Skip to content

Galaxy S5 Tips en trucs

16 de juli de 2021
verizon galaxy s5 1 574dd0983df78ccee13000df

De Samsung Galaxy S5 zit boordevol handige functies en veel zijn niet zo belangrijk als de meer prominente zoals de vingerafdrukscanner en hartslagmeter. Hieronder staan ​​een paar slimme, handige, tijdbesparende en gewoon coole dingen die je Samsung Galaxy S5 kan doen.

Verhoog de schermgevoeligheid

Als de Galaxy S5 niet reageert op aanraking, maak hem dan gevoeliger voor je vinger. Ga naar Instellingen > Scherm en selecteer de Aanraakgevoeligheid verhogen selectievakje. Hierdoor kan de telefoon je aanraking gemakkelijk begrijpen, zelfs als je handschoenen draagt.

Dingen verbergen in privémodus

De privémodus op de Galaxy S5 verbergt mediabestanden voor de persoon die de telefoon gebruikt, handig in situaties waarin u iemand zoals uw kind of vriend toegang geeft tot uw apparaat. Zet items die zijn opgeslagen in Galerij, Video, Muziek, Spraakrecorder en Mijn bestanden in de privémodus om deze bestanden te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. De functie Privémodus is te vinden in Instellingen, in het gedeelte Personalisatie. Om de functie Privémodus te gebruiken, selecteert u een ontgrendelingsmethode die de verborgen inhoud onthult wanneer deze correct wordt ingevoerd. Kies een patroon, pincode, wachtwoord of vingerafdrukscan. Om bestanden in de privémodus te zetten, selecteert u de bestanden die u wilt verbergen, tikt u op het menu bovenaan het scherm en kiest u Verplaatsen naar privé. U kunt de verborgen bestanden bekijken terwijl de privémodus is ingeschakeld, dus u moet de privémodus uitschakelen om de gegevens te verbergen (of deze automatisch uitschakelen telkens wanneer het scherm zwart wordt).

Muziek automatisch uitschakelen inschakelen

Als je graag naar muziek luistert terwijl je in slaap valt, maar niet een heel album wilt afspelen en mogelijk de batterij verspilt, stel dan de muziekspeler in om na een bepaalde periode uit te schakelen. Open de muziekspeler, ga naar het menu, selecteer Instellingen, kies dan Muziek automatisch uit om de opties te zien. Deze Samsung S5-functie heeft vooraf ingestelde timers tussen 15 minuten en twee uur, of u kunt een aangepaste timer instellen.

Open de camera vanuit het vergrendelscherm

Het is gemakkelijk om een ​​briljante fotomoment te missen als je de telefoon moet ontgrendelen, de camera-app moet zoeken, erop moet tikken en moet wachten tot deze wordt gestart. Met één wijziging in de instellingen kun je een snelstartknop voor de camera toevoegen aan het vergrendelscherm van de Samsung Galaxy S5. Ga naar Instellingen > Snelle instellingen > Vergrendel scherm, en inschakelen Camerasnelkoppeling. Ook als er een schermvergrendeling aanwezig is, is de camera met deze snelstartknop bruikbaar.

Prioritaire afzenders gebruiken

Terwijl u uw telefoon gebruikt en berichten ontvangt, stelt de Galaxy S5 prioriteitszenders voor. Dit zijn de mensen die je veel bericht of die je vaak stuurt; ze kunnen worden toegevoegd aan het vak Prioritaire afzender bovenaan de sms-app. Om een ​​afzender met prioriteit te selecteren, tikt u op de + en kies uit uw contactenlijst.

In-app oproepmeldingen inschakelen

Met deze handige instelling kun je een app blijven gebruiken wanneer een oproep binnenkomt. In plaats van te onderbreken wat je aan het doen bent om de inkomende oproep te accepteren of te weigeren, verschijnt er een pop-upmelding, zodat je de oproep kunt beantwoorden (zelfs in de luidsprekermodus) of de oproep kunt weigeren. bellen zonder de app te verlaten. Om ervoor te zorgen dat een Galaxy S5 u niet meer stoort tijdens gesprekken, opent u de app Telefoon, tikt u op de menuknop en gaat u naar Instellingen > Bel > Oproepgerelateerde pop-ups. Selecteer de Pop-ups voor oproepmeldingen selectievakje.

Meerdere vingerafdrukscans toevoegen

De vingerafdrukscanner op de Galaxy S5 heeft voordelen, en om deze te gebruiken, registreer je je vingerafdruk zodat de telefoon deze herkent wanneer het tijd is om hem te scannen. Wist u echter dat u meer dan één vingerafdruk kunt registreren? Plaats meer dan één vingerafdrukmeting in een Galaxy S5 als je het niet leuk vindt om de manier waarop je de telefoon in je hand houdt te veranderen om je vingerafdruk te scannen. Of misschien wil je de vingerafdruk van iemand anders om de telefoon te kunnen openen. U kunt zelfs de afdruk op de zijkant van uw duim registreren voor bediening met één hand. Open Instellingen en ga naar Vingerscanner van de Personalisatie sectie. Kraan Vingerafdrukmanager en kies het plusteken om nog een vingerafdruk toe te voegen. Als dit de eerste keer is dat een vingerafdruk wordt toegevoegd aan de Galaxy S5, vindt u de eerste instructies in de Vingerafdrukmanager bladzijde.