Skip to content

Een desktopvoeding installeren

23 de juni de 2021
GettyImages 185319324 5c37cd1cc9e77c0001c3ee1e

Een voedingseenheid (PSU) zet de stroom van een stopcontact om in bruikbare energie voor een computer en zijn componenten. Omdat de PSU stroom levert en oververhitting regelt door de spanning te regelen, is het een cruciaal stuk hardware voor elke computerconfiguratie. In deze handleiding laten we u zien hoe u een standaard computervoeding installeert. Veel pc’s van merkfabrikanten gebruiken speciaal ontworpen voedingen die voor hun systemen zijn gebouwd. Als gevolg hiervan is het over het algemeen niet mogelijk om een ​​vervangende voeding te kopen en deze in deze systemen te installeren. Als uw stroomvoorziening problemen heeft, neem dan contact op met de fabrikant voor reparatie of vervanging.

Een voeding installeren

Volg deze stappen om een ​​basisvoedingseenheid in te stellen en te installeren. Geïntegreerde PSU’s, zoals die in laptops en tablets, zijn over het algemeen niet vervangbaar door de eindgebruiker. Breng uw laptop naar een erkend reparatiebedrijf om een ​​beschadigde PSU te vervangen.

  1. Open de zaak. De methode voor het openen van de behuizing is afhankelijk van het ontwerp. De meeste nieuwe gevallen gebruiken een paneel of een deur. Bij oudere computers moet de hele kap worden verwijderd. Verwijder alle schroeven waarmee het deksel aan de behuizing is bevestigd en leg de schroeven opzij. Alle voedingen bevatten condensatoren die stroom behouden nadat de voeding is uitgeschakeld. Open of steek nooit metalen voorwerpen in de ventilatieopeningen van de voeding, aangezien u een elektrische schok kunt krijgen.

  2. Lijn de PSU uit in de behuizing zodat de vier montagegaten goed uitgelijnd zijn. Controleer of een luchtinlaatventilator op de voeding naar het midden van de behuizing is gericht en niet naar de behuizing.

  3. Bevestig de voeding. Houd de PSU op zijn plaats terwijl u deze in de behuizing schroeft.

  4. Stel de spanningsschakelaar in. Controleer of de spanningsschakelaar aan de achterkant van de voeding is ingesteld op het juiste spanningsniveau voor uw land. Noord-Amerika en Japan gebruiken 110/115v. Europa en andere ​landen gebruiken 220/230v.

  5. Sluit de voeding aan op het moederbord. Als op de computer het moederbord is geïnstalleerd, sluit u de voedingskabels aan op het moederbord. De meeste moderne moederborden gebruiken de grote ATX-stroomconnector die in de socket op het moederbord wordt gestoken. Sommige moederborden hebben een extra hoeveelheid stroom nodig via een vierpins ATX12V-connector.

  6. Sluit de stroom aan op de apparaten. Veel items in een computerkast hebben stroom nodig van de voeding. Meestal gebruiken deze apparaten de vierpins Molex-connector. Zoek de voedingskabels van het juiste formaat en sluit de kabels aan op apparaten die stroom nodig hebben.

  7. Plaats de computerkap terug of plaats het paneel terug in de behuizing. Maak het deksel of paneel vast met de schroeven die zijn verwijderd toen u de behuizing opende.

  8. Steek de stekker in het stopcontact en zet de computer aan. Steek de stekker in het stopcontact en zet de schakelaar op de voeding in de AAN-stand. Het computersysteem moet over stroom beschikken en kan worden ingeschakeld.