Skip to content

Gebruik iTunes om cd’s naar uw iPhone of iPod te kopiëren

16 de juli de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Wat te weten

 • Mac: Voorkeuren > Wanneer een cd is geplaatst > Vraag om cd te importeren of Cd importeren > Instellingen importeren > OK > OK > cd plaatsen > Ja.
 • Ramen: Bewerk > Voorkeuren > Wanneer een cd is geplaatst > Vraag om cd te importeren of Cd importeren > Instellingen importeren > OK > OK > cd plaatsen > Ja.
 • Om recent toegevoegde muziek te bekijken, ga naar Menu bekijken > Opties bekijken > Recent toegevoegd > scrol naar boven om muziek te bekijken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met iTunes cd’s naar uw iPhone of iPod kopieert. Instructies zijn van toepassing op iTunes versie 12 of hoger.

Hoe cd naar iPod of iPhone te kopiëren met iTunes

Om het proces te starten, moet u ervoor zorgen dat u de nummers van de cd importeert in het formaat dat u verkiest. De twee meest voorkomende muziekformaten voor gebruik met iOS-apparaten zijn MP3 en AAC.

 1. Start iTunes om het gewenste formaat te kiezen. Open vervolgens het venster Voorkeuren (in een Mac iTunes-menu > Voorkeuren; op een Windows-computer, Bewerk > Voorkeuren).

 2. Op het eerste tabblad, onderaan is een sectie met het label Als er een cd is geplaatst. In het vervolgkeuzemenu zijn er verschillende opties, maar u zult waarschijnlijk een van beide willen kiezen Vraag om cd te importeren of Cd importeren, waarmee de cd automatisch naar uw bibliotheek wordt gekopieerd.

 3. Selecteer de Instellingen importeren knop naast dat vervolgkeuzemenu. In het venster dat verschijnt, selecteer je het gewenste type bestand en de gewenste kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter het nummer zal klinken, maar ook hoe groter het resulterende bestand. Ik raad 256 kbps aan voor een goede balans tussen geluidskwaliteit en bestandsgrootte.

  iTunes-importinstellingen.

 4. Selecteer OK in de pop-up. Kiezen OK in het venster Voorkeuren om deze wijziging op te slaan.

  Gebruik iTunes om cds naar uw iPhone of iPod te OK” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-21″ >

  Als je wilt weten hoe je een duplicaat van een cd kunt maken in plaats van de inhoud naar je harde schijf te kopiëren, lees dan dit artikel over hoe je een cd brandt met iTunes.

 5. Plaats de cd die u wilt kopiëren in het cd/dvd-station van uw computer.

  CD in iTunes.

 6. Selecteer Ja om de cd te importeren. Wacht tot alle nummers zijn geïmporteerd. Wanneer alle nummers zijn geïmporteerd, speelt uw computer een belgeluid af en naast alle nummers staat het groene vinkje.

  Importeren bevestigen

  Hoe lang het duurt om een ​​cd te kopiëren, hangt af van een aantal factoren, waaronder de snelheid van uw cd-station, uw importinstellingen, de lengte van de nummers en het aantal nummers. In de meeste gevallen duurt het rippen van een cd echter maar een paar minuten.

Als je dit hebt gedaan, wil je zeker weten dat de nummers correct zijn geïmporteerd. Blader door uw iTunes-bibliotheek op uw favoriete manier naar waar de bestanden zouden moeten zijn. Als ze verschijnen, ben je helemaal klaar. Als dat niet het geval is, sorteert u uw iTunes-bibliotheek op Recent toegevoegd. Ga naar Menu bekijken > Opties bekijken > Recent toegevoegd. Selecteer de Recent toegevoegd kolom en scrol naar boven. De nieuwe bestanden zouden er moeten zijn. Als u de gegevens van het nummer of de artiest moet bewerken, leest u dit artikel over het bewerken van ID3-tags. Zodra alles is ingesteld met het importeren, werpt u de cd uit door op de uitwerpknop naast het cd-pictogram in het vervolgkeuzemenu of de linkerlade te klikken. Dan ben je klaar om de nummers te synchroniseren met je iPod, iPhone of iPad.