Skip to content

Facebook Gaming-app wordt eerder op Android gelanceerd dan verwacht

31 de juli de 2021
MG 3039samsungnote8 eff128b295db42b3971989b48d7b4f36

Mobiele Android-gamers die wachten op wat Facebook-aangedreven gamestreaming, kunnen nu op een nieuwe app springen, vroeg in deze tijd van pandemie en thuisblijven.

Facebook heeft zijn mobiele gaming-app naar Android gepusht, waardoor deze veel eerder dan verwacht beschikbaar was voor gebruikers. Volgens de New York Times, Facebook was van plan om de app in juni uit te brengen, maar besloot vroeg te lanceren om te voldoen aan de behoeften van thuiszittende gamers.

Waarom gamen? De Keer merkt op dat Facebook beweert dat 700 miljoen maandelijkse gebruikers al “bezig zijn met gaming-inhoud”. De nieuwe mobiele app zal profiteren van de wereldwijde gamesindustrie van $ 160 miljard, waardoor gebruikers live gameplay kunnen maken en bekijken, net zoals Twitch van Amazon, Mixer van Microsoft en YouTube Gaming van Google.

De app zelf: Als je op Android start (met binnenkort iOS), krijg je een paar installatieschermen, waarin je wordt gevraagd je voorkeurstaal (talen) te kiezen, welke games je wilt volgen en een lijst met aan Facebook gelieerde gamestreamers die je kan cureren.

Instellen voor Facebook Gaming-app

Eenmaal op het hoofdscherm kun je live gaan met je eigen gaming op Facebook, waardoor de wrijving voor gebruikers wordt verminderd om meer inhoud toe te voegen die anderen kunnen consumeren. Je kunt de lijst zien met games en streamers die je volgt, samen met gamegerelateerde groepen waarvan je lid bent. Er is ook een vreemde activiteitenfeed die onvolmaakt lijkt te zijn verbonden met gamecontent (er waren volledig non-gamingposts van enkele vrienden in onze feed).

Volg Games, Volg Streamers, Hoofdpagina van de FB Gaming-app

Facebook zegt: “Investeren in gaming in het algemeen is een prioriteit voor ons geworden omdat we gaming zien als een vorm van entertainment die mensen echt verbindt”, vertelde Fidji Simo van Facebook aan de Keer. “Het is entertainment dat niet alleen een vorm van passieve consumptie is, maar entertainment dat interactief is en mensen samenbrengt.” Ze voegde er ook aan toe dat het bedrijf tijdens de quarantaine een grote toename van gaming heeft gezien, wat Facebook ertoe aanzette om sneller te handelen bij deze en andere gamingprojecten.

Waar het op neerkomt:: Android-gamers die aan de actie willen deelnemen, kunnen naar Google Play gaan om de app te downloaden; iOS-gebruikers zullen moeten wachten, maar het zal waarschijnlijk niet te lang duren.

Meer informatie over gamestreaming