Skip to content

Hoe D3dx9_29.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

16 de juli de 2021
d3dx9 29 dll error message 5a8c7e3d8e1b6e003654a16b

In tegenstelling tot veel andere DLL-fouten die gecompliceerde oorzaken en oplossingen kunnen hebben, worden d3dx9_29.dll-problemen op de een of andere manier veroorzaakt door een enkel probleem – een soort probleem met Microsoft DirectX. Het bestand d3dx9_29.dll is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen d3dx9_29.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma’s. Alle besturingssystemen van Microsoft sinds Windows 98 kunnen worden beïnvloed door d3dx9_29.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

D3dx9_29.dll Fouten

Er zijn nogal wat verschillende manieren waarop d3dx9_29.dll-fouten op uw pc kunnen verschijnen. Enkele van de meest voorkomende d3dx9_29.dll-fouten worden hier vermeld.

 • D3DX9_29.DLL niet gevonden
 • Bestand d3dx9_29.dll niet gevonden
 • Fout bij het starten van het uitvoerbare spel – kon DLL-bestand d3dx9_29.dll niet laden
 • D3dx9_29.dll ontbreekt
 • D3DX9_29.DLL ontbreekt. Vervang D3DX9_29.DLL en probeer het opnieuw
 • D3dx9_29.dll niet gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Ontbrekende component d3dx9_29.dll
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat d3dx9_29.dll niet is gevonden

Het foutbericht d3dx9_29.dll kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar wordt het meest gezien in videogames. Mogelijk ziet u deze fout wanneer het spel voor het eerst wordt gestart, maar het kan ook worden weergegeven nadat een spel is geladen, maar vlak voordat het spel begint. Enkele veelvoorkomende games waarvan bekend is dat ze d3dx9_29.dll-fouten genereren, zijn onder meer: Battlefield 2142, The Movies, Gothic 3, The Settlers: Honey for the King, Caesar IV, Scarface: The World is Yours, OutRun 2006: Coast to Coast, Command & Conquer 3, Infernal, en meer.

Hoe D3dx9_29.dll-fouten te herstellen

Download in geen geval het d3dx9_29.dll DLL-bestand afzonderlijk van een DLL-downloadsite. Er zijn een aantal verschillende redenen waarom het downloaden van DLL’s van deze sites nooit een goed idee is. Als je d3dx9_29.dll al hebt gedownload, verwijder het dan waar je het ook hebt neergezet en ga verder met de volgende stappen.

 1. Start uw computer opnieuw op als u dit nog niet hebt gedaan. De d3dx9_29.dll-fout kan een toevalstreffer of eenmalig probleem zijn en een eenvoudige herstart kan het volledig oplossen. Het is onwaarschijnlijk dat dit het probleem oplost, maar opnieuw opstarten is altijd een goede eerste stap voor het oplossen van problemen.

 2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout d3dx9_29.dll niet gevonden zal oplossen. Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, 7, Vista en XP. Het zal elk ontbrekend DirectX-bestand vervangen. Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste installeert vrijlating zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

 3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de d3dx9_29.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-cd of -dvd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie van DirectX op de installatieschijf plaatsen. Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

 4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met d3dx9_29.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

 5. Herstel het bestand d3dx9_29.dll vanuit het nieuwste DirectX-pakket. Als de bovenstaande standaardstappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw d3dx9_29.dll-fout op te lossen, probeer dan het d3dx9_29.dll-bestand afzonderlijk uit het DirectX-pakket te extraheren.

 6. Werk de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma’s voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit DLL-probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.