Skip to content

Handmatig muziekalbumhoezen toevoegen in WMP 12

8 de september de 2021
WMP 12 Add Album Art 5804f6845f9b5805c2cce7f5

U weet waarschijnlijk al dat Windows Media Player 12 kan worden gebruikt om automatisch de juiste albumhoes voor uw muziekalbums te vinden. Het doet dit via internet en is meestal de beste methode om je muziek te taggen. Dus waarom zou je het handmatig willen doen? Soms, hoe hard je ook probeert, de mediaspeler van Microsoft kan de juiste illustraties voor sommige van je muziekalbums niet vinden. Misschien heb je een zeldzaam (of ouder) album dat niet aan een afbeelding kan worden gekoppeld. Misschien is het een lokale band die hun album niet via een professioneel platenlabel heeft uitgebracht. Als het niet beschikbaar is in de online bronnen die WMP 12 gebruikt, komt het waarschijnlijk met de beste match of zelfs met lege handen. En in sommige gevallen kunnen er zoveel irrelevante resultaten zijn dat u het uiteindelijk helemaal opgeeft. Wanneer dit gebeurt, kunt u ze het beste handmatig bijwerken met een gedownload afbeeldingsbestand. U kunt veel meer afbeeldingen online vinden en waarschijnlijk de juiste vinden in plaats van WMP 12 te gebruiken. Maar waar haalt u deze afbeeldingen vandaan? Er zijn websites op internet die gespecialiseerd zijn in albumhoezen voor muziek. Bekijk onze gids over het downloaden van gratis albumhoezen voor een overzicht van enkele van de beste die u kunt gebruiken. Het enige dat u moet controleren, is dat de afbeelding een van de volgende indelingen heeft:

 • JPEG
 • BMP
 • PNG
 • GIF
 • TIFF

Nadat u de ontbrekende albumhoezen voor uw muziekbibliotheek heeft gedownload, volgt u deze stappen hieronder:

 1. Als u de albums in uw WMP 12-bibliotheek nog niet bekijkt, schakelt u over naar deze weergavemodus. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het linkermenuvenster te gebruiken. Als het submenu Muziek nog niet is uitgevouwen, klik dan op de + ernaast, gevolgd door de Albums optie.

 2. Nu je al je albums (en de ontbrekende albumhoezen) kunt zien, moet je naar de plek op de harde schijf van je computer gaan waar je de afbeeldingsbestanden hebt gedownload. Zoals eerder vermeld, heeft WMP 12 het juiste afbeeldingsformaat (zie hierboven) nodig om het artwork correct bij te werken, net als bij audioformaten.

 3. Om een ​​afbeeldingsbestand te importeren, moet u het eerst naar het klembord van Windows kopiëren. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, klikt u met de rechtermuisknop op het afbeeldingsbestand en klikt u vervolgens op Kopiëren uit het pop-upmenu. Als alternatief, om hetzelfde te doen via het toetsenbord, klikt u eenmaal op het bestand en houdt u de CTRL toets en druk op C.

 4. Ga nu terug naar Windows Media Player 12.

 5. Klik met de rechtermuisknop op het album dat moet worden bijgewerkt en klik vervolgens op de Albumhoezen plakken optie in het pop-upmenu dat verschijnt.

 6. Je zult niet meteen een verandering in het artwork zien. U moet de albumweergave vernieuwen. De snelste manier om dit te doen, is door op een andere weergave in het linkerdeelvenster te klikken, zoals Artiest of Genre en vervolgens te klikken op Albums opnieuw. U zou nu moeten zien dat de illustraties van het album nu zijn bijgewerkt met het bestand dat u vanaf het Windows-klembord hebt geplakt.

 7. Herhaal stap 3 tot en met 6 om meer albums met ontbrekende albumhoezen bij te werken.