Skip to content

Gids voor probleemoplossing voor A20-fouten

11 de september de 2021
shutterstock 580866121 a20 error 5a305070e258f8003680b0dc

De “A20”-fout wordt gerapporteerd door de POST wanneer er een probleem wordt gedetecteerd met het toetsenbord of de toetsenbordcontroller op het moederbord. Hoewel het mogelijk is dat een A20-fout op iets anders van toepassing is, is dit zeer onwaarschijnlijk. Dit probleem is van toepassing op alle pc-toetsenbordhardware. Het besturingssysteem is niet betrokken bij het genereren van dit foutbericht, dus u kunt het ontvangen, ongeacht het besturingssysteem dat u gebruikt.

A20 fouten

De A20-fout wordt weergegeven tijdens het Power On Self Test (POST)-proces, zeer snel nadat de computer voor het eerst is opgestart. Het besturingssysteem is nog niet geladen wanneer deze foutmelding verschijnt. De A20-foutmelding kan op veel verschillende manieren verschijnen, maar dit zijn de meest voorkomende: A20
Fout A20
A20 Fout

Hoe de A20-fout te herstellen

  1. Zet de computer uit als deze aan staat.

  2. Koppel het toetsenbord los van de pc.

  3. Controleer of de pinnen op de toetsenbordconnector niet verbogen zijn. Als dit het geval is, kunt u proberen de pinnen van de toetsenbordconnector zelf recht te trekken en het toetsenbord opnieuw te proberen. Om dit te doen, verwijdert u eerst stof of vuil van het uiteinde waar u de pinnen ziet. Buig vervolgens met een paperclip of iets anders, zoals een pen, de connectorpinnen zo dat ze er weer recht uitzien.

  4. Controleer of de pinnen op de toetsenbordconnector niet gebroken of verbrand lijken. Vervang het toetsenbord als dit het geval is.

  5. Controleer ook of de toetsenbordaansluiting op de computer niet verbrand of beschadigd lijkt. Als dit het geval is, is de poort mogelijk niet meer bruikbaar. Aangezien de toetsenbordaansluiting zich op het moederbord bevindt, moet u mogelijk het moederbord vervangen om dit probleem op te lossen. U kunt ook een nieuw USB-toetsenbord kopen.

  6. Sluit het toetsenbord weer aan en zorg ervoor dat het stevig op de juiste poort is aangesloten. Als je op dit moment nog steeds problemen hebt, zorg er dan voor dat de PS/2-poort schoon is en beweeg de verbinding heen en weer terwijl je hem indrukt. Het is mogelijk dat je een pin precies goed buigt zodat de kabel correct wordt aangesloten.

  7. Als de A20-fout aanhoudt, vervangt u het toetsenbord door een toetsenbord waarvan u weet dat het werkt. Als de A20-fout verdwijnt, lag de oorzaak van het probleem bij het originele toetsenbord.

  8. Ten slotte, als al het andere faalt, is er mogelijk een hardwareprobleem met de toetsenbordcontroller op het moederbord. Als dit het geval is, zou het vervangen van het moederbord dit probleem moeten oplossen.

  9. U kunt mogelijk ook controleren of de controllerchip stevig op zijn plaats zit. Als het een socket is, is het mogelijk dat het gewoon verder naar binnen moet worden geduwd.

Sommige softwareprogramma’s gebruiken mogelijk een A20-fout voor iets dat helemaal niets te maken heeft met een probleem met het toetsenbord of de toetsenbordcontroller. Stan is een voorbeeld, waarbij een “Fout A20” betekent dat een video niet kan streamen.

Meer informatie over de A20-fout

Sommige computers kunnen een reeks geluiden laten horen om een ​​fout aan te geven. Dit worden piepcodes genoemd. Zie Problemen met piepcodes oplossen als u hulp nodig hebt bij het vinden van de BIOS-fabrikant en/of om te begrijpen wat de piepcodes betekenen. Het is ook mogelijk om de A20-fout te identificeren via een POST-code met behulp van een POST-testkaart.