Skip to content

Een aangepaste afspeellijst maken in Windows Media Player

9 de augustus de 2021
vinyl record headphones and mp3 player 480810657 57cc919e5f9b5829f435e3aa

Windows Media Player 11 werd meegeleverd met Windows Vista en Windows Server 2008. Het is beschikbaar voor Windows XP en XP x64 Edition. Het werd vervangen door Windows Media Player 12, dat beschikbaar is voor Windows-versies 7, 8 en 10. Het maken van afspeellijsten is een essentiële taak als je orde wilt scheppen in de chaos van je muziekbibliotheek. Afspeellijsten zijn handig voor het maken van uw eigen compilaties, het synchroniseren met een media- of MP3-speler, het branden van muziek op een audio- of gegevens-cd en meer.

Een nieuwe afspeellijst maken

Een nieuwe afspeellijst maken in Windows Media Player 11 (het proces lijkt erg op WMP 12 of nieuwer):

  1. Klik op de Bibliotheek tabblad bovenaan het scherm (als dit nog niet is geselecteerd) om het menuscherm Bibliotheek te openen.

  2. Klik op de Maak afspeellijst optie (onder Afspeellijsten menu) in het linkerdeelvenster. Mogelijk moet u op de klikken + pictogram om dit menu te openen als het niet zichtbaar is.

  3. Typ een naam voor de nieuwe afspeellijst en druk op de Opbrengst sleutel.

Je ziet een nieuwe afspeellijst met de naam die je zojuist hebt ingetypt.

Een afspeellijst vullen

Om uw nieuwe afspeellijst te vullen met nummers uit uw muziekbibliotheek, sleept u nummers uit uw bibliotheek naar de nieuw gemaakte afspeellijst die in het linkerdeelvenster wordt weergegeven. Nogmaals, het kan zijn dat u op de moet klikken + icoon naast de Bibliotheek menu-item om de subopties te zien. Klik bijvoorbeeld op de Artiest submenu om het maken van een afspeellijst te vereenvoudigen die alle muziek van een bepaalde band of artiest bevat.

Uw afspeellijst gebruiken

Als je eenmaal een gevulde afspeellijst hebt, kun je deze gebruiken om de muzieknummers uit je muziekbibliotheek af te spelen, een cd te branden of de muziek te synchroniseren met een media- of mp3-speler. Gebruik de bovenste menutabs (Branden, Synchroniseren en andere) en sleep uw afspeellijst naar het rechterdeelvenster om de afspeellijst te branden of te synchroniseren.