Skip to content

Het hoesje voor een iPad mini Pro

3 de juli de 2021
Eya9aYoUUAMpsbu e1c6d4f2a0124f96a144100bba85cb02

Belangrijkste leerpunten

  • Geruchten zeggen dat de volgende iPad mini er net zo uit zal zien als de huidige iPad mini.
  • Een iPad mini Pro zou wel eens het ultieme kunnen zijn op het gebied van krachtige computers op zakformaat.
  • Stel je een iPad in zakformaat voor met een Apple Pencil.

Als er een iPad de afgeslankte Pro-behandeling verdient, dan is het wel de iPad mini, de verwaarloosde wonderbox van Apple. De volgende iPad mini wordt geleverd met dezelfde oude dikke schermranden en op de kin gemonteerde home-knop als het huidige model, volgens een foto gelekt door Apple blogger Sonny Dickson die mogelijk dummy-eenheden van aankomende iPads laat zien. En dat is heel jammer, want een Pro iPad mini zou geweldig zijn. “Dus het 9 jaar oude iPad mini-ontwerp zal voortleven?” schrijft technische YouTuber David Jiang op Twitter. “Zou graag het iPad Pro-ontwerp op de mini zien, en ik denk dat dit verouderde ontwerp in 2021 moeilijk te rechtvaardigen is.”

iPad-ontwerptaal

De huidige iPad Pro bestaat uit twee dingen: de meest capabele iPad van Apple en de iPad die de toekomst van het hele iPad-assortiment laat zien. De vierkante zijkanten en ultradunne behuizing verschillen aanzienlijk van de oude iPads. De iPad Air volgt dit ontwerp zo nauw dat het zelfs accessoires deelt met de Pro’s. Deze ontwerptaal wordt ook gebruikt in de iPhone 12. Het is dan ook logisch dat uiteindelijk alle iPads dunne schermranden zullen hebben en Face ID of een aan / uit-knop Touch ID-scanner zullen gebruiken (zoals in de huidige iPad Air). Als deze gelekte afbeeldingen correct zijn, lijkt het erop dat we nog even moeten wachten tot de nieuwe ontwerptaal van Apple doorsijpelt naar de low-end modellen. Er kan echter goed nieuws zijn. De iPad mini op de uitgelekte foto’s van Dickson zou gewoon het oude model kunnen zijn, opgenomen voor maatvergelijkingen. De mockups zien er niet bijzonder goed afgewerkt uit – de 12,9-inch Pro mist om te beginnen de slimme connector aan de achterkant. Of misschien blijft Apple de mini in oude stijl maken en een nieuwer Pro-model in de mix laten vallen.

De perfecte professional

Als Apple echter een iPad Pro mini zou maken, zou het geweldig zijn. Stel je een iPad voor met een A14X-chip erin, een chip die net zo krachtig is als die van de nieuwste M1-Macs. Deze iPad zou in je achterzak kunnen passen en dit doen met een Apple Pencil eraan bevestigd. Het zou ook onmogelijk licht zijn. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het zo gemakkelijk zou zijn om te vergeten, op te zitten en te buigen. Als Apple besluit om een ​​Pro mini te maken, dan kan het twee kanten op met de grootte. Het zou de behuizing kunnen verkleinen en het scherm dezelfde grootte kunnen behouden, of het zou het scherm kunnen vergroten om de ruimte in te nemen die eerder door die extra grote randen werd gebruikt en de iPad zelf van dezelfde grootte te houden.

Een iPad mini afgebeeld met een Apple Pencil.

Een zorg is dat een krimpende mini misschien korter is dan de Apple Pencil die magnetisch aan zijn kant blijft plakken. Deze afbeelding toont de huidige mini, naast de eerste generatie Apple Pencil. Het tweede potlood is misschien een centimeter korter, maar je kunt het potentiële probleem zien. Maar als het op ‘mini’ aankomt, is klein een goed probleem om te hebben, hoewel niet iedereen het daarmee eens is. “Ik vind de Air het perfecte formaat, klein genoeg om draagbaarder te zijn, groot genoeg om daar een goed schermformaat voor te bieden”, zegt Andrea Neporu, technologiereporter voor het Italiaanse La Stampa. vertelde Lifewire via Twitter. “Eerlijk gezegd nooit een grote fan geweest van de mini-vormfactor.”

Het mini-notitieboekje

Een iPad mini Pro, met een Apple Pencil aan zijn kant, en een snel 120Hz ProMotion-scherm om het echt responsief en natuurlijk te laten aanvoelen, zou een indrukwekkende opstelling zijn. Je kunt de iPad gewoon als een papieren notitieblok tevoorschijn halen en aantekeningen maken of schetsen maken. iPads starten al met de Notes-app wanneer je met het potlood op het slaapscherm tikt, maar die functie zou echt thuis zijn op een kleine iPad op zak. Of professionele fotografen kunnen een versie van 1 TB gebruiken als draagbare opbergdoos voor opnamen op locatie, compleet met een reeks bewerkingstools. “Ik vind de Air het perfecte formaat, klein genoeg om draagbaarder te zijn, groot genoeg om een ​​goede schermgrootte te bieden…” Sterker nog, als je niet hoeft te bellen, dan is een mobiele iPad Pro mini zou zelfs een geloofwaardig alternatief voor een iPhone kunnen zijn, vooral omdat de iPad Pro’s over het algemeen fatsoenlijke camera’s hebben. Als je nog nooit een iPad mini hebt gebruikt, zul je verbaasd zijn hoe klein en draagbaar hij is, en dat is het huidige model. Verklein het nog verder, zodat de behuizing het scherm tot aan de randen omhelst, en geef het die gemakkelijk vast te pakken platte zijkanten, en Apple zou een verrassende winnaar kunnen zijn.