Skip to content

Een Surface Pro repareren die niet kan worden ingeschakeld

13 de juli de 2021
win10timeline 5b0a410a1d64040037f6b391

Als je Microsoft Surface Pro niet kan worden ingeschakeld, zijn er een paar manieren om het probleem op te lossen en weer werkend te krijgen. Het probleem is meestal oplosbaar door een proces van eliminatie. Begin met de meest voor de hand liggende mogelijke oorzaken en werk naar de meer complexe toe.

Redenen waarom een ​​Microsoft Surface niet kan worden ingeschakeld

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een dode of defecte Surface Pro. Meestal openbaart het probleem zich alleen met de bijbehorende oplossing. In deze gids leiden we u door een lijst met mogelijke oorzaken, te beginnen met de meest voorkomende.

Een Surface Pro repareren die niet kan worden ingeschakeld

Volg deze stappen om je Surface Pro weer aan het werk te krijgen.

 1. Laad de batterij op. Als je je Surface Pro of een ander Surface-apparaat langere tijd gebruikt zonder het aan te sluiten, kan de batterij leeg raken. Sluit de oplaadkabel aan en druk op de power knop in de linkerbovenhoek van het apparaat. Afhankelijk van hoe je de slaapstandinstellingen van het apparaat hebt geconfigureerd, kan de batterij sneller leeg raken dan je zou verwachten, zelfs als je het niet gebruikt, omdat het apparaat is ingeschakeld, zelfs als het lijkt te zijn opgeschort. Je hoeft niet te wachten tot een Surface volledig is opgeladen voordat je hem inschakelt. Een Surface kan worden ingeschakeld zodra deze is aangesloten op een stroombron.

 2. Controleer de Surface-oplaadkabel. Als je Surface niet wordt ingeschakeld, zelfs niet nadat deze is aangesloten, is de oplaadkabel mogelijk beschadigd. De eenvoudigste manier om te zien of de oplaadkabel beschadigd is, is door het witte LED-lampje te controleren aan het uiteinde van de kabel die is aangesloten op de zijkant van de Surface. Als de kabel correct werkt, licht de LED op zodra deze in de Surface wordt gestoken. Als het lampje niet aangaat, zijn er een paar mogelijke oplossingen:

  • Koppel de kabel los van de Surface Pro en sluit deze vervolgens weer aan.
  • Haal de kabel uit het stopcontact en steek hem er weer in.
  • Probeer een ander stopcontact.
  • Draai de kabel om en sluit hem andersom aan.
  • Controleer de kabel op defecte bedrading. Buig de kabel op verschillende plaatsen lichtjes. Als het oplaadlampje knippert terwijl u de kabel verplaatst, is deze beschadigd en moet deze worden vervangen.
 3. Voer een zachte reset uit. Als de Surface-computer niet wordt ingeschakeld of vastloopt, is een veelvoorkomende manier om dit te verhelpen, een zachte reset uit te voeren. Een zachte reset is een manier om een ​​computer te dwingen opnieuw op te starten zonder dat dit gevolgen heeft voor bestanden, instellingen of programma’s. De methode voor gedwongen afsluiten verschilt per Surface-model. Zorg ervoor dat u de juiste methode gebruikt die wordt beschreven in het hierboven gelinkte artikel.

 4. Schakel de Surface Pro in met een sneltoets. Als je een Type Cover, Touch Cover of ander toetsenbord op je Surface hebt aangesloten, zet je de computer aan door op . te drukken Windows-logotoets+Ctrl+Shift+B. Als je geen toetsenbord op je Surface hebt aangesloten, schakel je het in door snel op de volume omhoog en volume verminderen knoppen drie keer heen en weer.

 5. Verwijder alle Surface-accessoires. Soms kan het hebben van apparaten die zijn aangesloten op een Surface Book, Laptop, Go of Pro van invloed zijn op het vermogen om correct in te schakelen. Als je Surface niet wordt ingeschakeld, koppel je alle toetsenborden, muizen en andere USB-apparaten los voordat je op de aan/uit-knop drukt.

 6. Neem contact op met de technische ondersteuning van Microsoft. Als je al deze oplossingen hebt geprobeerd en je Surface Pro nog steeds niet wordt ingeschakeld, neem dan contact op met de winkel waar je de Surface hebt gekocht of met de officiële ondersteuningsservice van Microsoft. Officiële Microsoft Store-locaties bieden technische ondersteuning aan klanten. Of u kunt chatten met ondersteunend personeel op de Microsoft Support-webpagina.