Skip to content

Foutcode 0x803f7001: wat het is en hoe het te verhelpen?

15 de augustus de 2021
PClaptoponsofa f4ddf6a718fb4a489574cda50a6c6cde

Wanneer u een upgrade naar Windows 10 uitvoert, kunt u een foutmelding als het volgende tegenkomen:

 • We kunnen Windows niet activeren op dit apparaat omdat je geen geldige digitale licentie of productsleutel hebt. Ga naar de winkel om legitieme Windows te kopen. Foutcode: 0x803F7001.

Windows-foutcode 0x803F7001 is het gevolg van een bug die kan optreden wanneer u Windows 10 voor het eerst activeert of een upgrade uitvoert van een eerdere versie van Windows. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Wat is foutcode 0x803f7001?

Als u foutcode 0x803f7001 ziet, betekent dit dat uw exemplaar van Windows 10 niet wordt geregistreerd in de database van Microsoft. De fout treedt op wanneer Windows geen geldige registratiesleutel voor het apparaat heeft. Er zijn verschillende andere redenen waarom deze Windows 10-foutcode kan verschijnen:

 • Het systeem had niet genoeg tijd om te communiceren met de Microsoft-database.
 • U hebt helemaal geen Windows 10-licentiesleutel geregistreerd.
 • U gebruikt een vervalste versie van Windows 10.
 • Er is een fout opgetreden tijdens de activering van SLUI (als de Windows 10-licentiesleutel is geactiveerd via SLUI).
 • Je hebt de systeemhardware aanzienlijk genoeg geüpgraded om Windows te laten geloven dat je op een geheel nieuwe, niet-geregistreerde machine werkt.
 • U hebt geprobeerd Windows 10 op een tweede computer te installeren en nu wordt deze computer niet langer als actief herkend in de Microsoft-database.
 • Een virus of andere malware heeft het Windows-register aangevallen.
 • Er is een fout in het Windows-register.
 • De versie van het besturingssysteem is verouderd.
 • De systeemstuurprogramma’s zijn verouderd of niet correct geïnstalleerd.

Als u een vervalst exemplaar van Windows 10 hebt, blijft deze fout verschijnen totdat u een legitiem exemplaar van Windows 10 aanschaft en activeert.

Hoe de Windows 10-activeringssleutel te repareren werkt niet Foutcode

Probeer deze oplossingen op volgorde totdat u Windows 10 met succes kunt gebruiken:

 1. Controleer de internetverbinding. Je hebt een solide internetsignaal nodig om het besturingssysteem te registreren. Zorg ervoor dat u de machine voldoende tijd geeft om met de Microsoft-database te communiceren.

 2. Registreer uw Windows 10-licentiesleutel opnieuw. Als u een nieuwe computer hebt gekocht waarop Windows 10 is geïnstalleerd, bevindt de sleutel zich in een documentatiebestand of bevindt hij zich ergens op de computerbehuizing. Op een laptop bevindt deze zich mogelijk ergens aan de onderkant van het apparaat. Als je een afzonderlijk exemplaar van Windows 10 hebt gekocht, staat de licentiecode op de achterkant van de fysieke verpakking of in een e-mail als je Windows 10 digitaal hebt gekocht. Als u een upgrade hebt uitgevoerd van Windows 8 of Windows 7, is de registratiesleutel van Windows 10 dezelfde die u voor beide besturingssystemen hebt gebruikt. Als dat niet werkt, downgrade dan terug naar de vorige versie van Windows, activeer uw sleutel vanaf daar opnieuw en probeer daarna opnieuw te upgraden naar Windows 10. U kunt slechts één apparaat tegelijk hebben geregistreerd onder één Windows 10-productsleutel.

 3. Scan de pc op malware. Gebruik Windows Defender of een ander gratis antivirusprogramma om een ​​volledige beveiligingsscan uit te voeren.

 4. Voer Windows-update uit. Controleer indien mogelijk op Windows-updates om recente patches van Microsoft te downloaden die het probleem kunnen verhelpen.

 5. Werk de stuurprogramma’s bij. Verouderde apparaatstuurprogramma’s kunnen allerlei fouten veroorzaken, waaronder foutcode 0x803f7001.

 6. Reinig het Windows-register. Gebruik een gratis registeropruimer om oude en beschadigde vermeldingen uit het register te verwijderen die fouten kunnen veroorzaken.