Skip to content

Hoe Dinput8.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

12 de juli de 2021
dinput8 dll error message 30fee9d6466e4bd4bc30187738a976c5

Dinput8.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX. Het bestand dinput8.dll is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen dinput8.dll-fouten meestal alleen bij het gebruik van deze programma’s. Alle besturingssystemen van Microsoft sinds Windows 98 kunnen worden beïnvloed door dinput8.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Dinput8.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop dinput8.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende specifieke dinput8.dll-foutmeldingen:

  • Het bestand dinput8.dll ontbreekt
  • Dinput8.DLL niet gevonden
  • Bestand dinput8.dll niet gevonden
  • Dinput8.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.

Het dinput8.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar deze DLL-berichten worden meestal geassocieerd met videogames.

Hoe dinput8.dll fouten te herstellen

Download het dinput8.dll DLL-bestand niet afzonderlijk van een “DLL-downloadsite”. Er zijn een aantal uitstekende redenen waarom het downloaden van DLL’s van deze sites nooit een goed idee is. Als je dinput8.dll al hebt gedownload van een van die DLL-downloadsites, verwijder het dan waar je het ook hebt neergezet en ga verder met deze stappen.

  1. Start uw computer opnieuw op als u dat nog niet heeft gedaan. De dinput8.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan deze volledig oplossen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout dinput8.dll niet gevonden zal oplossen. Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste installeert vrijlating zelfs als uw versie technisch hetzelfde is. Windows 7, 8, 10, Vista, XP, etc. worden allemaal ondersteund door hetzelfde DirectX-installatiepakket. Het installeert elk DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestand dat nodig is en wordt ondersteund in die versie van Windows.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de dinput8.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-cd of -dvd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie van DirectX op de installatieschijf plaatsen. Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de programmabestanden die werken met dinput8.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

  5. Herstel het bestand dinput8.dll vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw dinput8.dll-fout op te lossen, probeer dan de dinput8.dll afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

  6. Werk de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan het bijwerken van de stuurprogramma’s voor de videokaart in uw computer in sommige situaties dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.