Skip to content

Hoe Advapi32.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

8 de juli de 2021
advapi32 dll error 58bee1443df78c353cdfe31a

Software die afhankelijk is van het gebruik van het advapi32 DLL-bestand kan advapi32.dll-fouten veroorzaken als het bestand op de een of andere manier beschadigd is geraakt of van de computer is verwijderd. Het is mogelijk dat fouten kunnen betekenen dat er een probleem is met het register, dat een kwaadaardig programma het DLL-bestand heeft verstoord, of zelfs dat er een hardwarefout is opgetreden. Fouten met betrekking tot dit DLL-bestand kunnen van toepassing zijn op alle softwareprogramma’s die het gebruiken, zoals die in Windows 10, Windows 8 en oudere besturingssystemen van Microsoft.

Advapi32.dll Fouten

De fout die wordt weergegeven, hangt bijna volledig af van de reden waarom deze er in de eerste plaats is, dus u kunt een van de volgende foutmeldingen zien:

 • Advapi32.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat advapi32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]advapi32.dll
 • Het bestand advapi32.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: advapi32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.
 • Toegangsfout Advapi32.dll

Opmerken wanneer u de fout ziet, is een belangrijk onderdeel van het probleemoplossingsproces. Mogelijk ziet u de foutmelding wanneer u een bepaald softwareprogramma gebruikt of installeert of wanneer het Windows-besturingssysteem wordt geïnstalleerd, opgestart of afgesloten.

Hoe Advapi32.dll fouten te herstellen

Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Download advapi32.dll nooit van een DLL-downloadsite. Het verkrijgen van een kopie van het bestand van een gevalideerde, authentieke bron is altijd de veiligste manier.

 1. Herstel advapi32.dll vanuit de Prullenbak. Als je geluk hebt, kan een “ontbrekend” advapi32.dll-bestand zijn omdat het per ongeluk is verwijderd, in welk geval je het terug kunt halen uit de Prullenbak. Als u denkt dat dit is wat er is gebeurd, maar u de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u het bestand mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel, aangezien het legen van de Prullenbak niet noodzakelijkerwijs het bestand permanent verwijdert. Als uw computer vanwege de fout niet normaal opstart, moet u Windows in de veilige modus starten voordat u deze stappen kunt voltooien. U moet een verwijderd DLL-bestand alleen herstellen als u zeker weet dat het normaal werkte voordat u het verwijderde en dat het niet beschadigd of geïnfecteerd was met een virus en daarom verwijderd werd door uw antivirussoftware.

 2. In sommige versies van Windows is de fout “CreateProcessWithTokenW kan niet worden gevonden in de dynamische linkbibliotheek ADVAPI32.dll” kan worden opgelost door de update van Adobe Acrobat en Reader te installeren.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Het kan zijn dat een kwaadaardig programma of een virusinfectie advapi32.dll heeft beschadigd en verhinderd dat het goed werkt, of dat er een virus op uw computer is geïnstalleerd dat doet alsof het het echte DLL-bestand is. Als het bestand niet authentiek is, kunnen de programma’s die het moeten gebruiken niet goed functioneren en kunnen enkele van de hierboven genoemde fouten optreden.

 4. Voer de opdracht sfc /scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand advapi32.dll te vervangen. Aangezien sommige versies van Windows dit bestand gebruiken, zou de systeembestandscontrole die bij het besturingssysteem is geleverd, dit bestand moeten kunnen herstellen. Als de eerste twee stappen de advapi32.dll niet konden herstellen, zorg er dan voor dat u de opdracht sfc gebruikt met het hulpprogramma Systeembestandscontrole voordat u verdergaat met deze stappen. Het is waarschijnlijker dat deze methode de fouten oplost dan de onderstaande.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Het gebruik van Systeemherstel kan het probleem oplossen dat u ondervindt met het bestand als het werd gewijzigd of verwijderd terwijl belangrijke systeembestanden werden gemanipuleerd.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met het bestand. Als u bijvoorbeeld een fout ziet zoals “Het bestand advapi32.dll ontbreekt” tijdens het spelen van een videogame, dan ligt het probleem daar waarschijnlijk. In dat geval kunt u proberen de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het is mogelijk dat het advapi32.dll-bestand iets te maken heeft met videokaarten, maar we zijn niet zeker – dit was slechts een voorbeeld om te begrijpen dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van wat er gaande is op het moment van de fout om een beter idee krijgen wat het probleem kan veroorzaken.

 7. Draai een apparaatstuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als u vermoedt dat de fouten zijn begonnen nadat een bepaald hardwarestuurprogramma is bijgewerkt.

 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Aangezien servicepacks en andere patches die via Windows Update zijn geïnstalleerd, veel van de door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer zullen updaten en vervangen, is het mogelijk dat de update het advapi32.dll-bestand dat problemen veroorzaakt, vervangt of bijwerkt.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als je deze stap hebt gemaakt, is het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele advapi32.dll-bestand niet succesvol geweest. Het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie op het besturingssysteem zou alle Windows DLL-bestanden moeten herstellen naar hun werkende versies, inclusief eventuele lastige advapi32.dll-bestanden.

 10. Test uw computergeheugen en test vervolgens uw harde schijf. Uw RAM en harde schijf zijn beide gemakkelijk te testen op fouten en kunnen de oorzaak zijn van advapi32.dll-fouten. Als uit een van de tests blijkt dat de hardware defect is, moet u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk vervangen. We hebben het grootste deel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap hieronder.

 11. Gebruik een gratis registeropruimer om registerproblemen te herstellen die advapi32.dll-fouten kunnen veroorzaken. Een gratis programma voor het opschonen van de registers kan mogelijk helpen door ongeldige registervermeldingen voor advapi32.dll te verwijderen die tot fouten kunnen leiden. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan, maar ze zijn opgenomen als een “laatste redmiddel” voordat de destructieve stap eraan komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Als u een volledige, schone installatie van Windows uitvoert, worden alle bestanden van de harde schijf gewist en wordt vervolgens een nieuwe kopie van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de advapi32.dll-fout heeft gecorrigeerd, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de advapi32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als de fouten aanhouden. Als u Windows opnieuw installeert, wordt alles aan de softwarekant vernieuwd, dus als het DLL-probleem blijft bestaan, zelfs na een schone installatie van Windows, dan moet het probleem hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, bekijk dan hoe u uw computer kunt laten repareren voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice , en veel meer.