Skip to content

Gids voor Bluetooth-camcorders

3 de juli de 2021
camcorder 88852609 56a4b4503df78cf77283d235

Bluetooth is zeker een van de meer herkenbare draadloze standaarden die er zijn (een pakkende naam hebben helpt). Het is de technologie waarmee we onze mobiele telefoons draadloos verbinden met draadloze headsets en koptelefoons. Het is niet verrassend dat camcorders het hebben overgenomen om draadloze functionaliteit en gemak toe te voegen.

Bluetooth in een camcorder

Bluetooth is een draadloze technologie die heel gebruikelijk is in mobiele telefoons en digitale muziekspelers, meestal als middel om draadloos muziek of spraakoproepen van het apparaat naar een headset of oortelefoon te sturen. In feite bieden veel huidige mobiele telefoons niet langer de extra poorten die nodig zijn voor bedrade verbindingen, en vertrouwen ze volledig op Bluetooth voor verbinding met externe apparaten. Bluetooth presteert goed over korte afstanden tussen 10 en 30 voet of zo. Het is ideaal voor het verzenden van kleine databundels tussen apparaten, maar is niet ontworpen voor zware toepassingen zoals videostreaming. Dus wat doet Bluetooth in een camcorder? Met Bluetooth kunt u foto’s naar een smartphone sturen. Vervolgens kunt u die foto’s naar vrienden en familie e-mailen of ze naar de cloud uploaden om ze op te slaan. U kunt Bluetooth ook gebruiken om een ​​camcorder te bedienen: in de Bluetooth-camcorders van JVC kunt u met een gratis smartphone-app uw smartphone omtoveren tot een afstandsbediening voor de camcorder. U kunt de opname starten en stoppen en zelfs op afstand zoomen met uw telefoon. Bluetooth stelt camcorders ook in staat om te werken met draadloze, Bluetooth-compatibele accessoires zoals externe microfoons en GPS-apparaten. Met behulp van een Bluetooth GPS-eenheid kunt u locatiegegevens toevoegen aan uw video’s (geotag). Als je een microfoon dicht bij een onderwerp moet plaatsen terwijl je opneemt, is een Bluetooth-microfoon een leuke optie.

Bluetooth-nadelen

Hoewel de voordelen van het gebruik van draadloze Bluetooth-technologie in een camcorder vrij duidelijk zijn (geen kabels!) zijn de nadelen minder. De grootste is de aanslag op de levensduur van de batterij. Elke keer dat een draadloze radio in een camcorder wordt aangezet, trekt de batterij leeg. Als je een camcorder met Bluetooth-technologie overweegt, let dan goed op de specificaties van de batterijduur en of de vermelde batterijduur is berekend met de draadloze technologie aan of uit. Overweeg ook om een ​​batterij met een langere levensduur voor het apparaat te kopen, als die beschikbaar is. De kosten zijn een andere factor. Als alles gelijk is, zal een camcorder met een of andere vorm van ingebouwde draadloze mogelijkheden meestal duurder zijn dan een vergelijkbaar uitgerust model zonder dergelijke specificaties. Ten slotte, en het belangrijkste, Bluetooth ondersteunt geen draadloze video-overdracht naar andere Bluetooth-apparaten zoals telefoons en computers. HD-video (high-definition) produceert zeer grote bestanden die veel te groot zijn om door de huidige versie van Bluetooth te worden ondersteund.