Skip to content

Hoe de Bluetooth-naam op Android te wijzigen

25 de juni de 2021
rename this device bluetooth android 4d019e13473441fdbc524dac03ff1c53

Wat te weten

 • De meeste Android-telefoons: Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth > Toestelnaam.
 • Wijzig de Bluetooth-naam om uw apparaat herkenbaarder te maken.
 • De Bluetooth-naam kan meestal verschillen van de algemene apparaatnaam.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Bluetooth-naam op Android kunt wijzigen om aan te passen hoe andere apparaten uw telefoon identificeren. Deze aanwijzingen zouden moeten werken op moderne Android-versies van de meeste telefoonfabrikanten.

Hoe wijzig ik mijn Bluetooth-naam?

Het bewerken van de Bluetooth-naam lost het probleem op om nu te weten met welk apparaat u verbinding maakt via Bluetooth. Als je meerdere telefoons of tablets met dezelfde naam hebt, of als je nooit zeker weet of je het juiste apparaat selecteert, kan het helpen om de Bluetooth-verbinding een andere naam te geven. Gebruik je een Samsung Galaxy-apparaat? Deze telefoons hebben geen Bluetooth-specifieke naamoptie, maar vertrouwen in plaats daarvan op de apparaatnaam. Zie onderaan deze pagina hoe u die naam kunt wijzigen.

 1. Open de app Instellingen of veeg twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het instellingen-/tandwielpictogram te vinden.

 2. Ga naar Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth.

  Ga op sommige apparaten in plaats daarvan naar Verbonden apparaten > Bluetooth. Lijst met andere apparaten Bluetooth meteen zonder te worden genest in een andere map.

 3. Selecteer Toestelnaam. Als je het niet ziet, schakel dan eerst Bluetooth in door de knop bovenaan het scherm te selecteren. Sommige Android-telefoons heb je kiezen Nieuw apparaat koppelen voor het tonen van de Toestelnaam keuze. Afhankelijk van uw apparaat kan er rechtsboven een menu met drie stippen zijn. Selecteer het om te vinden De naam van dit apparaat wijzigen.

 4. Wijzig de Bluetooth-naam en tik vervolgens op Hernoemen, het vinkje, OK, of welke “opslaan”-knop uw apparaat ook gebruikt.

  Instellingen voor Bluetooth-apparaatnaam op Android

 5. U kunt de instellingen nu volledig verlaten. De nieuwe naam wordt onmiddellijk van kracht.

Wijzig de Bluetooth-naam op de Samsung Galaxy

Bij de meeste telefoons kunt u één naam gebruiken voor Bluetooth en een andere voor het apparaat zelf. Wanneer u uw telefoon bijvoorbeeld op een computer aansluit, is de apparaatnaam zichtbaar. Maar als u Bluetooth gebruikt om uw Android en computer (of auto, enz.) te koppelen, wordt de Bluetooth-naam van uw telefoon weergegeven. Sommige apparaten, zoals Samsung Galaxy-telefoons, hebben niet de mogelijkheid om de Bluetooth-naam te wijzigen. Omdat ze de naam van het Bluetooth-apparaat gebruiken, kunt u die naam wijzigen om de Bluetooth-verbinding een andere naam te geven. Het wijzigen van de apparaatnaam vereist niet zoveel stappen, maar het verschilt wel per apparaat. Of je nu een Samsung Galaxy-telefoon hebt of een van een andere fabrikant, dit zijn de verschillende menuknoppen die naar de instellingen van de apparaatnaam leiden: Instellingen > Over telefoon (of Over tablet of Over apparaat) > Toestelnaam (of Bewerk).