Skip to content

Een verloren of gestolen Android-telefoon vinden

11 de juli de 2021
GettyImages 830136410 7574a528afd545c587a84fe5838437bb

Google biedt een gemakkelijke manier om een ​​verloren Android-telefoon te lokaliseren. Als uw telefoon is verbonden met uw Google-account, kunt u uw Android-telefoon vinden met Google.com en de functie Mijn telefoon zoeken. Zodra u uw verloren telefoon hebt hersteld, kunt u overwegen een tracker-app te installeren waarmee u uw telefoon in realtime kunt volgen.

Android-telefoon lokaliseren met Google.com

  1. Ga naar Google.com en typ “Vind mijn telefoon” in de zoekmachine.

  2. Als u vanuit uw webbrowser bent aangemeld bij uw Google-account en uw telefoon is ingeschakeld en verbonden met internet, wordt deze weergegeven op een kaart.

    Locatie van Android-telefoon op Google Maps

  3. Als u een smartwatch, een tablet of een andere telefoon heeft die ook is verbonden met internet en is aangemeld bij uw Google-account, kan Google deze ook vinden. Selecteer het vervolgkeuzemenu onder de kaart om het verloren Android-apparaat te kiezen dat u probeert te lokaliseren.

    Verbonden apparaten op Google Maps

Een Android-telefoon vinden met behulp van de beltoon

Als uw telefoon in de buurt is en u hem gewoon niet kunt zien, kan Google u helpen deze te vinden door de beltoon in te schakelen. Selecteer gewoon Ring onder de kaart en Google belt je telefoon op vol volume, zelfs als de beltoon op je telefoon is uitgeschakeld. Wanneer je de beltoon hoort, pak je je telefoon en druk je op de aan / uit-knop om het rinkelen te stoppen.

Bel op Google Maps

Zoek Android-telefoon met Google Home Using

Als je een Google Home-apparaat hebt en je Google-account eraan is gekoppeld, heb je geen computer nodig om je verloren telefoon te vinden. Zeg in plaats daarvan: ‘Hé Google! Waar is mijn telefoon?” Google Home laat je telefoon dan overgaan, zelfs als de beltoon op stil staat.

Wat als uw telefoon nog steeds verloren of gestolen is?

Als uw telefoon niet in de buurt is en u deze niet op de kaart kunt vinden of kunt bellen, heeft Google aanvullende hulpmiddelen om uw persoonlijke gegevens te beveiligen totdat u de telefoon terugkrijgt. Selecteer op de kaart waarop uw telefoon is gevonden Herstellen. Dit brengt je naar verschillende opties waarmee je je telefoon kunt bellen, vergrendelen, een telefoonnummer op het vergrendelscherm kunt zetten, contact kunt opnemen met je provider of de telefoon kunt wissen.

Herstellen op Google Maps

Als je je telefoon na dit alles niet kunt vinden, is het misschien tijd voor een nieuwe Android. Haast je echter niet naar de winkel; soms hebben telefoons een manier om weer te verschijnen wanneer je ze het minst verwacht.