Skip to content

Een iPhone of iPod touch voor kinderen instellen

24 de juli de 2021
before giving kids ipod touch iphone 1999121 069ea7d6b6714a2ba9a947841d7aa333

Wat te weten

  • Maak een aparte Apple ID voor je kind en stel vervolgens ‘Delen met gezin’ in zodat iedereen toegang heeft tot elkaars apps en boeken.
  • Stel een toegangscode in die u en uw kind kunnen onthouden en gebruik de Touch ID-vingerafdrukscanner of Face ID voor extra beveiliging.
  • Gebruik het in iOS ingebouwde ouderlijk toezicht om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot volwassen materiaal in de Apple Store.

Hier zijn 14 tips die je laten zien hoe je een iPhone of iPod touch voor kinderen zo kunt instellen dat ze veilig zijn, je geen zorgen hoeft te maken en je bank niet kapot maakt.

Maak een Apple ID voor uw kinderen

De iPhone en iPod touch hebben een Apple ID nodig voor installatie en om downloads uit de iTunes Store en App Store toe te staan. Een Apple ID wordt ook gebruikt voor functies zoals iMessage, FaceTime en Zoek mijn iPhone. Uw kind kan uw Apple ID gebruiken, maar het is een beter langetermijnplan om een ​​aparte Apple ID voor hen in te stellen (vooral als u Delen met gezin gebruikt; daarover verderop in dit artikel meer). Nadat u een Apple ID voor uw kind hebt ingesteld, gebruikt u dat account bij het instellen van de iPhone of iPod touch voor hen.

De iPhone of iPod touch instellen

Nadat de Apple ID is aangemaakt, is de volgende stap het instellen van het apparaat. De stappen om de iPhone of iPod touch in te stellen zijn iets anders, maar voor alle apparaten kun je het apparaat alleen instellen of een computer gebruiken. Synchroniseer gegevens die specifiek zijn voor het kind wanneer u het apparaat instelt op een gedeelde gezinscomputer. Als de informatie voor het hele gezin is, maakt u een speciale gezinsagenda of maakt u een groep contacten die wordt gesynchroniseerd op het apparaat van het kind. Dit zorgt ervoor dat het apparaat van uw kind alleen informatie voor hen bevat en niet uw zakelijke contacten.

Stel een toegangscode in om het apparaat te beschermen

Een toegangscode is een belangrijke manier om de inhoud van een iPhone of iPod touch te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Het is een beveiligingscode die u of uw kind invoert telkens wanneer het apparaat wordt gebruikt vanaf het vergrendelscherm.

Voer het toegangscodescherm in van een iPhone met iOS 9

Stel een toegangscode in op de iPhone of iPod voor het geval het apparaat zoekraakt of wordt gestolen. Op die manier hebben vreemden geen toegang tot familiegegevens. Zorg ervoor dat u een toegangscode gebruikt die u en uw kind kunnen onthouden. Het is mogelijk om een ​​iPhone of iPod touch opnieuw in te stellen met een verloren toegangscode, maar daarbij gaan gegevens van het apparaat verloren. Als het apparaat het biedt, gebruik dan de Touch ID-vingerafdrukscanner of het Face ID-gezichtsherkenningssysteem voor een extra beveiligingslaag. Met Touch ID stelt u zowel uw vinger als de vinger van uw kind zo in dat u elk het apparaat kunt ontgrendelen. Face ID werkt slechts met één gezicht per apparaat, dus stel het in met het gezicht van uw kind. Je hebt nog steeds toegang tot het apparaat met de toegangscode.

Zoek mijn iPhone instellen

Als de iPhone van uw kind zoekraakt of wordt gestolen, hoeft u geen nieuwe te kopen als Zoek mijn iPhone is ingesteld. Zoek mijn iPhone (die ook werkt voor de iPod touch en iPad) is een webgebaseerde service van Apple die de ingebouwde GPS-functies van het apparaat gebruikt om het te volgen en te herstellen.

Vind mijn iPhone op MacBook air

U kunt Zoek mijn iPhone ook gebruiken om het apparaat via internet te vergrendelen of alle gegevens te verwijderen om het weg te houden van dieven. Nadat u Zoek mijn iPhone heeft ingesteld, wat u kunt doen als onderdeel van het initiële installatieproces of later, leert u hoe u het kunt gebruiken om een ​​verloren apparaat te lokaliseren.

