reddingsdraad aan de telefoon. “Dat vind ik nog steeds waardevol. Als ze dat nog kunnen bieden, dan zie ik ze graag doorgaan.”

De concurrentie op maat maken

Hoewel de E3 ooit het grootste gaming-gecentreerde evenement van het jaar was, is er nogal wat veranderd. Uitgevers als Sony, Nintendo en Electronic Arts (EA) stonden vroeger op de beursvloer van de E3 en trokken duizenden persleden – en in latere jaren zelfs fans – naar hun stands. Nu hebben ze gekozen voor meer directe methoden, door hun eigen livestreams en digitale evenementen te houden, terwijl ze het vliegverkeer elimineren en duizenden dollars betalen voor standruimte in het Los Angeles Convention Center. Een voorbeeld hiervan, en misschien een van de grootste evenementen die voortkwamen uit de annulering van E3 2020, was het Summer Game Fest, een reeks livestreams onder leiding van Geoff Keighley om verschillende ontwikkelaars te helpen presenteren, zowel indie als AAA. Het schiep een nieuw precedent voor het onthullen van grote games, terwijl het ook kleinere studio’s onder de aandacht bracht. “E3 bestaat al [for] 25 jaar. Dat gaat een lange weg. Maar als er geen reden is om af te stemmen en ernaar te kijken, waarom zou ik dan afstemmen?”

Consument gaan

Natuurlijk is het vinden van een publiek niet het enige probleem dat de ESA heeft als het op E3 ​​aankomt. Als de show vooruit wil en zijn kroon terug wil veroveren, moet hij meer inclusief worden – niet alleen mensen van alle leeftijden, etniciteiten en genderidentiteiten verwelkomen, maar ook ontwikkelaars van elke omvang verwelkomen. “E3 herinnert ons eraan dat de game-industrie draait om ‘business first'”, vertelde Jessica Woods, een ervaren gamer. reddingsdraad via e-mail. “Andere evenementen, zoals PAX, zijn veel beter in het koesteren en presenteren van de dingen die er echt toe doen voor mij als gamer.” Nu uitgevers zoals Sony directe livestreams hebben zoals de State of Play-serie, zouden fans minder geneigd kunnen zijn om een ​​evenement als E3 bij te wonen, omdat ze nu al informatie kunnen krijgen vanuit het comfort van hun huis. En als er een volledig digitale E3 plaatsvindt, wat zorgt er dan voor dat mensen erop afstemmen?

“Deze online conventies om alleen maar een conventie te houden, voegen geen waarde toe,” vertelde Shanley ons. “E3 bestaat al [for] 25 jaar. Dat gaat een lange weg. Maar als er geen reden is om af te stemmen en ernaar te kijken, waarom zou ik dan afstemmen?” Shanley zegt dat de ESA zijn publiek moet uitzoeken als het de reputatie wil behouden die het in de loop der jaren voor E3 heeft opgebouwd. is van mening dat de conventie al een paar jaar moeite heeft om zich te identificeren.

Veiligheid eerst

Zelfs als de ESA het kan omdraaien en een meer op de consument gericht evenement kan maken, moet het nog steeds het probleem van inclusiviteit en veiligheid voor deelnemers oplossen. “Voor de grote conferenties vraag ik me af, waarom ga ik eigenlijk? Waarom zou ik mijn familie verlaten – waar ik thuishoor – om naar een conferentie te gaan waar ik me de hele tijd zal voelen alsof ik hier niet zou moeten zijn,” Dr. Karen Schrier , universitair hoofddocent en directeur van games en opkomende media aan het Marist College, vertelde reddingsdraad in een telefonisch interview. “Deze online conventies om alleen maar een conventie te houden, voegen geen waarde toe.” Schrier merkte op dat ze eerder in haar carrière andere congressen bijwoonde, zoals de Global Developers Conference (GDC), maar zei dat de meeste haar het gevoel gaven dat ze moest bewijzen dat ze daar thuishoorde. Het zijn deze problemen die zij en anderen van het Centre for Technology & Society van de Anti-Defamation League proberen op te lossen. Samen hebben ze een kaartspel gemaakt met eenvoudige vragen die ontwikkelaars, communitymanagers en zelfs evenementcoördinatoren zichzelf kunnen stellen om te bepalen hoe inclusief ze zijn voor gemarginaliseerde groepen.

Leden van Team Dignitas reageren tijdens de CS:GO World Finals op dag twee van het Girl Gamer Esports Festival op Meydan Racecourse op 22 februari 2020

Er is momenteel geen releasedatum voor het deck, maar Schrier zei dat het een gratis bron zal zijn voor iedereen die het wil gebruiken. Deze evenementen zijn een belangrijk onderdeel van de branche, en als ze correct worden gebruikt, kunnen ze veranderingen in de hele sector vooruit helpen, iets waarvan Schrier hoopt dat we het voor de volgende generatie zullen zien gebeuren. Totdat er echte verandering komt, totdat we eindelijk iedereen accepteren en verwelkomen, zal de kloof in de industrie alleen maar groter worden, en zullen we meer en meer potentiële ontwikkelaars of verhalenvertellers zien overstappen naar industrieën die uitnodigender zijn. “Het is moeilijk om daar voorbij te gaan”, zei Schrier. “Al het talent en alle geweldige, ambitieuze geesten die we verliezen omdat we hun menselijkheid niet zien en ze niet accepteren en volledig opnemen.”