Skip to content

Waarom de iPhone Mini precies de juiste maat heeft

14 de mei de 2023
apple iphone 12 super retina xdr display 10132020 Full Bleed Image.jpg.large 668b951c2990450e8468093494ecebbc

Belangrijkste leerpunten

  • Apple noemt de mini de ‘kleinste en lichtste 5G-telefoon ter wereld’.
  • De mini heeft een 5,4-inch display en een 5G-verbinding met prijzen vanaf $ 699.
  • Er is een grote potentiële markt voor kleine telefoons, zeggen experts.

De nieuwe iPhone 12 mini van Apple zal waarschijnlijk enthousiaste kopers vinden onder gebruikers die op zoek zijn naar alternatieven voor de snelgroeiende mobiele telefoons die de markt domineren, zeggen experts. De vorige week aangekondigde mini heeft een 5,4-inch scherm en een 5G-verbinding vanaf $ 699. De kleine telefoon arriveert nu mobiele telefoons zijn geëvolueerd van de candybar-achtige Nokia van weleer naar de nieuwste iPhone 12 met zijn 6,1-inch scherm of de Galaxy Note 20 Ultra, met zijn enorme 6,9-inch scherm. Maar kleiner kan beter, zeggen sommige waarnemers. “Telefoons zijn in de loop van de tijd groter geworden, wat video-intensieve toepassingen ondersteunt, zoals gaming, sociale media en Zoom”, zei Lydia Chilton, een professor die interactie tussen mens en computer bestudeert aan Columbia University, in een e-mailinterview. “Maar er zijn ook veel voordelen verbonden aan het terugkeren naar een kleiner apparaat. Een telefoon met één hand kunnen vasthouden en bedienen is een enorm voordeel, vooral voor mensen die multitasken, zoals ouders die een kind in één arm houden en mobiel browsen. met de andere of iemand die met de ene hand kookt en met de andere een recept op de telefoon bekijkt.”

Kleiner dan jij

Apple noemt de mini de ‘kleinste en lichtste 5G-telefoon ter wereld’. Hoewel hij een 5,4-inch scherm heeft, is de mini geperst in een ontwerp dat kleiner is dan de iPhone SE van dit jaar, die een 4,7-inch scherm heeft. Het is 5,1 centimeter lang en 2,5 centimeter breed. Hoewel het vergelijkbare specificaties heeft als zijn grote broer, is de 12, Touch ID vervangen door Face ID. Wat echter het meest indrukwekkend is, zijn alle dingen die Apple in de mini heeft weten te behouden. Beide telefoons bevatten een 12-megapixel f / 1.6 hoofdcamera en een 12 MP ultrawide. De prestaties bij weinig licht zijn ook verbeterd op de iPhone 12 mini en de camera aan de voorzijde heeft een nachtmodus. Ook hebben zowel de mini als zijn grotere broer of zus displayglas gecoat met een “Ceramic Shield” voor extra duurzaamheid. Voor veel gebruikers zal het feit dat Apple erin is geslaagd om de componenten van de mini op peil te houden met zijn topmodellen, van cruciaal belang zijn, zeggen waarnemers. “De iPhone 12 mini biedt alle voordelen van een kleinere vormfactor met veel van dezelfde functies als de grotere iPhone 12”, zei Weston Happ, technisch manager van Merchant Maverick, in een e-mailinterview. Gadgetliefhebber Robert Johnson, oprichter van Sawinery, zegt dat hij van plan is een mini te kopen. “Ik hou van het idee dat het de kenmerken van de vorige iPhones heeft, compact in een klein stukje”, voegde hij eraan toe in een e-mailinterview. “Mijn dagelijks leven bestaat uit buitenactiviteiten en een niet zo omvangrijke telefoon in mijn zak hebben die zeer functioneel en behoorlijk formidabel is, zoals Apple beweert, zou ongelooflijk handig zijn.”

De downsizingtrend

Er is een groeiende trend naar kleinere versies van producten, zei Ian Sells, CEO en oprichter van RebateKey in een e-mailinterview. “Consumenten stappen af ​​van maximalistische producten en zoeken naar gereedschappen of objecten die aan de criteria voldoen”, voegde hij eraan toe. “We zien dit in veel verschillende categorieën, van keukenbenodigdheden tot schoonheidsproducten.” Andere gadgets hebben geprofiteerd van inkrimping. In de begindagen van de Kindle experimenteerde Amazon bijvoorbeeld met een 10-inch versie. “Maar uiteindelijk realiseerden ze zich dat het stroomlijnen van hun e-reader zo veel mogelijk rond een 6-inch scherm het niet alleen gemakkelijker maakte om het voor langere tijd vast te houden, maar ook gemakkelijker om door de software te navigeren,” Adrian Covert, Tech Editor bij SPY, zei in een e-mailinterview. De iPhone ging de andere kant op. Vroege modellen waren gemakkelijk met één hand te navigeren, maar naarmate ze groter werden, nam Apple blijkbaar aan dat de meeste gebruikers een groter scherm zouden verkiezen. Het enige alternatief was de iPhone SE, die een kleinere vormfactor had maar lagere specificaties. “Apple had ongelijk”, zei draadloze analist Jeff Kagan in een e-mailinterview. “Ze keerden de klanten de rug toe die dit apparaat met één hand wilden hebben.” De dagen van een eensgezinde mars naar grotere schermen zijn misschien wel voorbij. Voor degenen die op zoek zijn naar een telefoon die gemakkelijk in de zak glijdt maar niet veel compromissen sluit, is de mini misschien wel de juiste keuze.