Skip to content

Gids voor de opdracht Uitvouwen in de herstelconsole van Windows XP

21 de juni de 2021
ai codes coding 97077 5c30234d46e0fb0001323587

Wat is het Expand-commando?

De expand-opdracht is een Recovery Console-opdracht die wordt gebruikt om een ​​enkel bestand of een groep bestanden uit een gecomprimeerd bestand te extraheren. De opdracht expand wordt meestal gebruikt om beschadigde bestanden in het besturingssysteem te vervangen door werkkopieën van bestanden uit de originele gecomprimeerde bestanden op de Windows XP- of Windows 2000-cd te extraheren. Een uitvouwopdracht is ook beschikbaar vanaf de opdrachtprompt.

Opdrachtsyntaxis uitvouwen

bron — Dit is de locatie van het gecomprimeerde bestand. Dit is bijvoorbeeld de locatie van een bestand op de Windows-cd.

/f:bestandsspecificatie — Dit is de naam van het bestand dat u wilt extraheren uit de bron het dossier. Als de bron bevat slechts één bestand, deze optie is niet nodig.

bestemming — Dit is de directory waar de bron bestand(en) moeten worden gekopieerd naar.

/d — Deze optie geeft een overzicht van de bestanden in de bron maar haalt ze niet uit.

/y Met deze optie wordt voorkomen dat de opdracht uitvouwen u informeert of u tijdens dit proces over bestanden kopieert.

Opdrachtvoorbeelden uitvouwen

In het bovenstaande voorbeeld is een gecomprimeerde versie van de hal.dll bestand (hal.dl_) wordt uitgepakt (als hal.dll) naar de c:windowssystem32 map. De /y optie voorkomt dat Windows ons vraagt ​​of we het bestaande hal.dll-bestand in de map c:windowssystem32 willen kopiëren als er al een bestaande kopie is. In dit voorbeeld zijn alle bestanden in het gecomprimeerde bestand chauffeur.cab worden op het scherm weergegeven. Er worden geen bestanden uitgepakt naar de computer.

Opdrachtbeschikbaarheid uitbreiden

De opdracht expand is beschikbaar vanuit de herstelconsole in Windows 2000 en Windows XP.

Verwante opdrachten uitvouwen

Het expand-commando wordt vaak gebruikt met veel andere Recovery Console-commando’s.