Skip to content

Facebook dumpt Oculus Go ten gunste van duurdere Quest

19 de juni de 2021
GettyImages 1024848212 412cd7b7081e4795bd3b9cca64c1357f

In virtual reality komen is net iets duurder geworden met het verlies van de Oculus Go, een minder dure (en lagere kwaliteit) VR-headset van Facebook.

De twee jaar oude virtual reality (VR)-headset Oculus Go is niet langer, zoals het bedrijf van Facebook woensdag in een blogpost aankondigde. De verhuizing is te wijten aan de toegenomen interesse in de jongere broer van Go, de Oculus Quest, die het extra voordeel heeft van meer camera’s voor een betere VR-ervaring, aldus het bedrijf.

Graden van vrijheid: De Quest heeft het voordeel van een volgsysteem met zes vrijheidsgraden (6DoF), terwijl de Go er slechts drie (3DoF) had. 6DoF-apparaten kunnen niet alleen uw hoofdbewegingen volgen, ze kunnen ook uw positie in een kamer volgen. Dit zorgt alleen maar voor een betere, meer meeslepende VR-ervaring.

Persoon die Oculus Quest in zijn keuken gebruikt

Achter de schermen: De Oculus Go was de eerste VR-headset die je niet hoefde te verbinden met een krachtige pc (zoals de Oculus Rift) of een mobiele telefoon (zoals de Gear VR). We zien in feite een verschuiving naar meer capabele stand-alone headsets zoals deze. Net zo De rand opmerkingen, op telefoons gebaseerde VR is bijna dood.

De toekomst: Als je al een Go hebt, zegt Oculus dat het de systeemsoftware zal onderhouden met bugfixes en beveiligingsupdates tot 2022. Er worden geen nieuwe Go-apps geaccepteerd en de Go-app store stopt met het ontvangen van momenteel ontwikkelde apps vanaf december 2020.

Waar het op neerkomt:: Als je nu Oculus VR wilt gebruiken, moet je meer uitgeven aan de Quest, wat over het algemeen een beter apparaat is. Dat wil zeggen, als je er een kunt vinden.

Meer informatie over VR