Skip to content

Hoe u GoPro op uw computer aansluit

9 de augustus de 2021
Race 982fb219114a48fb96b9c5a2c6f93847

Klaar om je GoPro-beelden van je camera en op je computer te krijgen? Wil je het uploaden naar YouTube en een ster worden, of je beste avonturenfilmpjes delen met je vrienden en familie? Er zijn een paar verschillende manieren om je GoPro op je computer aan te sluiten en vandaag nog aan de slag te gaan met je beste beeldmateriaal. Hier leest u hoe u het kunt doen.

Sluit GoPro aan op de computer met een micro-USB-kabel

De eenvoudigste manier om je GoPro op je computer aan te sluiten, is via de meegeleverde overdrachtskabel. Als je de meegeleverde kabel niet hebt, gebruiken de meeste GoPro-modellen een USB-naar-micro-USB-kabel, dezelfde kabel die bij de meeste Android-telefoons wordt gebruikt.

  1. Schakel uw GoPro-camera uit voordat u deze op uw computer aansluit. druk de Stroom knop aan de boven- of voorkant van uw camera en sluit deze af.

  2. Sluit de micro-USB-kabel aan op je GoPro-camera, zoek een vrije USB-poort op je computer en verbind de twee.

  3. Zet je GoPro-camera aan. Het gaat automatisch naar de USB-modus, zoals aangegeven door een symbool op het scherm. Als het niet naar de USB-modus gaat, moet u mogelijk de Mode selectie knop om toegang te krijgen. Op veel computers verschijnt er een melding die u toegang geeft tot de inhoud. Als er geen melding verschijnt, controleer dan de onderstaande stappen, afhankelijk van of je een Windows- of Mac-computer hebt, om de bestanden op je GoPro-camera te vinden.

  4. Op Windows: Als de inhoud van je GoPro niet automatisch verschijnt wanneer je je camera aanzet, ga dan naar de Start menu en selecteer Mijn computer (of Deze pc). U zou een GoPro-apparaat moeten zien als een van de items die u kunt doorbladeren.

  5. Op Mac: er zou een camerapictogram op uw bureaublad moeten verschijnen. Open het via de Finder of door al je andere vensters te minimaliseren en het op het bureaublad van je Mac te lokaliseren.

Hoe een GoPro op een computer aan te sluiten met behulp van een microSD-kaart

De instructies om dit te doen zijn bijna identiek; je computer leest de microSD-kaart net zoals hij je GoPro leest.

  1. Werp de SD-kaart uit uw GoPro en plaats deze in een microSD-lezer.

  2. U zou dan dezelfde instructies als hierboven moeten kunnen volgen om toegang te krijgen tot uw beeldmateriaal vanaf uw apparaat.

  3. Zodra je toegang hebt tot je GoPro-beeldmateriaal, kun je het naar je computer kopiëren om het gemakkelijker te kunnen bewerken en uploaden.