Delen met gezin instellen

Delen met gezin is een geweldige manier voor iedereen in een gezin om toegang te krijgen tot elkaars iTunes-, App Store- en Apple Books-aankopen zonder daarvoor meerdere keren te hoeven betalen. Met Family Sharing kun je bijvoorbeeld een e-book kopen op je iPhone en kunnen je kinderen hun Boeken-app openen om het boek gratis te downloaden.

familie die apparaten gebruikt

Met Family Sharing kunt u geld besparen en ervoor zorgen dat iedereen dezelfde inhoud en apps heeft. U hoeft niet al uw iTunes-downloads met uw kinderen te delen. Verberg aankopen voor volwassenen zodat ze niet beschikbaar zijn voor uw kinderen. Als je een kind dat jonger is dan 13 jaar toevoegt aan je Delen met gezin-groep, kun je het kind pas verwijderen als het 13 jaar oud is.

Beperkingen instellen voor inhoud voor volwassenen

Apple heeft tools in iOS ingebouwd om ouders de inhoud en apps te laten beheren waartoe hun kinderen toegang hebben. Gebruik de Beperkingen-tools om uw kinderen te beschermen tegen ongepaste inhoud en tegen dingen als videochats (onschuldig genoeg met vrienden, maar zeker niet met vreemden). De beperkingen die u inschakelt, zijn afhankelijk van de leeftijd en maturiteit van uw kind, uw waarden en voorkeuren en andere factoren. Overweeg de toegang tot inhoud voor volwassenen, sommige apps, in-app-aankopen en datagebruik te beperken. Als uw kind een eigen computer heeft, gebruik dan het ouderlijk toezicht dat in iTunes is ingebouwd om te voorkomen dat het toegang krijgt tot volwassen materiaal in de iTunes Store. Als u zich zorgen maakt dat uw kind websites met ongepaste inhoud bezoekt, kunt u dit soort websites op hun apparaat blokkeren.

Schermtijd beperken

Wil je ervoor zorgen dat je kinderen niet 24/7 naar het scherm staren? Gebruik de ingebouwde functie Schermtijd om limieten in te stellen voor hoe lang ze hun apparaat elke dag kunnen gebruiken, hoeveel tijd ze in bepaalde apps kunnen doorbrengen en om rapporten over hun apparaatgebruik te krijgen.

Schermtijd in iOS 12

In iOS 13 en hoger kun je zelfs limieten instellen voor met wie ze kunnen bellen of sms’en, en tijden instellen waarop communicatie-apps worden geblokkeerd, terwijl ze toch contact kunnen opnemen in noodgevallen.

Installeer enkele geweldige nieuwe apps

Er zijn twee soorten apps voor het apparaat van uw kind: apps voor de lol en apps voor veiligheid. De App Store staat vol met geweldige, veelzijdige programma’s en er zijn talloze geweldige games. Er is een eindeloze hoeveelheid educatieve apps die kinderen kunnen gebruiken, plus dingen zoals gratis sms-apps voor apparaten zonder sms-abonnement, locatietrackers, huiswerk-apps, auto-apps voor oudere kinderen en apps voor je kleintjes. Er zijn ook een aantal apps die het internetgebruik van uw kind kunnen volgen en de toegang tot sites voor volwassenen en andere ongepaste sites kunnen blokkeren. Deze apps kunnen vooraf en servicekosten hebben. Zoek samen met uw kind in de App Store om een ​​aantal geweldige opties te vinden.

Overweeg een gezinsabonnement op Apple Music

Als je van plan bent om als gezin naar muziek te luisteren, of als je een individueel Apple Music-abonnement hebt, overweeg dan een gezinsabonnement. Hiermee kan je hele familie genieten van onbeperkte muziek voor $ 15 per maand. Met het Apple Music-gezinsabonnement kun je elk van de meer dan 60 miljoen nummers in de iTunes Store streamen en ze op je apparaat opslaan om offline te luisteren als je geen verbinding met internet hebt.

Meisjes zitten in bed en kijken naar telefoons

Dit zorgt voor een geweldige manier om je kinderen een hoop muziek te bieden zonder veel geld uit te geven. En aangezien maximaal zes personen een gezinsabonnement kunnen delen, krijgt u een geweldige deal.

Koop een beschermhoes

Kinderen hebben de gewoonte om ruw met dingen om te gaan, om nog maar te zwijgen van het laten vallen van gadgets. Met een apparaat zo duur als een iPhone, wil je niet dat die gewoonte leidt tot een kapotte telefoon. Zorg voor een goede hoes om het apparaat te beschermen. Het kopen van een goede beschermhoes zal niet voorkomen dat uw kind zijn iPod touch of iPhone laat vallen, maar het kan het apparaat wel beschermen tegen schade wanneer het valt. Cases kosten tussen de $ 30 en $ 100. Kijk rond voor iets dat er goed uitziet en voldoet aan uw behoeften en uw kind wil. Er zijn ook waterdichte telefoonhoesjes en sterke OtterBox-hoesjes. Hoewel sommige recente iPhone-modellen enige waterdichtheid hebben, hebben oudere dat niet en een hoesje beschermt een apparaat mogelijk niet tegen onderdompeling in water. Als je een natte gadget hebt, kijk dan eens naar Hoe je een natte iPhone of iPod kunt redden.

