Skip to content

Galaxy Z-Fold 3 lekt belofte camera onder het scherm

8 de juli de 2021
galaxy z fold 2 image samsung 012d3351fcd644beb54ef577fada2a20

Nieuwe lekken van de Samsung Galaxy Z Fold 3 hebben mogelijk zojuist meer details onthuld over de aanstaande opvouwbare, inclusief een camera onder het scherm.

Gelekt door Twitter-gebruiker, De Galox, lijken de nieuwe afbeeldingen promotiemateriaal voor de Z Fold 3 te bevatten, evenals afbeeldingen van de achterkant en het hoofdscherm van het apparaat. Een van de meest opvallende veranderingen die in het lek worden beschreven, is het verwijderen van de camera-inkeping, die een steunpilaar is geweest op smartphones sinds de push voor “edge-to-edge” -schermen enkele jaren geleden. In recente telefoonreleases is deze inkeping vervangen door een kleine ronde uitsparing, maar de Z-Fold 3 zou dat ook volledig kunnen wegnemen. In plaats daarvan lijken de gedeelde afbeeldingen te wijzen op een camera onder het scherm, iets waar velen op hadden gehoopt. De achterkant van de Z Fold 3 lijkt niet het nieuwe Contour Cut camera-ontwerp te gebruiken dat Samsung op zijn recentere toestellen heeft aangebracht. Volgens Slash Gear lijkt het nieuwe ontwerp van de camera aan de achterkant geen periscoop-telelens te bevatten. In plaats daarvan biedt de Z Fold 3 alleen de standaard belangrijkste ultragroothoek- en telecamera’s die vorig jaar op de S21 en S21+ aanwezig waren. Er gaan ook geruchten dat de Z Fold 3 zal lanceren met S-Pen-ondersteuning, iets wat de Z Fold 2 ontbrak. Op basis van wat we tot nu toe hebben gezien, lijkt het er echter op dat de Z Fold 3 geen enkele opslagoptie voor de S-Pen zal bieden, dus je moet hem weg van het apparaat bewaren. Het lijkt er ook op dat het scherm van de Z Fold 3 sterker zal zijn dan eerdere apparaten, wat zou moeten helpen bij krassen en vallen.

Enkele van de laatste details die The Galox deelde over de aankomende Z Fold 3, zijn dubbele 120Hz-schermen. De Z Fold 2 bood een vergelijkbare verversingssnelheid op het hoofdscherm, maar deze verandering zou ook een geliktere ervaring op het buitenste scherm van de Z Fold 3 kunnen betekenen. De lekken suggereren ook dat de Z Fold 3 wordt geleverd met een oplader van 25 W, iets dat Samsung geleidelijk heeft uitgefaseerd met eerdere apparaatreleases.