Skip to content

Een bevroren Motorola Xoom-tablet resetten?

28 de juli de 2021
107893496 56a400f13df78cf772805260

Motorola maakt de Xoom-tablet niet meer, maar je kunt ze nog steeds online kopen, en als je al een Xoom hebt, kan die nog lang mee. Net als andere tabletten is het niet immuun voor incidentele crashes of bevriezingen. U moet de tablet opnieuw instellen om dat specifieke probleem op te lossen. Je kunt de hoes er niet uittrekken en de batterij er een paar seconden uittrekken, zoals bij veel telefoons. Zo werkt de Xoom niet. De . ingedrukt houden aan/uit-schakelaar reset de Xoom niet. Je hebt misschien geprobeerd een paperclip in dat kleine gaatje aan de zijkant van de tablet te steken, maar dat zou je niet moeten doen. Dat is de microfoon.​ Je moet weten hoe je een zachte reset en een harde reset uitvoert op je Xoom.

Zachte reset voor Frozen Xoom-tablets

Om je Xoom te resetten wanneer het scherm helemaal niet meer reageert, druk je op Stroom en Volume omhoog tegelijkertijd ongeveer drie seconden ingedrukt. De twee knoppen bevinden zich naast elkaar aan de achterkant en zijkant van je Xoom. Dit is een zachte reset. Het is het equivalent van het lostrekken van de batterijen of het volledig uit- en weer inschakelen van het apparaat. Wanneer de Xoom weer opstart, heeft hij nog steeds al je software en voorkeuren. Het wordt gewoon (hopelijk) niet meer ingevroren.

Harde reset voor Xoom-tablets

Als u nog verder moet gaan – dat wil zeggen, als de zachte reset niet heeft geholpen – moet u mogelijk een harde reset uitvoeren, ook wel fabrieksreset genoemd. Een harde reset wist al je gegevens! Gebruik de harde reset alleen als laatste redmiddel of als u wilt dat uw gegevens van de tablet worden verwijderd. Een goed voorbeeld hiervan is als je besluit je Xoom te verkopen. U wilt niet dat uw persoonlijke gegevens rondzweven nadat iemand anders ze heeft. Over het algemeen zou je Xoom in goede staat moeten zijn voor een harde reset, dus probeer eerst een zachte reset als de tablet is vastgelopen. Zo voert u een harde reset uit:

  1. Tik met uw vinger in de rechterbenedenhoek van het scherm om de Instellingen menu.

  2. Kraan Instellings. Je zou de moeten zien Instellingen menu.

  3. Kraan Privacy in de Instellingen menu.

  4. Onder Persoonlijke gegevens, Je zult het zien Herstel fabrieksinstellingen. Druk erop. Als u op deze knop drukt, worden al uw gegevens gewist en worden alle fabrieksinstellingen hersteld. Je wordt om bevestiging gevraagd en nadat je hebt bevestigd, worden je gegevens gewist.

Als je ooit nog een Android-telefoon of -tablet krijgt, heb je geen nieuw Gmail-account of een nieuw Google-account nodig. Je kunt nog steeds de apps downloaden die je hebt gekocht (zolang ze compatibel zijn met het nieuwe apparaat) en andere dingen gebruiken die aan je Google-account zijn gekoppeld. Een fabrieksreset wist alleen de informatie van uw tablet, niet van uw account.