Overweeg een schermbeschermer

De meeste hoesjes beschermen het scherm van de iPhone of iPod touch niet. Dat betekent dat het kan worden beschadigd bij vallen, of wanneer het wordt opgeborgen in zakken of rugzakken. Overweeg het apparaat verder te beschermen door een extra beschermingslaag aan de telefoon toe te voegen met een schermbeschermer

JETech 3-pack iPhone 6S/6 schermbeschermfolie

Screenprotectors voorkomen krassen, voorkomen barsten in het scherm en verminderen andere schade waardoor het toestel moeilijk te gebruiken is. Zorg ervoor dat je de screenprotector op de juiste manier aanbrengt om de beste bescherming te krijgen. Een pakket schermbeschermers kost tussen de $ 10 en $ 15. Hoewel ze niet zo essentieel zijn als een hoesje, maken de lage kosten van schermbeschermers ze een slimme investering om een ​​iPhone of iPod touch in goede staat te houden.

Overweeg een verlengde garantie van AppleCare

Hoewel de standaard iPhone- en iPod-garantie solide is, kan een kind per ongeluk meer schade aanrichten aan een iPhone of iPod touch dan een volwassene. Een manier om daarmee om te gaan en ervoor te zorgen dat uw portemonnee niet tegelijkertijd beschadigd raakt, is door een verlengde garantie aan te schaffen bij Apple. De verlengde garantie, genaamd AppleCare+, kost over het algemeen tussen $ 100 en $ 150 (het verschilt afhankelijk van het model dat je hebt) en verlengt de standaard 90-dagengarantie die bij alle iPhones wordt geleverd tot twee jaar volledige reparatiedekking en technische ondersteuning.

Applecare+ garantie

Veel mensen waarschuwen voor verlengde garanties en zeggen dat deze garanties een manier zijn voor bedrijven om extra geld te krijgen voor diensten die vaak nooit worden gebruikt. Maar jij kent je kind beter dan wie dan ook. Als uw kind de neiging heeft dingen kapot te maken, kan een verlengde garantie een goede investering zijn.

Koop nooit een telefoonverzekering

Als je de telefoon beschermt met een hoesje en een verlengde garantie koopt, is een telefoonverzekering niet nodig. Telefoonmaatschappijen pushen een telefoonverzekering die een kleine kost toevoegt aan uw maandelijkse factuur, maar het is zelden een goede deal. De eigen risico’s voor sommige verzekeringsplannen kosten evenveel als een nieuwe telefoon, en veel verzekeringsmaatschappijen vervangen uw nieuwe telefoon door een gebruikte zonder het u te vertellen. Een telefoonverzekering lijkt misschien verleidelijk, maar het is een verspilde uitgave die u op de lange termijn zal frustreren. Wil je extra bescherming voor je telefoon, dan is AppleCare een betere en vaak goedkopere keuze.

Leer meer over en voorkom gehoorschade

De iPhone en iPod touch kunnen verslavend zijn en uw kind kan ze uiteindelijk de hele tijd gebruiken. Dit kan een probleem zijn, vooral voor jonge oren die veel tijd besteden aan het luisteren naar muziek.

Vrouw luistert naar iPod met koptelefoon

Als onderdeel van het cadeau geven, leert u hoe het gebruik van de iPod touch en iPhone het gehoor kan beschadigen en praat met uw kinderen over manieren om gehoorverlies te voorkomen. Niet alle toepassingen zijn gevaarlijk, dus lees enkele tips en benadruk het belang van goed horen voor uw kind, vooral omdat hun gehoor zich nog aan het ontwikkelen is.

Heeft uw kind een iPhone nodig?

De iPhone en iPod touch zijn geliefd bij kinderen en tieners, dus ze worden vaak gevraagd als vakantie- en verjaardagscadeautjes. Deze apparaten zijn ook aantrekkelijk voor ouders als een manier om in contact te blijven met hun kinderen en ze in de gaten te houden. Als uw kind een iPhone of iPod touch wil, zijn er stappen die u kunt nemen om toezicht te houden op hun toegang tot internet, hun tijd op apps voor sociale netwerken te beperken en te beslissen welke sms-berichten en oproepen kunnen worden geplaatst.